Tervetuloa HSS Sailing Centeriin

Kiinnostaako purjehdus tai purjelautailu? Haluatko harjoitella tai kilpailla? HSS:n Sailing Center tarjoaa erinomaista opetusta sekä omistautuneen harrastusporukan kaikentasoisille purjehtijoille ja purjelautailijoille.  Meillä voit käydä kursseja, osallistua viikoittaisiin treeneihin ja kisata. Oma vene tai purjelauta ei ole osallistumisen edellytys.

•••

HSS Sailing Centerin sydän on yhteisö, johon kuuluvat kaikki purjehdusseuran jäsenet. Sailing Center toimii pääasiassa vapaaehtoistoiminnan avulla, joten jokaisen jäsenen rooli seuran toiminnassa on tärkeä. Jäsenyys tarkoittaa osallistumista seuran toimintaan ja aktiviteetteihin, oppimista, sekä ennen kaikkea hauskanpitoa hyvässä seurassa purjehduksen ja purjelautailun merkeissä.  Lue lisää Sailing Centerin toiminnasta seuraavilta sivuilta ja tule mukaan! 


KAUSI 2021

Lue lisää alkeiskursseista, viikkotreeneistä ja muista tapahtumista alempaa sivulta. Osallistu tapahtumiin ja talkoisiin, samalla saat uusia purjehdus- ja purjelautailukavereita!

Ajankohtaista tietoa löydät myös HSS Sailing Centerin Facebook-sivulta ja Instagramista

 

TULE MUKAAN!

Ilmoittautuminen kaudelle 2021 on auki!

Ole nopea, sillä paikat täyttyvät nopeasti. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake kaudelle 2021 täältä»

Lisätietoja jäsenyydestä löydät näiltä sivuilta. Infopaketin 2021 (eng) löydät täältä»

AJANKOHTAISTA

Etsimme Sailing Centerille uutta päävalmentajaa!

Työnkuva ja hakuohjeet täällä»ALKEISKURSSIT

Vuoden 2021 alkeiskurssit ovat täällä! Varaa paikkasi verkkokaupastamme.

Meiltä löydät sekä purjehduksen alkeiskurssit että purjelautailun alkeiskurssit.

Lisätietoa tämän sivuston seuraavista osioista.

UUTISET


AIKUISPURJEHDUS

PURJEHDUKSEN ALKEISKURSSIT

Suositut purjehduksen alkeiskurssimme järjestetään jälleen kaudella 2021! Varaa paikkasi viikonloppukurssilta ja opi purjehduksen perusteet hyvässä seurassa. Opetuskieli: Englanti.

Viikonloppukurssit 2021:

#1:  23.-25.4.2021 – Peruttu
#2:  7.-9.5.2021 – Loppuunmyyty
#3:  21.-23.5.2021 – Loppuunmyyty
#4:  28.-30.5.2021 – Loppuunmyyty
#5:  18.-20.6.2021 – Loppuunmyyty
#6:  2.-4.7.2021 – Loppuunmyyty
#7:  9.-11.7.2021 – Loppuunmyyty
#8:  13.-15.8.2021 – Loppuunmyyty
#9:  27.-29.8.2021 – Loppuunmyyty

Aikataulu:

 • perjantai 18:00-20:00
 • lauantai 09:00-16:30
 • sunnuntai: 09:00-16:00

Hinta: 300 €

Kurssi on avoin kaikille (minimi-ikävaatimus 15 vuotta), ja sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta purjehtimisesta. Viikonlopun aikana keskitymme purjehduksen teoriaan sisätiloissa, purjehduksen perusteisiin maalla simulaattorin avulla, sekä merellä jos sääolosuhteet sallivat.

Kurssin jälkeen olet oppinut purjehduksen perusteet ja veneen valmistelun purjehdusta varten. Intensiivinen viikonloppukurssi on hyvä tapa tutustua purjehdukseen – se antaa sinulle myös hyvät taidot jatkaa viikottaisissa valmennetuissa treeneissämme.  Koska purjehdimme 3-4 hengen L16-jollaveneillä, kurssi sopii hyvin myös niille, joilla on jo jotakin kokemusta isommista veneistä, mutta haluavat oppia veneen käsittelyä ja kipparointitaitoja.

Viikonloppukurssin voit varata verkkokaupastamme.

HSS Sailing Center pidättää oikeuden peruuttaa kurssin esim. mikäli vähimmäisosallistujamäärä (4 hlö) ei täyty – tällöin sinulle kuitenkin tarjotaan ensisijaisesti mahdollisuutta osallistua myöhemmälle saman kauden alkeiskurssille. Peruutusehdot löydät täältä»

PURJEHDUKSEN VALMENNETUT TREENIT

Sailing Center järjestää noin 19-21 viikon ajan purjehduskaudella valmennettuja treenejä. Viikottaiset treenit sisältyvät harjoittelumaksuun. Valmennuskieli: Englanti. 

VALMENNUSRYHMÄT

 • Green, aloittelijoiden ryhmä: Purjehduksen perusteet, veneen purjehduskuntoon valmisteleminen sekä huoltaminen, kilpailemisen perusteet. Ryhmä soveltuu purjehtijoille, joilla on jo hieman purjehduskokemusta viime kaudelta tai jotka käyvät alkeiskurssin kauden aikana. Purjehduksen voi aloittaa myös suoraan viikkoharjoituksissa, mutta suosittelemme alkeiskurssia. 
  • Ryhmä 1: aloittaa huhtikuun puolivälissä, treenit maanantaisin TÄYNNÄ
  • Ryhmä 2: aloittaa toukokuun puolivälissä, treenit perjantaisin
  • Ryhmä 3: aloittaa kesäkuun alussa, treenit torstaisin
  • Ryhmä 4: aloittaa kesäkuun alussa, treenit tiistaisin TÄYNNÄ
 • Blue, keskitason ryhmä: Kilpapurjehduksen perusteet, purjehdustaktiikka, trimmaaminen ja vaativat tuuliolosuhteet. 
  • Ryhmä 1: aloittaa huhtikuun puolivälissä, treenit tiistaisin TÄYNNÄ
  • Ryhmä 2: aloittaa huhtikuun puolivälissä, treenit torstaisin
 • Red, kilparyhmä: Kilpapurjehdus syvemmällä tasolla, purjehdustaktiikka, veneen hallinta (haastavammat manööverit) ja vaativat tuuliolosuhteet. Treenit ovat maanantaisin alkaen huhtikuun puolivälistä. TÄYNNÄ
 • Lauantaitreenit: kello 11-13.30 kaikki Green ryhmät purjehtivat yhdessä, kello 13.30-16:00 kaikki Blue ja Red ryhmät purjehtivat yhdessä – kaikki ovat tervetulleita!

Voit ilmoittautua purjehduskaudelle 2021 täyttämällä HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakeen.

Peruutusehdot löydät täältä»

Lisätietoa eri treeniryhmistä täällä»

On suositeltavaa aloittaa treenaaminen valmennusryhmässä, joka vastaa purjehdustaito tasoasi. Muutaman kerran jälkeen on mahdollista – jopa suositeltavaa – kokeilla myös muita valmennusryhmiä ja venetyyppejä. Valmentajamme auttavat sinua mielellään ryhmän valitsemiseen liittyvissä kysymyksissä! Valmentajiemme yhteystiedot löydät täältä»  

Jäsenet ilmoittautuvat treeneihin Nimenhuudossa. Purjehtijat jaetaan treeneissä venekuntiin purjehdustaitojen mukaan. Minimi-ikävaatimus treeniryhmiin osallistumiselle on 15 vuotta.

VIIKKOAIKATAULU

Viikottaiset treenit alkavat klo 17:30 (vene valmisteltuna/rigattuna, miehistö valmiina purjehdukseen). Aloittelijoiden ryhmät (Green) aloittavat klo 17:30 (miehistö valmiina, veneen valmistelu alkaa yhdessä valmentajan kanssa). Lauantaitreenit alkavat klo 11:00 Green ryhmille ja kello 13:30 Blue sekä Red ryhmille. Treenit kestävät noin 2,5-3 tuntia.

On suositeltavaa saapua 30-45 min. ennen treenien alkua, jotta veneet ehditään valmistella yhdessä purjehdusta varten ja vaatteet vaihtaa.

Syksyisin, kun illat alkavat pimetä, treenit voidaan aloittaa jo aikaisemmin. Tarkista aika valmentajaltasi tai sähköpostitse sailingcenter@helsinkisailing.com.

Treenikalenteriin pääset tästä»

VALMENTAJIEN TIEDOT

Valmentajien esittelyihin pääset tästä»

Valmentajamme auttavat mielellään ryhmän valintaan liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä lisätietoja myös sähköpostitse sailingcenter@helsinkisailing.com.

PURJEHDUSVARUSTEET

Miten pukeutua purjehdusta varten? 

Tämä on lyhyt opas purjehdusvarusteista, joita tarvitset aloittaessasi HSS Sailing Centerissä.  Kaikki varusteet ovat kompromisseja lämmön/kuivuuden/mukavuuden/ketteryyden ja kustannusten välillä ja jopa huippupurjehtijoiden mieltymykset näiden osalta vaihtelevat. On järkevää aloittaa kohtuuhintaisilla varusteilla ja parantaa varustusta kokemuksen myötä, henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Akeiskurssille ei tarvitse mitään erikoisvarusteita.

Kelluntaliivi

Jokaisella purjehdusseuran jäsenellä pitäisi olla oma pelastusliivi. Treeniryhmissä käytetään yleensä ei-puhallettavia kelluntaliivejä. Ne takaavat kellumisen vedessä, mutta eivät käännä tajutonta kehoa pystyyn. Valitse painoluokkaasi sopiva kelluntaliivi ja harkitse, mikä malli sopii kehosi muodoille. Tasku on usein kätevä ominaisuus kelluntaliiveissä.

Takki

Ulkoilutakit ovat riittäviä, erityisiä purjehdukseen sopivia takkejat/toppeja ei tarvitse.

Housut

Aloittaminen yleispätevillä ulkohousuilla on ok. Valitse housut veden lämpötilan ja sään mukaan. Housujen tulee olla joko vedenpitävät, tai todella nopeasti kuivuvat.

Monet edistyneet purjehtijamme käyttävät vedenpitäviä pitkiä purjehdushousuja/salopetteja. Näitä myy esimerkiksi Musto / Henry Lloyd / Helly Hansen. Hinnat vaihtelevat paljon housun mallin, sekä myymälän mukaan.

Pieni osa purjehtijoistamme käyttää mieluummin ”long john” -tyylisiä märkäpukuhousuja, jotka toimivat myös hyvin. Mallissa pitäisi olla polven kohdalla vahvike, suojaamaan purjehduksen aiheuttamalta kulumiselta.

Jotkut purjehtijoistamme käyttävät pehmeitä polvisuojia.

Käsineet

On olemassa erityisiä purjehduskäsineitä, mutta monet purjehtijat käyttävät halpoja yleisiä työkäsineitä lämpötilasta riippuen. Esim. Wonder Grip Comfort käsineet ovat suositut.

Alkuun kaikki käsineet, joissa on hyvä ote/pito ovat ok.

Kengät

Purjehtijamme käyttävät monenlaisia kenkiä säästä ja mieltymyksistä riippuen. Haluamme tyypillisesti jotain, joka joko kuivuu nopeasti tai on mukava märkänäkin. Tämä tarkoittaa kaikkea lenkkareista neopreeni-veneilysaappaisiin.

Alkuun kaikki tukevat saappaat tai lenkkarit ovat ok. Jotkut purjehtijoistamme ovat myös kokeilleet vesitiiviitä sukkia.

Jotkut käyttävät myös lyhytvartisia kumisaappaita, jotka voivat olla erittäin mukavia, mutta rajoittavat ketteryyttä.

Hattu

Säästä riippumatta, hattu on usein hyödyllinen. Tyypillinen valinta on joko pipo tai lippalakki. Normaalit ovat hyviä, mutta niiden ei pitäisi lentää pois päästäsi kovassakaan tuulessa!

Aurinkolasit & aurinkovoide

Mikäli sää on aurinkoinen, tarvitset näitä! Halvat kelpaa.

Aurinkovoiteen käyttö aurinkoisina päivinä on erittäin hyvä tapa. Normaalit voiteet riittävät.

Lisävarusteita: lukko, sähköteippi ja starttikello

Pukuhuoneissamme on kaapit, joissa voit halutessasi käyttää omaa pientä lukkoa.

Veneessä on aina oltava sähköteippiä köysien asentojen merkitsemiseen ja hankauksen välttämiseen eri osissa. Nappaa rulla kelluntaliivisi taskuun.

Ihmiset jotka kilpailevat enemmän haluavat useimmiten starttikellon. Tällä hetkellä suosituin malli on Optimum Time Series 3.

Kauppoja

Varusteiden ostamiseen on noin kolmenlaisia kauppoja:

Purjehdusliikkeet kuten Veneilijän Verkkokauppa, Maritim, Marinekauppa, jne. sijaitsevat toisiaan lähellä Lauttasaaressa. Näillä myymälöillä on valikoima purjehdukseen soveltuvia  varusteita ja niiden henkilökunta voi auttaa sinua ostoksissa. HSS jäsenet saavat 15% alennuksen Maritim:sta.

Yleisillä ulkoilukaupoilla voi olla yllättävän suuria valikoimia ja ne voivat olla halvempia. Tällaisia myymälöitä ovat esimerkiksi  Biltema, Motonet, Puuilo, Tokmanni, XXL, Scandinavian outdoor. Nämä voivat olla lähteitä halvoille käsineille, veneilysaappaille ja kelluntaliiveille.Verkkokaupoissa on laaja valikoima purjehdusvarusteita ja niistä voit löytää isoja alennuksia. Toimitus Suomeen kestää yleensä n. 1-2 viikkoa esim.

Käytettyjä purjehdusvarusteita löydät seuraavista Facebook-ryhmistä:

Tule tutustumaan myös käytettyjen purjehdusvarusteiden kirpputoriimme HSS Sailing Centerissä!

PURJEHDUSTAPAHTUMAT

HSS Sailing Center tarjoaa useita mahdollisuuksia kilpapurjehdukseen:

Keskiviikkokisat

Keskiviikkokisojen perinne alkoi HSS:llä jo ennen toista maailmansotaa! Keskiviikkokilpailut ovat kaikille jäsenille ja useille eri veneluokille kuten Laser16, Elliott ja SM40. Keskiviikkokisojen jälkeen purjehtijat kokoontuvat after-sailille saarelle.

Koska keskiviikkokisoissa ei ole valmentajaa, jokaisessa veneessä on oltava kipparinoikeuksilla varustettu purjehtija. Ennen kuin olet pätevöitynyt kippariksi, olet kuitenkin lämpimästi tervetullut osallistumaan keskiviikkokisoihin miehistön jäsenenä tai kisan järjestäjien apuna! Kisa-apuvoiman tarpeesta ilmoitetaan HSS SC member agora ja Crew Finder -ryhmissä.

Lisää purjehdusohjeita täällä»

Spring Cup ja Autumn Cup

Spring Cup ja Autumn Cup ovat Ellioteilla purjehdittavia joukkuekisoja. Spring Cup järjestetään kesäkuussa ja Autumn Cup elokuussa. Molemmat tapahtumat ovat 1-2 päivän regattoja ja tarkoitettu sekä HSS:n että muiden purjehdusseurojen jäsenille. Päivittäin kisataan 3-6 kisaa. Kokoa oma tiimisi ja tule mukaan! Lisätietoa täältä»

End of Season -race

End of Season -regatta järjestetään lokakuun puolivälissä — mitä loistavin tapa päättää purjehduskausi! Päivittäin purjehditaan 4-6 kisaa. Regatta purjehditaan joukkuekisana.  Kaikki HSS:n jäsenet voivat osallistua. Kisan jälkeen voit osallistua myös perinteiseen rapujuhlaan!

Lisätietoja kuulet seuraamalla HSS Sailing Centeriä Facebookissa. Tietoja tapahtumassa myös täällä.

 

Boxing day regatta

Kauden viimeinen purjehduskilpailu! Joka vuosi joulun jälkeen purjehtijat kokoontuvat taas yhteen 26.12. boxing day regattaan. Regatta purjehditaan Laser16-veneillä match race -kisana.

Lisätietoja kuulet seuraamalla HSS Sailing Centeriä Facebookissa.

AIKUISPURJELAUTAILU

PURJELAUTAILUN ALKEISKURSSIT

Kaudella 2021 järjestämme kymmenen purjelautailun alkeiskurssia. Alkeiskurssilla opit lautailun perusteet ja saat tuntuman harrastukseen. Alkeiskurssin jälkeen harrastusta on mahdollista jatkaa seuran viikkoharjoituksissa. Alkeiskurssilla käydään läpi lautailun perusteet teoriassa sekä harjoitellaan vesillä. Kurssin aikana opit valmistelemaan eli rikaamaan laudan sekä saat infoa varusteista. Alkeiskursseilla kaiken ikäiset harjoittelevat yhdessä eli mukaan voi ilmoittautua vaikka koko perheen voimin!

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Alkeiskurssimme on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille, sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta vesiurheilusta. Kurssin aikana opit lajin perusteet ja tekniikat erilaisissa tuuliolosuhteissa. Kurssi voidaan pitää tuuli olosuhteista riippumatta, mutta ohjelmaa voidaan joutua muokkaamaan.

Minimi ikäraja on 10 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Viikonlopun kursseilla ei tarvitse olla seuran jäsen, mutta oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus pitää olla.

Kurssin minimi osallistujamäärä on kolme henkilöä ja maksimimäärä neljä henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän kuin kolme, pyrimme löytämään osallistujille ensisijaisesti toisen kurssi ajankohdan. Mikäli sopivaa ajankohtaa ei löydy palautamme osallistumismaksun.

Mitä opit kurssin aikana?

 • Laudan rikaamisen eli valmistelun vesille
 • Perus liikkeet
 • Turvallisuudesta
 • Nostamaan purjeen vedestä
 • Oikean asennon loukkaantumisten välttämiseksi
 • Tasapainottelemaan laudalla, erilaiset asennot
 • Kontoilloitu ja turvallinen törmäys
 • Perus manööverit: liikkeelle lähtö, pysäytys, venda ja jiippi (käännökset)
 • Purjelautailu on hauskaa!

Aikataulut

 • Alkeiskurssi #1: 22.-23.5.2021 kello 9-12
 • Alkeiskurssi #2: 22.-23.5.2021 kello 14-17
 • Alkeiskurssi #3: 29.-30.5.2021 kello 9-12
 • Alkeiskurssi #4: 29.-30.5.2021 kello 14-17
 • Alkeiskurssi #5: 5.-6.6.2021 kello 9-12
 • Alkeiskurssi #6: 5.-6.6.2021 kello 14-17
 • Alkeiskurssi #7: 19.-20.6.2021 kello 9-12
 • Alkeiskurssi #8: 19.-20.6.2021 kello 15-18
 • Alkeiskurssi #9: 31.7-1.8.2021 kello 9-12
 • Alkeiskurssi #10: 31.7-1.8.2021 kello 14-17

Kurssi kestää kaksi päivää, kolme tuntia per päivä
Aamupäivä kurssit (#1, #3, #5, #7 ja #9): kello 9-12 (Lauantai ja Sunnuntai)
Iltapäivä kurssit (#2, #4, #6, #8 ja #10): kello 14-17 (Lauantai ja Sunnuntai)

Hinnat

300€/henkilö

Hinta sisältää ylikulun saareen ja takaisin.

Seuralta voi vuokrata märkäpuvun ja pelastusliivit kurssille erilliseen hintaan. Voit käyttää kurssilla myös omaa märkäpukua ja pelastusliivejä.

Varusteet

Alkeiskurssilla pakolliset varusteet ovat:

 • kelluntaliivit (seuralta voi vuokrata, 10e/kurssi/henkilö)
 • märkäpuku (seuralta voi vuokrata, 20e/kurssi/henkilö), oman puvun tulee olla pitkähihainen ja -lahkeinen
 • neopreenitossut
 • pipo
 • lämmittelytakki (tuulitakki tai muu lämmin takki)
 • lämmittelyhanskat (lapaset tms.)

Mukaan kannattaa myös ottaa juomapullo ja pyyhe. Alkeiskurssilla kaikki eivät lautaile samaan aikaan vaan osa istuu valmentajan kanssa kumiveneessä eli lämmintä vaatetta kannatta ottaa reilusti mukaan, myös vesille.

Alkeiskurssin jälkeen (viikko harjoituksissa) varusteita ei ole enää mahdollista vuokrata seuralta vaan jokaisella tulee olla omat varusteet.

Varusteista voit lukea lisää täältä.

Ilmoittautuminen

Varaa paikkasi alkeiskurssilta meidän verkkokaupan kautta.

PURJELAUTAILUN VALMENNETUT TREENIT

Sailing Center järjestää noin 19-21 viikon ajan vesikaudella valmennettuja treenejä. Viikottaiset treenit sisältyvät harjoittelumaksuun. Valmennuskieli: Englanti ja suomi.

VALMENNUSRYHMÄT

 • Green, aloittelijoiden ryhmä: Purjelautailun perusteet, purjelaudan purjehduskuntoon valmisteleminen sekä huoltaminen. Ryhmä soveltuu lautailijoille, jotka käyvät kauden aikana viikonlopun mittaisen alkeiskurssin tai joilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta.
  • Green 1, treenit tiistaisin toukokuun alusta alkaen
  • Green 2, treenit torstaisin kesäkuun alusta alkaen
 • Blue, keskitason ryhmä: Kilpailemisen perusteet, taktiikka, purjeen trimmaaminen ja vaativat tuuliolosuhteet.
  • Blue 1, treenit keskiviikkoisin huhtikuun puolesta välistä alkaen. Harjoittelu keskittyy erityisesti oman purjehdustekniikan parantamiseen ja purjehdusten suunnitteluun (esim. jiipit kovemmissa tuuliolosuhteissa). Lisäksi toteutetaan päiväretkiä saaristossa olosuhteiden niin salliessa. TÄYNNÄ
   Blue 2, treenit perjantaisin toukokuun puolesta välistä alkaen. Harjoittelussa keskitytään kilpailulliseen purjehdukseen, jonka pääasiallisena tavoitteena on osallistuminen kisatapahtumiin. Tämä tarkoittaa muun muassa kisamuotoista käytännön harjoittelua ja muita vaadittavia käytännön taitoja kuten kuten lähtöviivalle asettumista ja purjeiden optimointia eri tuuliolosuhteissa. Harjoittelussa käydään läpi myös enemmän purjehduksen teoriaa, kilpailusääntöjä ja -strategioita.
 • Maanantai treenit: kaikki ryhmät lautailevat yhdessä – kaikki ovat tervetulleita!

Lisätietoa eri treeniryhmistä täällä»

On suositeltavaa aloittaa treenaaminen valmennusryhmässä, joka vastaa taitotasoasi. Muutaman kerran jälkeen on mahdollista – jopa suositeltavaa – kokeilla myös muita valmennusryhmiä. Valmentajamme auttavat sinua mielellään ryhmän valitsemiseen liittyvissä kysymyksissä! Valmentajiemme yhteystiedot löydät täältä»

Jäsenet ilmoittautuvat treeneihin Nimenhuudossa. Minimi-ikävaatimus treeniryhmiin osallistumiselle on 15 vuotta. 

Ilmoittaudu mukaan purjehduskaudelle 2021 täyttämällä HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake»

VIIKKOAIKATAULU

Viikottaiset treenit alkavat klo 17:30 (lauta valmisteltuna/rigattuna, vaatteet vaihdettuina ja valmiina lähtemään vesille). Aloittelijoiden ryhmät (Green) aloittavat klo 17:30 (vaatteet vaihdettuina, laudan valmistelu alkaa yhdessä valmentajan kanssa). Treenit kestävät noin 2,5-3 tuntia.

On suositeltavaa saapua 20-30 min. ennen treenien alkua, jotta ehdit vaihtaa vaatteet ja valmistella laudan purjehdusta varten.

Syksyisin, kun illat alkavat pimetä, treenit voidaan aloittaa jo aikaisemmin. Tarkista aika valmentajaltasi tai sähköpostitse sailingcenter@helsinkisailing.com.

Treenikalenteriin pääset tästä»

VALMENTAJIEN TIEDOT

Valmentajien esittelyihin pääset tästä»

Valmentajamme auttavat mielellään ryhmän valintaan liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä lisätietoja myös  sähköpostitse sailingcenter@helsinkisailing.com.

PURJELAUTAILUVARUSTEET

Miten pukeutua treenejä varten?

Tämä on lyhyt opas varusteista, joita tarvitset aloittaessasi purjelautailun HSS Sailing Centerissä.  Kaikki varusteet ovat kompromisseja lämmön/kuivuuden/mukavuuden/ketteryyden ja kustannusten välillä ja jopa huippu surffaajien mieltymykset näiden osalta vaihtelevat. On järkevää aloittaa kohtuuhintaisilla varusteilla ja parantaa varustusta kokemuksen myötä, henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Akeiskurssille ei tarvitse mitään erikoisvarusteita. Seuralta voi vuokrata märkäpuvun».

Lista varusteista

 • Omat pelastusliivit ja märkäpuku (3-5mm, pitkälahkeinen ja -hihainen)», neopreenitossut (3-5mm), pyyhe ja lämmittelytakki
 • Ryhmässä purjehditaan seuran Techno293 -laudoilla ja 5.8 neliön, 6.8 neliön ja 8.5 neliön purjeilla
 • Seuran kalustoa saa käyttää myös omatoimisesti ohjattujen treenien ulkopuolella sen jälkeen kun on hankkinut kipparin oikeudet
 • Lisää tietoa varusteiden hankinnasta löydät täältä»

Lisävarusteita: lukko ja starttikello

Pukuhuoneissamme on kaapit, joissa voit halutessasi käyttää omaa pientä lukkoa.

Ihmiset jotka kilpailevat enemmän haluavat useimmiten starttikellon. Tällä hetkellä suosituin malli on Optimum Time Series 3.

Kauppoja

Varusteiden ostamiseen on noin kolmenlaisia kauppoja:

Purjehdusliikkeet kuten Veneilijän Verkkokauppa»Maritim»Marinekauppa», jne. sijaitsevat toisiaan lähellä Lauttasaaressa. Näillä myymälöillä on valikoima purjehdukseen soveltuvia  varusteita ja niiden henkilökunta voi auttaa sinua ostoksissa. HSS jäsenet saavat 15% alennuksen Maritim:sta.

Yleisillä ulkoilukaupoilla voi olla yllättävän suuria valikoimia ja ne voivat olla halvempia. Tällaisia myymälöitä ovat esimerkiksi  Biltema»Motonet»Puuilo»Tokmanni»XXL»Scandinavian outdoor». Nämä voivat olla lähteitä halvoille käsineille, neopreenitossuille ja kelluntaliiveille.

Verkkokaupoissa on laaja valikoima purjehdusvarusteita ja niistä voit löytää isoja alennuksia. Toimitus Suomeen kestää yleensä n. 1-2 viikkoa esim.

Käytettyjä purjehdusvarusteita löydät seuraavista Facebook-ryhmistä:

Tule tutustumaan myös käytettyjen purjehdusvarusteiden kirpputoriimme HSS Sailing Centerissä!

SAILING CENTERIN TOIMINTA

ELÄMÄÄ LIUSKASAARELLA

Jäsenyys HSS Sailing Centerissä on paljon enemmän kuin vesillä vietetty aika. Kuten kokeneemmat purjehtijat tietävät, yllättävän suuri osa harrastuksesta tapahtuu mailla — veneiden huoltaminen, niiden valmistelu purjehdusta varten, välineiden laittaminen takaisin paikoilleen treenien jälkeen. Jos olet aloitteleva purjehtija, tutustut nopeasti siihen, mitä veneiden ylläpito vaatii ja miten veneet toimivat. Ja kun asioita tehdään yhdessä, se on myös hauskaa!

Liuskasaarelta on upeat näkymät merelle — saarelta näet myös Helsingin ihan uudesta näkökulmasta. Liuskasaarelta löydät myös kaksi ravintolaa, HSS Paviljongin ja Skifferin“After-sailit” pizzalla? Kyllä! On vaikea löytää kesällä paikkaa, joka voittaisi Liuskasaaren, sen kalliot näkymineen avomerelle ja Harmajan majakalle.  

Purjeveneisiin hurahtaneille seura tarjoaa iloksi myös Suomen suurimman klassikkoveneistön. Sen lisäksi, että ne ovat upeita, ne ovat todellinen nautinto purjehtia, ja monet niiden kippareista ovat toivottaneet Sailing Centerin jäseniä tervetulleiksi osallistumaan mukaan purjehduksille ja kilpailuihin.

Tutustu lisää Liuskasaaren elämään Facebook-sivullamme: https://www.facebook.com/hsssailingcenter

TALKOOTYÖ

Talkootyö ja toimikunnat

HSS Sailing Centerin toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen ja sen toiminnan kannalta jokaisen panos on tärkeä. Jokainen jäsen osallistuu toiminnan edistämiseen ja jatkuvuuteen joko vapaaehtoisella talkootyöllä tai harjoittelumaksun muodossa. Seuran sisältä löytyy monenlaista tehtävää – pienikin osallistuminen on arvokasta! Talkoot ovat myös loistava keino saada uusia ystäviä.

HSS Sailing Centerissä jokaisen talkootyöhön sitoutuneen jäsenen tulisi ansaita

 • 8 pistettä kaluston kunnossapidosta ja huollosta
 • 8 pistettä talkootyöstä yleisesti ja
 • 10 pistettä osallistumalla valitsemansa toimikunnan tehtäviin. Tehtävät ovat keskenään hyvin erilaisia, ja kaikille löytyy aina jotain mielenkiintoista tehtävää. Kaikki toimikuntatehtävät lasketaan 10 pisteen arvoisiksi.

Yhteensä kauden lopussa jokaisella jäsenellä tulisi siis olla yhteensä 26 ansaittua pistettä.

Purjehtijat

Purjelautailijat

Huom! Purjelautailijat eivät osallistu kunnossapitoryhmän tehtäviin vaan he keräävät 16+10 pistettä (8+8+10 sijasta), eivätkä he toimi alkeiskursseilla apukippareina tai valmentajina.

1. Kaluston kunnossapito

Kaudella 2021 huoltotoimenpiteet toteutetaan siten, että kullekin veneelle nimetään miehistö, joka vastaa kyseisen veneen kunnossapidosta. Jokaisella miehistöllä on päällikkö (Crew Leader) ja useita jäseniä (Crew Member).

Miehistön päällikkö toimii huoltokomitean ja miehistön välisenä yhteyshenkilönä ja raportoi havaituista puutteista tai vioista kuten rikkoutuneesta materiaalista, vaihdettaviksi tarvittavista varusteista tai työkaluista. Päällikkö vastaa toiminnan huoltotoiminnan organisoimisesta ja hyödyntää miehistön jäseniä veneen mahdollisia korjaustoimenpiteitä varten. Miehistön päällikkö ansaitsee 12 talkoopistettä kaudessa.

Miehistön jäsen osallistuu aktiivisesti miehistön vastuulle annetun veneen kunnossapitoon. Kukin jäsen toimii ennakoivasti suorittaen kunnossapitotoimenpiteitä järjestämällä tehtäviä yhdessä muiden jäsenten kanssa. Miehistön jäsenet ansaitsevat 8 talkoopistettä kaudessa.

Miehistöllä ei ole välttämättä aina nimetty vene käytössään. Kaikki talkoopäivät ovat 4 talkoopisteen arvoisia.

Purjeveneiden kunnossapitoa varten järjestämme

 • kaksi talkooviikonloppua keväällä huhtikuussa *
 • joka kuukausi (touko–syyskuu) yhden opastavan talkoon jäsenille
 • kaksi talkooviikonloppua syksyllä lokakuussa

* Kevään 2021 talkoopäivät toteutetaan koronan takia itsenäisesti. Talkoojärjestäjät tiedottavat asiasta myöhemmin.

2. Talkootyö

Koostuu viidestä eri tyyppisestä tehtävästä, joista pisteitä ansaitsee seuraavasti

 • Kilpailun järjestäjä koko päivän kestävässä tapahtumassa (Spring Cup, End of Season Race, Boxing Day Race etc.), 6 pistettä per päivä
 • Kilpailun järjestäjä keskiviikkokisoissa, 2 pistettä per kisailta
 • Apukippari alkeiskurssilla, 8 pistettä per kurssi
 • Kippari Try Out Day -tapahtumassa, 6 pistettä per päivä
 • Head of commission koko kauden ajan, 14 pistettä

3. Toimikuntatyö

Toimikuntatyö tarkoittaa osallistumista tietyn toimikunnan vastuulla olevien tehtävien suorittamiseen. Jokaisella toimikunnalla on oma tehtävälista, josta kukin jäsen valitsee yhden joko yksin tai yhdessä toisen jäsenen kanssa hoidettavakseen. Kokeneemmat jäsenet sekä Rosa (Manager Coaching and Sail Training) auttavat mielellään tehtäviin liittyvissä kysymyksissä. Edellisten vuosien aikana kootut ohjeet ovat myös apunasi – uudet ideat ja päivitykset ovat myös tervetulleita!

Jäseneksi liittymisen jälkeen saat ohjeet siitä miten toimikunta ja tehtävä valitaan.

Toimikunnat ja niiden vastuualueet

1. Harjoittelutoiminta ja kurssit

Head of Commission: Dimi Tsallos, dimi@helsinkisailing.com

Toimikunta vastaa harjoittelutoiminnan järjestämisestä ja kurssien organisoinnista. Tehtäviä ovat muun muassa alkeiskurssien järjestäminen, valmentajien rekrytointi, talviohjelmien ja kausisuunnitelmien laatiminen sekä kipparointioikeuksien ja kalustonvarausjärjestelmän ylläpito.

2. Viestintä ja markkinointi

Head of Commission: Mika Nieminen ja Satu Niemi, mikanieminen@msn.com / satu.m.niemi@gmail.com

Toimikunta vastaa sekä sisäisestä että ulkoisesta viestinnästä ja markkinoinnista. Tehtäviin kuuluu muun muassa alkeiskurssien markkinointi, mainoskampanjat, hakukoneoptimointi, verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien ylläpito sekä muu viestinnän ja markkinoinnin edistäminen.

3. Kilpailut ja tapahtumat

Head of Commission: Idaira Pineda Marrero, i.pineda.marrero@gmail.com

Toimikunnan vastuulla on kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen.

4. Kunnossapito

Head of Commission: Taru Karttunen ja Eetu Nisula,  taru.karttunen@protonmail.com / nisula.eetu@gmail.com

Toimikunnan vastuulla on kaluston ylläpito ja jäsenten teknisen osaamisen kehittäminen. Se järjestää esimerkiksi veneiden korjaamista varten talkoopäivät, ylläpitää tehtävälistoja, hoitaa vahinkotapaukset ja vastaa kalustoraportoinnin järjestämisestä. Lisäksi toimikunnan vastuulla on ulkopuolisten korjauspalveluiden hankinta suurempia korjaustoimenpiteitä varten.

5. Sponsorit ja yhteistyökumppanit

Head of Commission: Nathalia Cayres, nathaliacayresr@gmail.com

Toimikunnan päätehtävä on etsiä Sailing Centerille sponsoreita toiminnan rahoittamiseksi ja uuden kaluston sekä varusteiden hankintaa varten.

Talkoo- ja toimikuntatehtävien pisteet

Talkoopisteitä ja toimikuntatehtäviä seurataan – mikäli et halua osallistua näihin, voit myös maksaa 470 euron lisähinnan.

Ajan viettäminen Liuskasaarella ja purjehtiminen muiden jäsenten kanssa on paras tapa viettää kesää Helsingissä. On sinusta kiinni, kuinka paljon haluat viettää aikaa purjehdusharrastuksen parissa – saatat kuitenkin huomata, että purjehtiminen on varsin mukaansatempaava laji ja huomaatkin viettäneesi koko kesän purjehtien ja purjehduskaveriesi kanssa aikaa viettäen.

KALUSTO

HSS Sailing Centerissä pääset purjehtimaan Laser16 eli L16 sekä Elliott 6mr -veneillä sekä purjelautailemaan Techno293 purjelaudoilla. Lisää tietoa eri vene- ja purjelautaluokista löydät alta:

Techno 293 – kuusi purjelautaa

Techno 293 on purjelautaluokka, joka on kehitetty Aloha purjelaudasta. Luokka on pääasiassa nuorten suosima kilpailuluokka, mutta laudalla voivat purjehtia myös aikuiset. World Sailing -yhdistys on vahvistanut luokan viralliseksi kilpailuluokaksi. Luokkaa purjehditaan nuorten Olympialaisissa (Youth Olympic Games). Luokan MM kisoja on purjehdittu vuodesta 2006 alkaen.

HSS:llä on eri kokoisia purjeita luokkaan: 2.5 neliötä, 3.5 neliötä, 5.8 neliötä, 6.8 neliötä, 7.8 neliötä ja 8.5 neliötä. Jokaiseen tuuleen ja kaiken kokoiselle lautailijalle löytyy siis sopiva purje.

Laudan tilavuus on 205L.

Lisää tietoa luokasta löydät täältä»

Windsurfer LT – yksi purjelauta

Windsurfer LT on retromallinen purjelauta, jolla on myös Suomessa aktiivinen one design kilpaluokka. Monipuolinen lauta sopii monenlaiseen käyttöön eritasoisille purjehtijoille.

Laser 16 – yhdeksän venettä

Laser 16 -vene on hyvä purjehduksen perusteiden opetteluun. Vene on suunniteltu vuonna 1989, se on viisi metriä pitkä, 250kg painava, ja purjehdittavissa 3-4 hengen miehistöllä. Se on suosittu harjoitusvene monissa purjehduskouluissa, sillä se on melko helppo purjehtia, mutta mahdollistaa taitojen kehittämisen korkealle tasolle.

Elliott 6m – kuusi venettä

Urheilullinen vene purjehtia. Uusiseelantilaisen Greg Elliotin suunnittelema vene on 6 metriä pitkä ja painaa 635 kg. Kolmen purjehdittava Elliott on suunniteltu match race -mielessä ja vene valittiin naisten Match Race -olympialuokkaan vuonna 2008. Audi Match Race Suomen tiimi kipparinaan Silja Lehtinen, edustaen sekä HSS:ää että NJK:ta, voitti pronssia Lontoon olympialaisissa 2012. Tiimi ja heidän harjoitusvastustajansa käyttivät Audi HSS Sailing Centerin veneitä valmistautuessaan kisoihin vuosina 2009-2012. Veneet ovat edelleen hyvin aktiivisessa käytössä.

Katso YouTubesta, kuinka naiset voittivat pronssia Olympialaisissa. Siirry videoon tästä»

KIPPARIN OIKEUDET JA KALUSTON VARAAMINEN

Kipparin oikeudet?

”Kipparin oikeudet” tarkoittaa, että sinulla on oikeus kipparoida  valmennettujen treenien ulkopuolella. Sinulla on oltava kipparin oikeudet, mikäli haluat osallistua kilpailuihin tai regattoihin tai purjehtia/ purjelautailla yksin.  Kipparin oikeuksia tulee hakea jokaiselle luokalle (Laser16, Elliott, Techno293) erikseen. Veneiden osalta jäsenet yleensä aloittavat Laser16-oikeuksien suorittamisella ja siirtyvät sitten Elliotteihin.

Kuinka saada kipparin oikeudet?

Anoaksesi kipparin oikeuksia sinulla tulee olla valmentajasi suositus. Kun sinulla on valmentajasi suositus, voit täyttää tämän lomakkeen.  Kipparin oikeuksien myötä saat pääsyn kaluston varausjärjestelmään ja voit varata kalustoa käyttöösi.

Kirjautumisongelmissa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen: hssboatbooking@gmail.com

Vaatimukset kipparin oikeuksien saamiseksi

Kipparina olet vastuussa kalustosta ja mahdollisen miehistösi turvallisuudesta, joten sinulla tulee olla tarvittava määrä kokemusta. Kipparin oikeuksia pyydetään erikseen jokaista vene- tai purjelautaluokkaa kohden.

Vaatimukset löydät alla olevista linkeistä vene-/purjelautaluokittain:

Kipparin vastuu

Kippari on vastuussa kalustosta ja mahdollisesta miehistöstään. Käytäntö tunnetaan ympäri maailman. Kipparin vastuulla on, että kalustoa on turvallista käyttää. Kipparin tulee tietää meriteiden säännöt.

Ehdot kipparioikeuksille

HSS Sailing Centerin kipparit noudattavat seuraavia ehtoja.

Saadakseni kipparin oikeudet (erikseen jokaiselle vene- tai purjelautaluokalle) hyväksyn seuraavan:

 • Olen HSS SC jäsen ja olen maksanut jäsenmaksun (ei vaadita vierailevilta kippareilta tai HSS junioreilta)
 • Tiedän tarpeeksi veneistä/purjelaudoista. Pystyn toimimaan kipparina myös kokemattoman miehistön kanssa.

Hyväksyn ja sitoudun noudattamaan HSS Sailing Centerin – Helsingfors Segelsällskap r.f. (“HSS SC”) seuraavia sopimusehtoja (“Sopimus”):

 • Kippari sitoutuu huolehtimaan ja vastaamaan kalustosta itsensä ja mahdollisen miehistönsä puolesta. Kippari vastaa siitä, että kalustoa käytetään HSS SC:n sääntöjen ja rajoitusten mukaan.
 • Vakuutus ja vahingot:
  • HSS SC on vastuussa kaluston vakuutuksista. HSS SC:n vakuutus kattaa vahingot kipparin käyttämälle kalustolle ja kolmansille osapuolille (omaisuusvahingot 255 000 € asti ja henkilövahingot 510 000 € asti). Vahingolla tarkoitetaan etupäässä onnettomuuden aiheuttamaa vahinkoa kalustolle tai kalusteen varusteille. Vakuutus ei kata tavanomaisesta käytöstä aiheutunutta kulumista.
  • Vakuutusten omavastuu ovat seuraavat:
   • Laser ja Elliot 420 €. Purjelaudat: xx
  • Vahinkovastuu (mukaan lukien omavastuu) riippuu vahingon ajankohdasta ja tapahtumapaikasta:
   • Jos vahinko tapahtuu ohjatun koulutuksen aikana, HSS on vastuussa vahingosta.
   • Jos vahinko tapahtuu aloittelijoiden kurssilla, Open Island (try out day)-tapahtumassa, yrityspurjehduksessa tai talkoissa, HSS on vastuussa vahingosta.
   • Jos vahinko tapahtuu ohjatun koulutuksen ulkopuolella, esimerkiksi keskiviikkokisoissa tai kipparin käyttäessä kalustoa muina aikoina, kippari vastaa vahingosta.
   • Jos vakuutus ei korvaa vahinkoa, joko a) kippari tai b) HSS on vastuussa koko vahingosta (eli kippari tai HSS maksaa vahinkoon liittyvät kulut) riippuen vahingon ajankohdasta ja tapahtumapaikasta (kts. vaihtoehdot yllä)
  • Yllä määriteltyä tapahtumapaikkaan ja ajankohtaan liittyvää vastuunjakoa ei sovelleta, jos kippari aiheutti vahingon tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella tai jos kalustoa on käytetty vastoin tämän sopimuksen ehtoja. Kippari on tällöin vastuussa vahingoista itse.
 • Kipparin tulee täyttää kalustoraportti jokaisen käyttökerran jälkeen
 • Oikeuksien siirtäminen ja sopimuksen päättäminen:
  • Kippari ei saa siirtää kaluston käyttöoikeutta kolmannelle osapuolelle. Kippari ei saa siirtää tätä sopimusta kokonaisuudessaan tai osittain kolmannelle osapuolelle ilman HSS SC:n etukäteistä kirjallista suostumusta. Jos kippari rikkoo Sopimuksen ehtoja, HSS SC saa irtisanoa sopimuksen välittömästi. Tämä sopimus ei automaattisesti takaa kipparille oikeutta käyttää kalustoa. Kipparin kaluston käyttöoikeuksien myöntämisestä päättää HSS SC.
 • Elliot 6m kippareiden, joilla ei ole saaristolaivurin pätevyyttä tulee pysytellä rajatulla harjoittelualueella. Harjoittelualue on havainnollistettu alla olevassa kuvassa.

 

Elliot-luokan purjeveneiden harjoittelualue

Täten vakuutan, että olen lukenut Sopimuksen, HSS SC:n säännöt kaluston käytöstä, säännöt sallituista purjehdus- tai purjelautailualueista sekä muut HSS SC:n ohjeet, ja sitoudun noudattamaan kyseisiä sopimusehtoja, sääntöjä ja ohjeita.

Vahingon sattuessa

Lue täältä miten vahinkoprosessi etenee.

Kaluston varaaminen

Aina kun mennään purjehtimaan tai purjelautailemaan HSS:n kalustolla, kalusto tulee varata varausjärjestelmän kautta.  Mikäli seuran jäsenellä ei ole vielä kipparin oikeuksia, valmentaja varaa kaluston hänen puolestaan. Kipparin oikeudet saatuaan, jäsen varaa kaluston aina itse. Kaluston varausjärjestelmä on tarkoitettu HSS:n purjeveneiden ja purjelautojen varaamiseen myös valmennettavien treenien ulkopuolella.  

Kaluston varausjärjestelmään kirjautuminen

Kipparin oikeudet ja käyttöoikeuden kaluston varausjärjestelmään tulevat sähköpostitse noin kahden viikon kuluessa kipparioikeuksien hakemisesta (lomake täällä). Kaluston varaaminen tapahtuu Google-kalenteri -pohjaisen varausjärjestelmän kautta.

Kirjautumisongelmissa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen: hssboatbooking@gmail.com. 

Kaluston varaaminen 

Kalusto on varattava aina varausjärjestelmän kautta. Käyttöoikeuden varausjärjestelmään saa kipparioikeudet suorittamalla.

Yksityiskohtaiset ohjeet kaluston varausjärjestelmän käyttämiseen täällä.

Pikaohjeet kaluston varausjärjestelmän käyttämiseen:

 • Pääset kaluston varausjärjestelmään omalla Google-tililläsi
 • Varataksesi kalustoa, sinun on aloitettava valitsemalla haluamasi veneen tai purjelaudan mukainen kalenteri, ja kalenterista aikaväli jota ei ole jo varattu. Valittavissa on:
  • Yhdeksän Laser 16 venettä, (numerot 1-9)
  • Kuusi Elliott 6M venettä, (numerot 1-6)
  • Techno293 purjelautoja
 • Voit tarkistaa kaluston saatavuuden Google-kalenterista (joka myös nähtävillä tällä sivustolla).
 • Voit varata valitun veneen/purjelaudan luomalla Google-kalenteritapahtuman omalla Google-tililläsi. Muista tehdä varaus oikeaan kalenteriin (Laser 16, Elliott 6M tai Techno 293-kalenteri). Kalenteritapahtumasta on tultava ilmi seuraavat tiedot:
  • Veneen numero. Käytä tätä tapahtuman nimenä, esim. Vene 3
  • Varauksen ajankohta (päivämäärä ja kellonaika)

 

Kalustoraportin täyttäminen 

On tärkeää täyttää kalustoraportti sekä valmennettujen treenien että omien retkiesi jälkeen. Raporttiin (yksi venettä tai purjelautaa kohti) täytetään mahdolliset vauriot ja puuttuvat osat. Kalustoraportin löydät täältä»

KALUSTORAPORTTI

Kalustoraportin pääset täyttämään täällä»

TALVIOHJELMA 2021-2022

Talviohjelmaan lisätään tapahtumia talven edetessä, seuraathan myös Nimenhuutoa!

10.11.2021 Sailing knots workshop

 • When? Tuesday 10.11.2021 at 18
 • Where? Club Room. Connection to the island with the work ferry.
 • Why? There is a lot to learn about knots and ropes. Join this practical session to improve those skills in warm environment.

13.11.2021 Basics of Racing Rules of Sailing

 • When? Saturday 13.11.2021 at 11 am
 • Where? Remote event, link in Nimenhuuto.
 • Why? Get to know the basic theory about the sail racing, race structure, starting sequence and flags, basic essential rules.

20.11.2021 Spinnaker Handling

 • When? Saturday 20.11.2021 at 11 am
 • Where? Liuskasaari, access via Uunisaari bridge
 • Why? Learn basic theory of spinnaker handling, common challenges and issues, practical demonstration / exercise on shore with L16

23.11.2021 Racing Rules of Sailing in Depth Part 1

 • When? Tuesday 23.11.2021 at 18
 • Where? Remote event, link in Nimenhuuto.
 • Why? Learn essential racing rules in depth, common scenarios and typical misconceptions about the rules.

VIESTINTÄ

Pysyäksesi ajan tasalla saaren tapahtumista, varmista, että seuraat seuraavia viestintäkanavia:

1. Facebook-ryhmä HSS SC member agora

HSS SC member agora on Sailing Centerin virallinen viestintäkanava kaikille Sailing Centerin jäsenille. Tiedotteita sekä vapaata keskustelua purjehtijoiden kesken. Mikäli et ole Facebookissa, suosittelemme, että luot silti oman purjehdusprofiilin – näin et jää paitsi mistään tärkeästä purjehdukseen liittyvästä informaatiosta!

2. Nimenhuuto

Nimenhuudossa purjehtijat ilmoittautuvat treeneihin – näin valmentajat voivat suunnitella treenikerrat ja harjoitukset etukäteen. Voit ladata sovelluksen puhelimeesi tai käyttää Nimenhuutoa verkkoselaimella. Kaikki treeneihin liittyvä viestintä tapahtuu Nimenhuudossa. Liityttyäsi jäseneksi, saat kutsun Nimenhuutoon sähköpostitse. Jos kutsua ei kuulu kahden viikon kuluessa, tarkista roskapostikansiosi ja ota yhteyttä valmennusvastaavaan Rosaan. Yhteystiedot löydät täältä»

3. Crew Finder WhatsApp-ryhmä

Kaikille Sailing Centerin jäsenille yhteinen ryhmä, jossa etsitään purjehdusseuraa. Ryhmään pääset liittymään kutsulinkistä, jonka saat sähköpostitse noin viikon sisällä liittymisestä.

4. WhatsApp-ryhmä toimikunnille

Jokaisella toimikunnalla (Races and events, Training and courses jne.) on oma WhatsApp-ryhmä keskustelemista varten. Voit liittyä ryhmään saatuasi kutsulinkin sähköpostitse noin viikon kuluessa jäseneksi liittymisestäsi.

5. HSS-uutiskirje

Kaikki purjehdusseuran jäsenet (juniorit, veneenomistajat, purjelautailijat) saavat noin kerran-kaksi kuukaudessa uutiskirjeen sähköpostitse. Uutiskirjeestä saat hyödyllistä tietoa mm. jäsenille suunnatuista tapahtumista.

6. Seuraa meitä myös Instagramissa ja Facebookissa

KALENTERI

Google-kalenteriin pääset siirtymään tästä

JÄSENMAKSUT

HSS jäsenmaksut 2021*:

 • Aikuinen (26-64 vuotta) 225 €
 • Nuoriso (20-25 vuotta) 105 €
 • Opiskelija (opiskelijatodistus lähetettävä osoitteeseen hss@helsinkisailing.com) 105 €
 • Juniori (alle 20 vuotta) 65 €

Jokaisen HSS:llä harjoittelevan on kuuluttava johonkin suomalaiseen purjehdusseuraan*
Jäsenmaksu veloitetaan helmikuussa.

Sailing Center treenimaksut 2o21*:

Jäsenmaksun lisäksi jokainen HSS Sailing Centerin valmennettuihin treeneihin osallistuva purjehtija maksaa vuosittaisen treenimaksun:

 • Earlybird (HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake täytetty ennen 15.3.): 550 €
 • Normaali hinta (HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake täytetty 15.3. jälkeen): 600 €

Huom! Treenimaksu on korkeampi jäsenille, jotka eivät osallistu talkootyöhön.

Hyväksytyt maksutavat 2021*

 • Kortti/käteinen
 • Lasku
 • Smartum
  • Smartum-liikuntaseteteli
  • Smartum-mobiilimaksu
  • Smartum-verkkomaksu
 • Edenred
  • Virikeseteli
  • Edenred-korttimaksu
  • Edenred-mobiilimaksu
 • ePassi
  • ePassi-mobiilimaksu
  • ePassi-verkkomaksu

Huomioitavaa:

 • HSS Sailing centerin ilmoittautumislomake: Täytäthän ilmoittautumislomakkeen joka vuosi vaikka olisitkin ollut jäsen myös aiemmin. HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä»
 • Jäsenedut: Henkilökohtaisella jäsenkortillasi voit saada useita jäsenetuja. Liuskasaaren lautta on sinulle maksuton. Lisäksi jäsenkortilla saa alennuksia HSS Paviljongin ja Skifferin ruoasta ja juomista. Käytössäsi ovat myös HSS:n saaret Andö (Inkoo) ja Getören (Porvoo).
 • Smartum/Edenred/ePassi: Liikuntaedulla voi maksaa treenimaksun (ei jäsenmaksua). Maksaminen onnistuu vierailemalla HSS:n toimistolla (auki maaliskuussa ke 12-18, huhtikuussa arkisin 12-18). Vain yksi liikuntaetumaksu maksusuoritusta kohden.  Lisätietoa hss@helsinkisailing.com tai HSS toimisto/ Kristina Lindqvist 09 633637.
 • Lasku: HSS:n jäsenmaksu ja treenimaksu lähetetään sinulle E-laskuna verkkopankkiin tai pdf-laskuna sähköpostiin. Maksuerien määrä valitaan HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakeessa. Max. kolme maksuerää (hinta: 10 €/maksuerä). Ensimmäinen maksuerä on maksettava ennen osallistumista treeneihin/aktiviteetteihin (esim. luennot, kilpailut tai tapahtumat). 15.4. jälkeen liittyneillä jäsenillä on mahdollisuus maksaa treenimaksu vain kahdessa erässä, ja 15.6. jälkeen liittyneillä yhdessä erässä.

* HSS on purjehdusseura, jonka osa-alueita ovat mm. junioripurjehdus, aikuispurjehdus ja klassikkopurjehdus. Purjehdusseuran jäsen on vakuutettu SPV:n vakuutuksella – siksi seuran jäsenyys on pakollinen.

YHTEYSTIEDOT

HSS Sailing Center

sailingcenter@helsinkisailing.com

HSS Sailing Center hallitus

Antti Haavisto
antti.haavisto@gmail.com
+358 40 84 56 842

HSS Sailing Center toimikunnat