Welcome to HSS Sailing & Windsurfing Center

Are you interested in sailing or windsurfing? Do you want to train or compete? HSS’s Sailing Center offers excellent instruction and a dedicated recreational community for Sailors and windsurfers of all skill levels. With us, you can take courses, participate in weekly training sessions and compete. Own boat or windsurfing is not a prerequisite for participation.

•••

The heart of the HSS Sailing Center is the community that includes all members of the sailing club. Sailing Center operates mainly through Volunteer activities, so the role of each member in the club’s activities is important. Membership means participating in the club’s activities and activities, learning, and above all having fun in good company with sailing and windsurfing. Read more about the Sailing Center’s activities on the following pages and come along! 

HSS Sailing Center sailing and windsurfing groups

TULE MUKAAN!

Ilmoittautumaan kaudelle 2023 pääset tästä>>

Lue lisää jäsenyydestä, viikkotreeneistä ja muista tapahtumista alempaa sivulta.

Ajankohtaista tietoa löydät myös HSS Sailing Centerin sosiaalisesta mediasta:

ALKEISKURSSIT

Vuoden 2023 alkeiskurssit ovat täällä! Varaa paikkasi verkkokaupastamme.

Meiltä löydät sekä purjehduksen alkeiskurssit että purjelautailun alkeiskurssit.

Lisätietoa tämän sivuston seuraavista osioista.


AIKUISPURJEHDUS

PURJEHDUKSEN ALKEISKURSSIT

Suositut purjehduksen alkeiskurssimme järjestetään jälleen kaudella 2023! Varaa paikkasi viikonloppukurssilta ja opi purjehduksen perusteet hyvässä seurassa. Opetuskieli: Englanti.

Viikonloppukurssit 2023:

#1:  28.-30.4.2023
#2:  5.-7.5.2023
#3:  19.-21.5.2023
#4:  26.-28.5.2023
#5:  2.-4.6.2023
#6:  9.-11.6.2023
#7:  7.-9.7.2023
#8:  14.-16.7.2023
#9:  18.-20.8.2023
#10:  1.-3.9.2023

Aikataulu:

 • perjantai 18:00-20:00
 • lauantai 09:00-16:30
 • sunnuntai: 09:00-16:00

Hinta: 330 €

Kurssi on avoin kaikille (minimi-ikävaatimus 15 vuotta), ja sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta purjehtimisesta. Viikonlopun aikana keskitymme purjehduksen teoriaan sisätiloissa, purjehduksen perusteisiin maalla simulaattorin avulla, sekä merellä jos sääolosuhteet sallivat.

Kurssin jälkeen olet oppinut purjehduksen perusteet ja veneen valmistelun purjehdusta varten. Intensiivinen viikonloppukurssi on hyvä tapa tutustua purjehdukseen – se antaa sinulle myös hyvät taidot jatkaa viikottaisissa valmennetuissa treeneissämme.  Koska purjehdimme 3-4 hengen L16-jollaveneillä, kurssi sopii hyvin myös niille, joilla on jo jotakin kokemusta isommista veneistä, mutta haluavat oppia veneen käsittelyä ja kipparointitaitoja.

Viikonloppukurssin voit varata verkkokaupastamme.

HSS Sailing Center pidättää oikeuden peruuttaa kurssin esim. mikäli vähimmäisosallistujamäärä (4 hlö) ei täyty – tällöin sinulle kuitenkin tarjotaan ensisijaisesti mahdollisuutta osallistua myöhemmälle saman kauden alkeiskurssille. Peruutusehdot löydät täältä»

PURJEHDUKSEN VALMENNETUT TREENIT

Sailing Center järjestää noin 19-21 viikon ajan purjehduskaudella valmennettuja treenejä. On suositeltavaa aloittaa treenaaminen valmennusryhmässä, joka vastaa purjehdustaito tasoasi. Muutaman kerran jälkeen on mahdollista  kokeilla myös muita valmennusryhmiä ja venetyyppejä. Valmentajamme auttavat sinua mielellään ryhmän valitsemiseen liittyvissä kysymyksissä! Valmentajiemme yhteystiedot löydät täältä»  

Viikottaiset treenit sisältyvät harjoittelumaksuun. Valmennuskieli on englanti. Valitse alla olevista ryhmistä sinulle parhaiten sopiva tasoryhmä ja treenipäivä.

Harjoitusryhmät

”Basics and leisure” eli Green, aloittelijoiden ryhmä

Purjehduksen perusteet, veneen purjehduskuntoon valmisteleminen sekä huoltaminen, kilpailemisen perusteet. Ryhmässä opitaan kalustoon huoltoon liittyen mm.  laskemaan masto, valmistelemaan spinaakkeripurje ja mittaamaan vanttien kireys. Ryhmä soveltuu purjehtijoille, joilla on jo hieman purjehduskokemusta viime kaudelta tai jotka käyvät alkeiskurssin kauden aikana. Purjehduksen voi aloittaa myös suoraan viikkoharjoituksissa, mutta suosittelemme alkeiskurssia. Tarkempi ryhmäkuvaus löytyy täältä.

  • Ryhmä 1: aloittaa 17.4.2023, treenit maanantaisin kello 17.30
  • Ryhmä 2: aloittaa 16.5.2023, treenit tiistaisin kello 17.30
  • Ryhmä 3: aloittaa 04.8.2023, treenit perjantaisin kello 17.30

”L16 racing” eli Blue, keskitason ryhmä

Kilpapurjehduksen perusteet, purjehdustaktiikka, trimmaaminen ja vaativat tuuliolosuhteet. Ryhmässä opitaan kalustoon huoltoon liittyen mm. vaihtamaan sakkeleita ja muita veneen pieniä osia, vaihtamaan nostimia maston sisään ja windexin korjaaminen. Tarkempi ryhmäkuvaus löytyy täältä.

  • Ryhmä 1: aloittaa 20.4.2023, treenit torstaisin kello 17.30
  • Myöhempiä harjoitusryhmiä avataan mahdollisesti kysynnän mukaan

”Elliott Racing” eli Red, kilparyhmä

Kilpapurjehdus syvemmällä tasolla, purjehdustaktiikka, veneen hallinta (haastavammat manööverit) ja vaativat tuuliolosuhteet. Ryhmässä opitaan kalustoon huoltoon liittyen mm. useamman vantin kireyden mittaaminen ja merkitys, käyttämään veneiden nostoon tarkoitettua kraanaa ja kuivaamaan purjeita. Tarkempi ryhmäkuvaus löytyy täältä.

  • Ryhmä 1: aloittaa 18.4.2023, treenit tiistaisin kello 17.30
  • Ryhmä 2: aloittaa 20.4.2023, treenit torstaisin kello 17.30

”League Racing” eli Black, kilparyhmä

Kilpapurjehdus vielä syvemmällä tasolla. Tavoitteena edustaa seuraa Suomen Purjehdusliigassa. Ryhmässä opitaan kalustoon huoltoon liittyen mm. rikin trimmaamisen merkityksestä, veneen merkkaamisesta trimmaamisen helpottamiseksi sekä muista nopeuteen vaikuttavista tekijöistä. Tarkempi ryhmäkuvaus löytyy täältä.

  • Ryhmä 1: aloittaa 17.4.2023, treenit maanantaisin kello 17.30

Korkean suorituskyvyn koulutusklinikat

Korkea suorituskykytaso, viikonloppuklinikat on suunnattu joukkueille, jotka ovat valmiita tekemään lisäharjoituksia valmistautuakseen purjehdusliigaan sekä muihin korkean kilpailun laivaston kilpailutapahtumiin. HSS järjestää 3 viikonloppuklinikkaa kauden aikana, päivämäärät ja hinnat julkaistaan aikanaan. Ohjelma on avoin HSS:n jäsenille sekä muiden seurojen purjehtijoille. Ohjelma on suunnattu vähintään punaisen tason tai vastaavan tason purjehtijoille. Klinikoilla purjehditaan j70-luokan veneillä.

  • 9.30 tiedotustilaisuus
  • 10.15 telakka
  • 10.30 – 16.30 treenit vesillä (lounastauko näiden tuntien sisällä)
  • 16.45 laituriin
  • 17.00-17.45 esittely

ILCA, kilparyhmä

Tämä ryhmä on tarkoitettu kaiken tasoisille HSS-purjehtijoille, jotka omistavat ILCA-veneen. Olet ILCA-harrastaja, jolla on henkilökohtaiset tavoitteet ja etsit ryhmää, jossa voit esittää kysymyksiä ja harjoitella purjehdustaitojasi. Tämän ryhmän tavoitteena on pitää ILCA:n omistajat aktiivisina ja antaa heille mahdollisuus purjehtia yhdessä sekä syy käydä säännöllisesti vesillä. Valmennuksia järjestetään kerran viikossa. Lauantain ”mixed” harjoitukset eivät sisälly tämän ryhmän ohjelmaan ja harjoitusmaksuun. Talkootyö/-maksu ei koske tätä ryhmää. Tarkempi ryhmäkuvaus löytyy täältä.

  • Ryhmä 1: aloittaa 20.4.2023, harjoitukset torstaisin klo 17.30

Lauantaitreenit eli ”mixed” treenit

6.5.2023 alkaen lauantaisin kello 11-15 kaikki tasoryhmät purjehtivat yhdessä – kaikki ovat tervetulleita! Ohjelmassa on kerran kuussa jotakin normaalista treenistä poikkeavaa, esimerkiksi erilaisten veneiden, purjehduslajien tai purjelautailun kokeilua. Muuten lauantaisin purjehditaan harjoituskisoja. Pari purjehtijaa vastaa kisojen järjestämisestä vuorollaan yhdessä valmentajan kanssa. Kisojen tulokset julkaistaan ja rannassa pidetään tietysti ”aftersail” grillauksen merkeissä. 

Ryhmien vapaat paikat näet taulukosta:

 

Peruutusehdot

Peruutusehdot löydät täältä»

Muuta infoa treenaamisesta

Jäsenet ilmoittautuvat treeneihin Nimenhuudossa. Purjehtijat jaetaan treeneissä venekuntiin purjehdustaitojen mukaan ja osassa ryhmistä purjehtijalla tulee olla oma venekunta eli tiimi. Minimi-ikävaatimus treeniryhmiin osallistumiselle on 15 vuotta.

Voit ilmoittautua purjehduskaudelle 2023 täyttämällä HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakeen.

Viikkoaikataulu

Viikottaiset treenit alkavat klo 17:30 (vene valmisteltuna/rigattuna, miehistö valmiina purjehdukseen eli purjehdusvaatteet vaihdettuna). Aloittelijoiden ryhmät (Green) aloittavat klo 17:30 (miehistö valmiina, veneen valmistelu alkaa yhdessä valmentajan kanssa). Treenit kestävät noin 2,5-3 tuntia.

Lauantaitreenit alkavat klo 11:00. Lauantai treenit kestävät noin 3-4 tuntia.

On suositeltavaa saapua 30-45 min ennen treenien alkua, jotta veneet ehditään valmistella yhdessä purjehdusta varten ja vaatteet vaihtaa.

Syksyisin, kun illat alkavat pimetä, treenit voidaan aloittaa jo aikaisemmin. Tarkista aika valmentajaltasi tai sähköpostitse sailingcenter@helsinkisailing.com.

Treenikalenteriin pääset tästä»

Valmentajat

Valmentajien esittelyihin pääset tästä»

Valmentajamme auttavat mielellään ryhmän valintaan liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä lisätietoja myös sähköpostitse sailingcenter@helsinkisailing.com.

Purjehdusvarusteet

Miten pukeutua purjehdusta varten? 

Tämä on lyhyt opas purjehdusvarusteista, joita tarvitset aloittaessasi HSS Sailing Centerissä.  Kaikki varusteet ovat kompromisseja lämmön/kuivuuden/mukavuuden/ketteryyden ja kustannusten välillä ja jopa huippupurjehtijoiden mieltymykset näiden osalta vaihtelevat. On järkevää aloittaa kohtuuhintaisilla varusteilla ja parantaa varustusta kokemuksen myötä, henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Akeiskurssille ei tarvitse mitään erikoisvarusteita.

Kelluntaliivi

Jokaisella purjehdusseuran jäsenellä pitäisi olla oma pelastusliivi. Treeniryhmissä käytetään yleensä ei-puhallettavia kelluntaliivejä. Ne takaavat kellumisen vedessä, mutta eivät käännä tajutonta kehoa pystyyn. Valitse painoluokkaasi sopiva kelluntaliivi ja harkitse, mikä malli sopii kehosi muodoille. Tasku on usein kätevä ominaisuus kelluntaliiveissä.

Takki

Ulkoilutakit ovat riittäviä, erityisiä purjehdukseen sopivia takkejat/toppeja ei tarvitse.

Housut

Aloittaminen yleispätevillä ulkohousuilla on ok. Valitse housut veden lämpötilan ja sään mukaan. Housujen tulee olla joko vedenpitävät, tai todella nopeasti kuivuvat.

Monet edistyneet purjehtijamme käyttävät vedenpitäviä pitkiä purjehdushousuja/salopetteja. Näitä myy esimerkiksi Musto / Henri Lloyd / Helly Hansen. Hinnat vaihtelevat paljon housun mallin, sekä myymälän mukaan.

Pieni osa purjehtijoistamme käyttää mieluummin ”long john” -tyylisiä märkäpukuhousuja, jotka toimivat myös hyvin. Mallissa pitäisi olla polven kohdalla vahvike, suojaamaan purjehduksen aiheuttamalta kulumiselta.

Jotkut purjehtijoistamme käyttävät pehmeitä polvisuojia.

Käsineet

On olemassa erityisiä purjehduskäsineitä, mutta monet purjehtijat käyttävät halpoja yleisiä työkäsineitä lämpötilasta riippuen. Esim. Wonder Grip Comfort käsineet ovat suositut.

Alkuun kaikki käsineet, joissa on hyvä ote/pito ovat ok.

Kengät

Purjehtijamme käyttävät monenlaisia kenkiä säästä ja mieltymyksistä riippuen. Haluamme tyypillisesti jotain, joka joko kuivuu nopeasti tai on mukava märkänäkin. Tämä tarkoittaa kaikkea lenkkareista neopreeni-veneilysaappaisiin.

Alkuun kaikki tukevat saappaat tai lenkkarit ovat ok. Jotkut purjehtijoistamme ovat myös kokeilleet vesitiiviitä sukkia.

Jotkut käyttävät myös lyhytvartisia kumisaappaita, jotka voivat olla erittäin mukavia, mutta rajoittavat ketteryyttä.

Hattu

Säästä riippumatta, hattu on usein hyödyllinen. Tyypillinen valinta on joko pipo tai lippalakki. Normaalit ovat hyviä, mutta niiden ei pitäisi lentää pois päästäsi kovassakaan tuulessa!

Aurinkolasit & aurinkovoide

Mikäli sää on aurinkoinen, tarvitset näitä! Halvat kelpaa.

Aurinkovoiteen käyttö aurinkoisina päivinä on erittäin hyvä tapa. Normaalit voiteet riittävät.

Lisävarusteita: lukko, sähköteippi ja starttikello

Pukuhuoneissamme on kaapit, joissa voit halutessasi käyttää omaa pientä lukkoa.

Veneessä on aina oltava sähköteippiä köysien asentojen merkitsemiseen ja hankauksen välttämiseen eri osissa. Nappaa rulla kelluntaliivisi taskuun.

Ihmiset jotka kilpailevat enemmän haluavat useimmiten starttikellon. Tällä hetkellä suosituin malli on Optimum Time Series 3.

Kauppoja

Varusteiden ostamiseen on noin kolmenlaisia kauppoja:

Purjehdusliikkeet kuten Veneilijän Verkkokauppa, Maritim, Marinekauppa, jne. sijaitsevat toisiaan lähellä Lauttasaaressa. Näillä myymälöillä on valikoima purjehdukseen soveltuvia  varusteita ja niiden henkilökunta voi auttaa sinua ostoksissa. HSS jäsenet saavat 15% alennuksen Maritim:sta.

Yleisillä ulkoilukaupoilla voi olla yllättävän suuria valikoimia ja ne voivat olla halvempia. Tällaisia myymälöitä ovat esimerkiksi  Biltema, Motonet, Puuilo, Tokmanni, XXL, Scandinavian outdoor. Nämä voivat olla lähteitä halvoille käsineille, veneilysaappaille ja kelluntaliiveille.Verkkokaupoissa on laaja valikoima purjehdusvarusteita ja niistä voit löytää isoja alennuksia. Toimitus Suomeen kestää yleensä n. 1-2 viikkoa esim.

Käytettyjä purjehdusvarusteita löydät seuraavista Facebook-ryhmistä:

Tule tutustumaan myös käytettyjen purjehdusvarusteiden kirpputoriimme HSS Sailing Centerissä!

PURJEHDUSTAPAHTUMAT

HSS Sailing Center tarjoaa useita mahdollisuuksia kilpapurjehdukseen:

Keskiviikkokisat

Keskiviikkokisojen perinne alkoi HSS:llä jo ennen toista maailmansotaa! Keskiviikkokilpailut ovat kaikille jäsenille ja useille eri veneluokille kuten Laser16, Elliott, Hai-veneet/klassikot sekä LYS. Keskiviikkokisojen jälkeen purjehtijat kokoontuvat after-sailille saarelle.

Koska keskiviikkokisoissa ei ole valmentajaa, jokaisessa veneessä on oltava kipparinoikeuksilla varustettu purjehtija. Ennen kuin olet pätevöitynyt kippariksi, olet kuitenkin lämpimästi tervetullut osallistumaan keskiviikkokisoihin miehistön jäsenenä tai kisan järjestäjien apuna! Kisa-apuvoiman tarpeesta ilmoitetaan HSS SC member agora ja Crew Finder -ryhmissä.

Lisää purjehdusohjeita täällä»

Spring Cup ja Autumn Cup

Spring Cup ja Autumn Cup ovat Lasereilla ja Elliotteilla purjehdittavia joukkuekisoja. Spring Cup järjestetään kesäkuussa ja Autumn Cup elokuussa. Molemmat tapahtumat ovat 1-2 päivän regattoja ja tarkoitettu sekä HSS:n että muiden purjehdusseurojen jäsenille. Päivittäin kisataan 3-6 kisaa. Kokoa oma tiimisi ja tule mukaan! Lisätietoa täältä»

End of Season -race

End of Season -regatta järjestetään lokakuun puolivälissä — se on mitä loistavin tapa päättää purjehduskausi! Päivittäin purjehditaan 4-6 kisaa. Regatta purjehditaan joukkuekisana. Kaikki HSS:n jäsenet voivat osallistua. Kisan jälkeen voit osallistua myös perinteiseen rapujuhlaan!

Boxing Day Regatta

Kauden viimeinen purjehduskilpailu! Joka vuosi joulun jälkeen purjehtijat kokoontuvat taas yhteen 26.12. Boxing Day Regattaan. Regatta purjehditaan Laser16-veneillä match race -kisana.

Lisätietoja kuulet seuraamalla HSS Sailing Centeriä Facebookissa tai Instagramissa.

AIKUISPURJELAUTAILU

PURJELAUTAILUN TUTUSTUMISKURSSIT

Kaudella 2023 järjestämme 20 purjelautailun tutustumiskurssia. Kurssilla opit lautailun perusteet ja saat tuntuman harrastukseen. Harrastusta on mahdollista jatkaa seuran viikkoharjoituksissa. Tutustumiskurssilla käydään läpi lautailun perusteet teoriassa sekä harjoitellaan vesillä. Kurssin aikana opit valmistelemaan eli rikaamaan laudan sekä saat infoa varusteista. Kurssilla kaiken ikäiset harjoittelevat yhdessä eli mukaan voi ilmoittautua vaikka koko perheen voimin!

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Tutustumiskurssit on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille, sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta vesiurheilusta. Kurssin aikana opit lajin perusteet ja tekniikat erilaisissa tuuliolosuhteissa. Kurssi voidaan pitää tuuli olosuhteista riippumatta, mutta ohjelmaa voidaan joutua muokkaamaan.

Minimi ikäraja on 10 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Viikonlopun kursseilla ei tarvitse olla seuran jäsen, mutta oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus pitää olla.

Kurssin minimi osallistujamäärä on kolme henkilöä ja maksimimäärä neljä henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän kuin kolme, pyrimme löytämään osallistujille ensisijaisesti toisen kurssi ajankohdan. Mikäli sopivaa ajankohtaa ei löydy palautamme osallistumismaksun.

Mitä opit kurssin aikana?

 • Laudan rikaamisen eli valmistelun vesille
 • Perus liikkeet
 • Turvallisuudesta
 • Nostamaan purjeen vedestä
 • Oikean asennon loukkaantumisten välttämiseksi
 • Tasapainottelemaan laudalla, erilaiset asennot
 • Kontoilloitu ja turvallinen törmäys
 • Perus manööverit: liikkeelle lähtö, pysäytys, venda ja jiippi (käännökset)
 • Purjelautailu on hauskaa!

Aikataulut

Kurssi kestää kaksi päivää, kolme tuntia per päivä
Aamupäiväkurssit (#1, #3, #5, #7, #9, #11, #13, #15, #17 ja #19): kello 9-12 (Lauantai ja Sunnuntai)
Iltapäiväkurssit (#2, #4, #6, #8, #10, #12, #14, #16, #18 ja #20): kello 14-17 (Lauantai ja Sunnuntai)

Hinnat

250€/henkilö

Hinta sisältää ylikulun saareen ja takaisin.

Seuralta voi vuokrata märkäpuvun ja pelastusliivit kurssille erilliseen hintaan. Voit käyttää kurssilla myös omaa märkäpukua ja pelastusliivejä.

Varusteet

Tutustumiskurssilla pakolliset varusteet ovat:

 • kelluntaliivit (seuralta voi vuokrata, 10e/kurssi/henkilö)
 • märkäpuku (seuralta voi vuokrata, 20e/kurssi/henkilö), oman puvun tulee olla pitkähihainen ja -lahkeinen
 • neopreenitossut
 • pipo
 • lämmittelytakki (tuulitakki tai muu lämmin takki)
 • lämmittelyhanskat (lapaset tms.)

Mukaan kannattaa myös ottaa juomapullo ja pyyhe. Tutustumiskurssilla kaikki eivät lautaile samaan aikaan vaan osa istuu valmentajan kanssa kumiveneessä eli lämmintä vaatetta kannatta ottaa reilusti mukaan, myös vesille.

Tutustumiskurssin jälkeen (viikkoharjoituksissa) varusteita ei ole enää mahdollista vuokrata seuralta, vaan jokaisella tulee olla omat varusteet. Varusteista voit lukea lisää täältä.

Ilmoittautuminen

Varaa paikkasi kurssilta verkkokauppamme kautta.

PURJELAUTAILUN VALMENNETUT TREENIT

Sailing Center organizes around 19-21 weeks of coached training during the water season. It is recommended to start training in a coaching group that corresponds to your windsurfing skill level. After a few times, it is also possible to try other coaching groups and boat types. Our coaches will be happy to help you with questions related to choosing a group! You can find the contact information of our coaches  here»

Weekly training is included in the training fee. Our training languages ​​are English and Finnish.

Practice groups

Green, a group of beginners 

The basics of windsurfing, preparing the windsurfer for sailing and maintaining it. The group is suitable for surfers who take a weekend beginner’s course during the season or who have no previous experience. A more detailed group description can be found here.

  • Group 1: starts on 2 May 2023, training on Tuesdays at 5.30 pm
  • Group 2: start training on 17 May 2023 on Wednesdays at 5:30 p.m.
  • New groups are opened according to demand

Blue, medium group

The basics of racing, tactics, sail trimming and demanding wind conditions. The training focuses especially on improving your own sailing technique and planning sailings (e.g. jibs in stronger wind conditions). A more detailed group description can be found here.

  • Group 1: starts on 20 April 2023, training on Thursdays at 5.30 pm
  • New groups are opened according to demand

Monday and Saturday training, i.e. ”mixed” training

All groups board together – everyone is welcome! On May 6, 2023, Saturday’s mixed training will start from 12:00 to 3:00 p.m.

You can see the free places for the groups in the table:

 

Cancellation terms

You can find the cancellation conditions here»

Other information about training

Members register for training in  Nimenhuuto . The minimum age requirement for participating in training groups is 15 years. 

Sign up for the 2023 sailing season by filling out the HSS Sailing Center registration form» .

Weekly schedule

Weekly training starts at 17:30 (board prepared/rigged, clothes changed and ready to go on the water). Beginner groups (Green) start at 17:30 (clothes changed, board preparation starts together with the coach). The workouts last about 2.5-3 hours.

It is recommended to arrive 20-30 min. before the start of training, so that you have time to change your clothes and prepare your board for sailing.

In autumn, when the evenings start to get dark, training can be started earlier. Check the time with your coach or email sailingcenter@helsinkisailing.com.

You can access  the training calendar here»

Coaches

You can access the coaches’ introductions  here»

Our coaches are happy to help with questions related to group selection. You can also ask for more information by email sailingcenter@helsinkisailing.com.

Windsurfing equipment

How to dress for training?

This is a short guide to the equipment you will need to start windsurfing at HSS Sailing Center. All gear is a trade-off between warmth/dryness/comfort/agility and cost, and even top surfers’ preferences for these vary. It makes sense to start with reasonably priced equipment and improve equipment with experience, according to personal preference.

List of equipment

Additional equipment: lock and start clock

Our dressing rooms have lockers where you can use your own small lock if you wish.

People who compete more often want a start clock. Currently, the most popular model is the Optimum Time Series 3.

Shops

There are about three types of shops for buying equipment:

Sailing shops such as  V eneilijän Verkkokauppa»Maritim»Marinekauppa» , etc. are located close to each other in Lauttasaari. These stores have a selection of sailing gear and their staff can help you with your purchases. HSS members get a 15% discount at Maritim.

General outdoor stores can have surprisingly large selections and can be cheaper. Such stores are, for example,   Biltema»Motonet»Puuilo»Tokmanni»XXL»Scandinavian outdoor» . These can be sources of cheap gloves, neoprene flip flops and life vests.

Online stores have a wide selection of sailing equipment and you can find big discounts on them. Delivery to Finland usually takes approx. 1-2 weeks, e.g.

You can find used sailing equipment in the following Facebook groups:

Come and visit our used sailing equipment flea market at HSS Sailing Center!

SAILING CENTERIN TOIMINTA

ELÄMÄÄ LIUSKASAARELLA

Jäsenyys HSS Sailing Centerissä on paljon enemmän kuin vesillä vietetty aika. Kuten kokeneemmat purjehtijat tietävät, yllättävän suuri osa harrastuksesta tapahtuu mailla — veneiden huoltaminen, niiden valmistelu purjehdusta varten, välineiden laittaminen takaisin paikoilleen treenien jälkeen. Jos olet aloitteleva purjehtija, tutustut nopeasti siihen, mitä veneiden ylläpito vaatii ja miten veneet toimivat. Ja kun asioita tehdään yhdessä, se on myös hauskaa! After-saileja voit viettää vapaasti seuran tiloissa vaikka klubihuoneella, kirjastossa, terassilla grillaten tai saunassa. Kaikki seuran tilat ovat yleensä vapaasti käytettävissä, erikoisvarauksista voi kysyä seuran toimistosta.

Liuskasaarelta on upeat näkymät merelle — saarelta näet myös Helsingin ihan uudesta näkökulmasta. Liuskasaarelta löydät myös kaksi ravintolaa, HSS Paviljongin ja Skifferin, joissa kannattaa vilauttaa jäsenkorttia. After-sailit pizzalla tai kuohuviinillä? Kyllä! On vaikea löytää kesällä paikkaa, joka voittaisi Liuskasaaren, sen kalliot näkymineen avomerelle ja Harmajan majakalle.  

Purjeveneisiin hurahtaneille seura tarjoaa iloksi myös Suomen suurimman klassikkoveneistön. Sen lisäksi, että ne ovat upeita, ne ovat todellinen nautinto purjehtia, ja monet niiden kippareista ovat toivottaneet Sailing Centerin jäseniä tervetulleiksi osallistumaan mukaan purjehduksille ja kilpailuihin.

Tutustu lisää Liuskasaaren elämään Facebook-sivullamme.

TALKOOTYÖ

Talkootyö ja toimikunnat

HSS Sailing Centerin toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen ja sen toiminnan kannalta jokaisen panos on tärkeä. Jokainen jäsen osallistuu toiminnan edistämiseen ja jatkuvuuteen joko vapaaehtoisella talkootyöllä tai vaihtoehtoisesti talkoomaksun muodossa. Seuran sisältä löytyy monenlaista tehtävää – pienikin osallistuminen on arvokasta! Talkoot ovat myös loistava keino saada uusia ystäviä.

HSS Sailing Centerissä jokaisen talkootyöhön sitoutuneen jäsenen tulisi ansaita:

 • 8 pistettä kaluston kunnossapidosta ja huollosta
 • 8 pistettä talkootyöstä yleisesti ja
 • 10 pistettä osallistumalla valitsemansa toimikunnan tehtäviin. Tehtävät ovat keskenään hyvin erilaisia, ja kaikille löytyy aina jotain mielenkiintoista tehtävää. Kaikki toimikuntatehtävät lasketaan 10 pisteen arvoisiksi.

Yhteensä kauden lopussa jokaisella jäsenellä tulisi siis olla yhteensä 26 ansaittua pistettä. Alla näet esimerkin, kuinka pisteitä voi kerryttää.

Purjehtijat

Purjelautailijat

Huom! Purjelautailijat eivät osallistu kunnossapitoryhmän tehtäviin vaan he keräävät 16+10 pistettä (8+8+10 sijasta), eivätkä he toimi alkeiskursseilla apukippareina tai valmentajina.

1. Kaluston kunnossapito

Kaudella 2023 huoltotoimenpiteet toteutetaan siten, että kullekin veneelle nimetään miehistö, joka vastaa kyseisen veneen kunnossapidosta. Jokaisella miehistöllä on päällikkö (Crew Leader) ja useita jäseniä (Crew Member).

Miehistön päällikkö toimii huoltokomitean ja miehistön välisenä yhteyshenkilönä ja raportoi havaituista puutteista tai vioista kuten rikkoutuneesta materiaalista, vaihdettaviksi tarvittavista varusteista tai työkaluista. Päällikkö vastaa toiminnan huoltotoiminnan organisoimisesta ja hyödyntää miehistön jäseniä veneen mahdollisia korjaustoimenpiteitä varten. Miehistön päällikkö ansaitsee 10 talkoopistettä kaudessa.

Miehistön jäsen osallistuu aktiivisesti miehistön vastuulle annetun veneen kunnossapitoon. Kukin jäsen toimii ennakoivasti suorittaen kunnossapitotoimenpiteitä järjestämällä tehtäviä yhdessä muiden jäsenten kanssa. Miehistön jäsenet ansaitsevat 5 talkoopistettä kaudessa.Treenatessa ja kisatessa miehistöllä ei ole välttämättä aina nimettyä venettä käytössään.

Elliott-veneillä harjoittelevien jäsenten vastuulla on myös Elliottien pohjan pesu säännöllisin väliajoin pitkin kautta pitääksemme huolta veneiden kunnosta ja tasaväkisyydestä sekä vähentäen tarvetta ympäristölle haitallisten myrkkymaalien/pesuaineiden käyttöön. Myös talkoomaksun maksavien tulee osallistua pohjan pesuihin. Pohjan peseminen ei kerrytä erikseen talkoopisteitä.

Talkoopäiviin osallistuminen kerryttää myös kaluston kunnossapidon pisteitä. Kaikki talkoopäivät ovat 4 talkoopisteen arvoisia. Purjeveneiden kunnossapitoa varten järjestämme:

 • kaksi talkooviikonloppua keväällä huhtikuussa
 • joka kuukausi (touko–syyskuu) yhden opastavan talkoon jäsenille
 • kaksi talkooviikonloppua syksyllä lokakuussa

Koronaturvallisuus huomioidaan talkoopäivien järjestelyissä.

2. Talkootyö

Koostuu viidestä eri tyyppisestä tehtävästä, joista pisteitä ansaitsee seuraavasti:

 • Kilpailun järjestäjä koko päivän kestävässä tapahtumassa (Spring Cup, End of Season Race, Boxing Day Race etc.), 6 pistettä per päivä
 • Kilpailun järjestäjä keskiviikkokisoissa, 2 pistettä per kisailta
 • Apukippari alkeiskurssilla, 8 pistettä per kurssi
 • Kippari Try Out Day -tapahtumassa, 6 pistettä per päivä
 • Head of Commission koko kauden ajan, 26 pistettä

3. Toimikuntatyö

Toimikuntatyö tarkoittaa osallistumista tietyn toimikunnan vastuulla olevien tehtävien suorittamiseen. Jokaisella toimikunnalla on oma tehtävälistansa, josta kukin jäsen valitsee yhden joko yksin tai yhdessä toisen jäsenen kanssa hoidettavakseen. Kokeneemmat jäsenet sekä komissioiden vetäjät auttavat mielellään tehtäviin liittyvissä kysymyksissä. Edellisten vuosien aikana kootut ohjeet ovat myös apunasi – uudet ideat ja päivitykset ovat myös erityisen tervetulleita!

Jäseneksi liittymisen yhteydessä saat ohjeet siitä miten toimikunta ja tehtävä valitaan.

Toimikuntien vetäjät ja yhteystiedot löydät Yhteystiedot -kohdasta.

Toimikunnat ja niiden vastuualueet:

1. Harjoittelutoiminta ja kurssit

Toimikunta vastaa harjoittelutoiminnan järjestämisestä ja kurssien organisoinnista. Tehtäviä ovat muun muassa alkeiskurssien järjestäminen, valmentajien rekrytointi, talviohjelmien ja kausisuunnitelmien laatiminen sekä kipparointioikeuksien ja kalustonvarausjärjestelmän ylläpito.

2. Viestintä ja markkinointi

Toimikunta vastaa sekä sisäisestä että ulkoisesta viestinnästä ja markkinoinnista. Tehtäviin kuuluu muun muassa alkeiskurssien ja tapahtumien markkinointi, mainoskampanjat ja uutiskirjeet, verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien ylläpito sekä muu viestinnän ja markkinoinnin edistäminen.

3. Kilpailut ja tapahtumat

Toimikunnan vastuulla on kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen.

4. Kunnossapito

Toimikunnan vastuulla on kaluston ylläpito ja jäsenten teknisen osaamisen kehittäminen. Se järjestää esimerkiksi veneiden korjaamista varten talkoopäivät, ylläpitää tehtävälistoja, hoitaa vahinkotapaukset ja vastaa kalustoraportoinnin järjestämisestä. Lisäksi toimikunnan vastuulla on ulkopuolisten korjauspalveluiden hankinta suurempia korjaustoimenpiteitä varten.

5. Sponsorit ja yhteistyökumppanit

Toimikunnan päätehtävä on etsiä Sailing Centerille sponsoreita toiminnan rahoittamiseksi ja uuden kaluston sekä varusteiden hankintaa varten.

6. Talous

Taloustoimikunta vastaa huolehtii Sailing Centerin talousasioista, ml. budjetointi, kuluseuranta ja siihen liittyvä tiedottaminen.

Talkoo- ja toimikuntatehtävien pisteet

Talkoopisteitä ja toimikuntatehtäviä seurataan – mikäli et halua osallistua näihin, voit myös vaihtoehtoisesti maksaa 535 euron lisämaksun, jolla katetaan talkoo- ja toimikuntatehtäviäsi vastaavan panostuksen toteuttaminen muilla keinoin, esim. työn ostaminen ulkoisilta toimijoilta.

Ajan viettäminen Liuskasaarella ja purjehtiminen muiden jäsenten kanssa on paras tapa viettää kesää Helsingissä. On sinusta kiinni, kuinka paljon haluat viettää aikaa purjehdusharrastuksen parissa – saatat kuitenkin huomata, että purjehtiminen on varsin mukaansatempaava laji ja huomaatkin viettäneesi koko kesän purjehtien ja purjehduskaveriesi kanssa aikaa viettäen.

KALUSTO

HSS Sailing Centerissä pääset purjehtimaan Laser16 eli L16 sekä Elliott 6mr -veneillä sekä purjelautailemaan erilaisilla Techno293 ja Simmer purjelaudoilla. Lisää tietoa eri vene- ja purjelautaluokista löydät alta:

Purjelaudat

Techno 293 – kuusi purjelautaa

Techno 293 on purjelautaluokka, joka on kehitetty Aloha purjelaudasta. Luokka on pääasiassa nuorten suosima kilpailuluokka, mutta laudalla voivat purjehtia myös aikuiset. World Sailing -yhdistys on vahvistanut luokan viralliseksi kilpailuluokaksi. Luokkaa purjehditaan nuorten Olympialaisissa (Youth Olympic Games). Luokan MM kisoja on purjehdittu vuodesta 2006 alkaen.

HSS:llä on eri kokoisia purjeita luokkaan: 2.5 neliötä, 3.5 neliötä, 5.8 neliötä, 6.8 neliötä, 7.8 neliötä ja 8.5 neliötä. Jokaiseen tuuleen ja kaiken kokoiselle lautailijalle löytyy siis sopiva purje.

HSS:llä on myös techno foil -lauta.

Laudan tilavuus on 205L.

Lisää tietoa luokasta löydät täältä»

Windsurfer LT – yksi purjelauta

Windsurfer LT on retromallinen purjelauta, jolla on myös Suomessa aktiivinen ”one design” kilpaluokka. Monipuolinen lauta sopii monenlaiseen käyttöön eritasoisille purjehtijoille. Laudan tilavuus on 229L. Lisää tietoa luokasta löydät täältä.

Simmer freeride laudat – seitsemän lautaa

Syksyllä 2021 ostimme HSS:lle seitsemän erilaista ja erikokoista Simmer AMP freeride lautaa. Lisäksi ostimme kahdeksen uutta erikokoista purjetta. Lisää tietoa laudoista täältä.

Veneet

Laser 16 – yhdeksän venettä

Laser 16 -vene on hyvä purjehduksen perusteiden opetteluun. Vene on suunniteltu vuonna 1989, se on viisi metriä pitkä, 250kg painava, ja purjehdittavissa 3-4 hengen miehistöllä. Se on suosittu harjoitusvene monissa purjehduskouluissa, sillä se on melko helppo purjehtia, mutta mahdollistaa taitojen kehittämisen korkealle tasolle.

Elliott 6m – kuusi venettä

Urheilullinen vene purjehtia. Uusiseelantilaisen Greg Elliotin suunnittelema vene on 6 metriä pitkä ja painaa 635 kg. Kolmen purjehdittava Elliott on suunniteltu match race -mielessä ja vene valittiin naisten Match Race -olympialuokkaan vuonna 2008. Audi Match Race Suomen tiimi kipparinaan Silja Lehtinen, edustaen sekä HSS:ää että NJK:ta, voitti pronssia Lontoon olympialaisissa 2012. Tiimi ja heidän harjoitusvastustajansa käyttivät Audi HSS Sailing Centerin veneitä valmistautuessaan kisoihin vuosina 2009-2012. Veneet ovat edelleen hyvin aktiivisessa käytössä.

Katso YouTubesta, kuinka naiset voittivat pronssia Olympialaisissa. Siirry videoon tästä»

J/70 – yksi vene

J/70 on pieni kilpakölivene, joka on rakennettu pääasiassa lasikuidusta. Siinä on murtovarsi, peräpeiliin ripustettu peräsin, sisään vedettävä keulapuu ja nostoköli. Se syrjäyttää 812 kg (1 790 lb) ja kantaa 285 kg lyijypainolastia. Veneessä on erittäin suuri epäsymmetrinen spinaakkeri hiilikuitukeulassa, jonka pinta-ala on 491 neliöjalkaa (45,6 m2). J70 on maailman suosituin pieni kölivene.

 

JÄSENMAKSUT

HSS jäsenmaksut 2023*:

 • Aikuinen (26-64 vuotta) 240 €
 • Nuoriso (20-25 vuotta) 110 €
 • Opiskelija (opiskelijatodistus lähetettävä osoitteeseen hss@helsinkisailing.com) 110 €
 • Juniori (alle 20 vuotta) 70 €
 • Seniori (yli 65v) 110 €

Jokaisen HSS:llä harjoittelevan on kuuluttava johonkin suomalaiseen purjehdusseuraan*.
Jäsenmaksu veloitetaan helmikuussa ja se saapuu sähköpostitse tai e-laskulla.

Sailing Center treenimaksut 2o23*:

Jäsenmaksun lisäksi jokainen HSS Sailing Centerin valmennettuihin treeneihin osallistuva purjehtija maksaa vuosittaisen treenimaksun:

Säännöllinen harjoittelu

 • Earlybird (HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake täytetty ennen 15.3.): 670 €
 • Normaali hinta (HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake täytetty 15.3. jälkeen): 730 €

Combo koulutus

 • Earlybird: 1035 €
 • Normaali hinta: 1095 €

Itsekoulutus

 • Normaali hinta: 365 €

Huom! Jäsenet jotka eivät osallistu talkootyöhön maksavat harjoitusmaksun lisäksi talkoomaksun. Lue lisää kohdasta ”talkootyö”.

Hyväksytyt maksutavat 2023*

 • Kortti/käteinen
 • Lasku
 • Smartum (ainoastaan harjoitusmaksu, ei jäsenmaksu)
 • Edenred (ainoastaan harjoitusmaksu, ei jäsenmaksu)
 • ePassi (ainoastaan harjoitusmaksu, ei jäsenmaksu)
 • Eazybreak (ainoastaan harjoitusmaksu, ei jäsenmaksu)

Huomioitavaa:

 • HSS Sailing centerin ilmoittautumislomake: Täytäthän ilmoittautumislomakkeen joka vuosi vaikka olisitkin ollut jäsen myös aiemmin. HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä»
 • Jäsenedut: Henkilökohtaisella jäsenkortillasi voit saada useita jäsenetuja. Liuskasaaren lautta on sinulle maksuton. Lisäksi jäsenkortilla saa alennuksia saaren ravintoloista. Käytössäsi ovat myös HSS:n saaret Andö (Inkoo) ja Getören (Porvoo).
 • Smartum/Edenred/ePassi: Liikuntaedulla voi maksaa treenimaksun (ei jäsenmaksua). Maksaminen onnistuu vierailemalla HSS:n toimistolla (tarkista toimiston aukioloaika erikseen toimistosta). Vain yksi liikuntaetumaksu maksusuoritusta kohden.  Lisätietoa hss@helsinkisailing.com tai HSS toimisto/ Kristina Lindqvist 09 633637.
 • Lasku: HSS:n jäsenmaksu ja treenimaksu lähetetään sinulle E-laskuna verkkopankkiin tai pdf-laskuna sähköpostiin. Maksuerien määrä valitaan HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakeessa. Max. kolme maksuerää (hinta: 10 €/maksuerä). Ensimmäinen maksuerä on maksettava ennen osallistumista treeneihin/aktiviteetteihin (esim. luennot, kilpailut tai tapahtumat). 15.4. jälkeen liittyneillä jäsenillä on mahdollisuus maksaa treenimaksu vain kahdessa erässä, ja 15.6. jälkeen liittyneillä yhdessä erässä.

* HSS on purjehdusseura, jonka osa-alueita ovat mm. junioripurjehdus, aikuispurjehdus ja klassikkopurjehdus. Purjehdusseuran jäsen on vakuutettu SPV:n vakuutuksella – siksi seuran jäsenyys on pakollinen.

YHTEYSTIEDOT

HSS Sailing & Windsurfing Center

sailingcenter@helsinkisailing.com

 

Sailing Centerin Pääjohtaja

Dipesh Nerpagare / dipesh@helsinkisailing.com / +358 50 5553115

Sailing Centerin edustus HSS:n hallituksessa

HSS Sailing Center toimikunnat

+358505553115
dipesh@helsinkisailing.com
Tuulia Timonen
Heikki Karppinen
heikkik80@hotmail.com
Marc Hauchwitz
valentin@rodewig.de
Jaakko Määttä
jaakko.maatta@yahoo.com

JÄSENILLE

KIPPARIN OIKEUDET JA KALUSTON VARAAMINEN

Kipparin oikeudet?

”Kipparin oikeudet” tarkoittaa, että sinulla on oikeus kipparoida kalustoa valmennettujen treenien ulkopuolella. Sinulla on oltava kipparin oikeudet, mikäli haluat osallistua kilpailuihin tai regattoihin tai purjehtia/purjelautailla yksin.  Kipparin oikeuksia tulee hakea jokaiselle luokalle (Laser16, Elliott 6M, J/70, purjelaudat ja Techno Foil) erikseen. Veneiden osalta jäsenet yleensä aloittavat Laser16-oikeuksien suorittamisella ja siirtyvät sitten Elliotteihin.

Kuinka saada kipparin oikeudet?

Anoaksesi kipparin oikeuksia sinulla tulee olla valmentajasi suositus. Kun sinulla on valmentajasi suositus, voit täyttää tämän lomakkeen.  Kipparin oikeuksien myötä saat pääsyn kaluston varausjärjestelmään ja voit varata kalustoa käyttöösi.

Kirjautumisongelmissa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen: hssboatbooking@gmail.com

Vaatimukset kipparin oikeuksien saamiseksi

Kipparina olet vastuussa kalustosta ja mahdollisen miehistösi turvallisuudesta, joten sinulla tulee olla tarvittava määrä kokemusta. Kipparin oikeuksia pyydetään erikseen jokaista vene- tai purjelautaluokkaa kohden.

Vaatimukset löydät alla olevista linkeistä vene-/purjelautaluokittain:

Kipparin vastuu

Kippari on vastuussa kalustosta ja mahdollisesta miehistöstään. Käytäntö tunnetaan ympäri maailman. Kipparin vastuulla on, että kalustoa on turvallista käyttää. Kipparin tulee tietää meriteiden säännöt.

Ehdot kipparioikeuksille

HSS Sailing Centerin kipparit noudattavat seuraavia ehtoja.

Saadakseni kipparin oikeudet (erikseen jokaiselle vene- tai purjelautaluokalle) hyväksyn seuraavan:

 • Olen HSS SC jäsen ja olen maksanut jäsenmaksun (ei vaadita vierailevilta kippareilta tai HSS junioreilta)
 • Osaan käyttää kalustoa, johon anon kipparinoikeuksia. Ymmärrän, että Kipparina minun odotetaan pystyvän hallitsemaan valitsemaani kalustoa ja toimimaan kipparina myös kokemattoman miehistön kanssa.

Hyväksyn ja sitoudun noudattamaan HSS Sailing Centerin – Helsingfors Segelsällskap r.f. (“HSS SC”) seuraavia sopimusehtoja (“Sopimus”):

Kippari sitoutuu huolehtimaan ja vastaamaan kalustosta itsensä ja mahdollisen miehistönsä puolesta. Kippari vastaa siitä, että kalustoa käytetään HSS SC:n sääntöjen ja rajoitusten mukaan.

Vakuutus ja vahingot:

HSS SC on vastuussa kaluston vakuutuksista. HSS SC:n vakuutus kattaa vahingot Kipparin käyttämille veneille (Laser ja Elliott) ja kolmansille osapuolille (omaisuusvahingot 255 000 € asti ja henkilövahingot 510 000 € asti). Vakuutus ei kata purjelautailukaluston vahinkoja ja niiden korjaaminen tapahtuu vahingosta vastuussa olevan kustannuksella. Vahingolla tarkoitetaan etupäässä onnettomuuden aiheuttamaa vahinkoa kalustolle tai kalusteen varusteille. Vakuutus ei kata tavanomaisesta käytöstä aiheutunutta kulumista.

Vakuutusten omavastuu ovat seuraavat:

 • Laser ja Elliot 420 €.
 • HSS kattaa yli 210€ osuuden purjelautailukaluston vahingoista riippumatta vahingosta vastuussa olevasta osapuolesta.

Vahinkovastuu (mukaan lukien omavastuu) riippuu vahingon ajankohdasta ja tapahtumapaikasta:

 • Jos vahinko tapahtuu ohjatun koulutuksen aikana, HSS on vastuussa vahingosta.
 • Jos vahinko tapahtuu aloittelijoiden kurssilla, Open Island / Try Out Day -tapahtumassa, yrityspurjehduksessa tai talkoissa, HSS on vastuussa vahingosta.
 • Jos vahinko tapahtuu ohjatun koulutuksen ulkopuolella, esimerkiksi viikkokisoissa tai Kipparin käyttäessä kalustoa muina aikoina, Kippari vastaa vahingosta.

Jos vakuutus ei korvaa vahinkoa, joko a) Kippari tai b) HSS on vastuussa koko vahingosta (eli Kippari tai HSS maksaa vahinkoon liittyvät kulut) riippuen vahingon ajankohdasta ja tapahtumapaikasta (kts. vaihtoehdot yllä).

Yllä määriteltyä tapahtumapaikkaan ja ajankohtaan liittyvää vastuunjakoa ei sovelleta, jos Kippari aiheutti vahingon tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella tai jos kalustoa on käytetty vastoin tämän sopimuksen ehtoja. Kippari on tällöin vastuussa vahingoista itse.

Kipparin tulee varata kalusto aina ennen käyttöä kaluston varausjärjestelmästä. Kipparin tulee myös täyttää kalustoraportti jokaisen käyttökerran jälkeen (täytettävissä HSS SC nettisivuilla). Näiden ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa myönnettyjen kipparinoikeuksien perumiseen.

Oikeuksien luovutus ja sopimuksen päättäminen:

Kippari ei saa siirtää kaluston käyttöoikeutta kolmannelle osapuolelle. Kippari ei saa siirtää tätä sopimusta kokonaisuudessaan tai osittain kolmannelle osapuolelle ilman HSS SC:n etukäteistä kirjallista suostumusta. Jos Kippari rikkoo Sopimuksen ehtoja, HSS SC saa irtisanoa sopimuksen välittömästi. Tämä sopimus ei automaattisesti takaa Kipparille oikeutta käyttää kalustoa. Kipparin kaluston käyttöoikeuksien myöntämisestä päättää HSS SC.

 • Elliot 6m kippareiden, joilla ei ole Saaristolaivurin tai RYA Day Skipper -pätevyyttä tai tulee pysytellä rajatulla harjoittelualueella. Harjoittelualue on havainnollistettu alla olevassa kuvassa.

Elliot-luokan purjeveneiden harjoittelualue

Täten vakuutan, että olen lukenut Sopimuksen, HSS SC:n säännöt kaluston käytöstä, säännöt sallituista purjehdus- tai purjelautailualueista sekä muut HSS SC:n ohjeet, ja sitoudun noudattamaan kyseisiä sopimusehtoja, sääntöjä ja ohjeita.

Vahingon sattuessa

Lue täältä miten vahinkoprosessi etenee, jo ennen kuin mahdollinen vahinko sattuu.

Kaluston varaaminen

Aina kun mennään purjehtimaan tai purjelautailemaan HSS:n kalustolla, kalusto tulee varata varausjärjestelmän kautta.  Mikäli seuran jäsenellä ei ole vielä kipparin oikeuksia, valmentaja varaa kaluston hänen puolestaan. Kipparin oikeudet saatuaan, jäsen varaa kaluston aina itse. Kaluston varausjärjestelmä on tarkoitettu HSS:n purjeveneiden ja purjelautojen varaamiseen myös valmennettavien treenien ulkopuolella.  

Kaluston varausjärjestelmään kirjautuminen

Kipparin oikeudet ja käyttöoikeuden kaluston varausjärjestelmään tulevat sähköpostitse noin kahden viikon kuluessa kipparioikeuksien hakemisesta. Kaluston varaaminen tapahtuu Google-kalenteri -pohjaisen varausjärjestelmän kautta.

Kirjautumisongelmissa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen: hssboatbooking@gmail.com. 

Kaluston varaaminen 

Kalusto on varattava aina varausjärjestelmän kautta. Käyttöoikeuden varausjärjestelmään saa kipparioikeudet suorittamalla.

Yksityiskohtaiset ohjeet kaluston varausjärjestelmän käyttämiseen täällä.

Pikaohjeet kaluston varausjärjestelmän käyttämiseen:

 • Pääset kaluston varausjärjestelmään omalla Google-tililläsi
 • Varataksesi kalustoa, sinun on aloitettava valitsemalla haluamasi veneen tai purjelaudan mukainen kalenteri, ja kalenterista aikaväli jota ei ole jo varattu. Valittavissa on:
  • Yhdeksän Laser 16 -venettä, (numerot 1-9)
  • Kuusi Elliott 6M -venettä, (numerot 1-6)
  • Purjelautoja
  • Techno Foil -lautoja
 • Voit tarkistaa kaluston saatavuuden Google-kalenterista (joka myös nähtävillä tällä sivustolla).
 • Voit varata valitun veneen/purjelaudan luomalla Google-kalenteritapahtuman omalla Google-tililläsi. Muista tehdä varaus oikeaan kalenteriin (Laser 16, Elliott 6M, Purjelaudat tai Techno Foil -kalenteri). Kalenteritapahtumasta on tultava ilmi seuraavat tiedot:
  • Veneen numero. Käytä tätä tapahtuman nimenä, esim. Vene 3
  • Varauksen ajankohta (päivämäärä ja kellonaika)


Kalustoraportin täyttäminen 

On tärkeää täyttää kalustoraportti sekä valmennettujen treenien että omien retkiesi jälkeen. Raporttiin (yksi venettä tai purjelautaa kohti) täytetään mahdolliset vauriot ja puuttuvat osat.

Kalustoraportin veneille löydät täältä»

Kalustoraportin purjelaudoille löydät täältä»

Toivottavasti pääset nauttimaan kalustosta ja ajasta merellä mahdollisimman paljon!

VIESTINTÄ

Pysyäksesi ajan tasalla saaren tapahtumista, varmista, että seuraat seuraavia viestintäkanavia:

1. Facebook-ryhmä HSS SC member agora

HSS SC member agora on Sailing Centerin virallinen viestintäkanava kaikille Sailing Centerin jäsenille. Tiedotteita sekä vapaata keskustelua purjehtijoiden kesken. Mikäli et ole Facebookissa, suosittelemme, että luot silti oman purjehdusprofiilin – näin et jää paitsi mistään tärkeästä purjehdukseen liittyvästä informaatiosta!

2. Nimenhuuto

Nimenhuudossa purjehtijat ilmoittautuvat treeneihin – näin valmentajat voivat suunnitella treenikerrat ja harjoitukset etukäteen. Voit ladata sovelluksen puhelimeesi tai käyttää Nimenhuutoa verkkoselaimella. Kaikki treeneihin liittyvä viestintä tapahtuu Nimenhuudossa. Liityttyäsi jäseneksi, saat kutsun Nimenhuutoon sähköpostitse. Jos kutsua ei kuulu kahden viikon kuluessa, tarkista roskapostikansiosi ja ota yhteyttä valmennusvastaavaan. Yhteystiedot löydät täältä»

3. Crew Finder WhatsApp-ryhmä

Kaikille Sailing Centerin jäsenille yhteinen ryhmä, jossa etsitään purjehdusseuraa. Ryhmään pääset liittymään kutsulinkistä, jonka saat sähköpostitse noin viikon sisällä liittymisestä.

4. WhatsApp-ryhmä toimikunnille

Jokaisella toimikunnalla (Races and events, Training and courses jne.) on oma WhatsApp-ryhmä keskustelemista varten. Voit liittyä ryhmään saatuasi kutsulinkin sähköpostitse noin viikon kuluessa jäseneksi liittymisestäsi.

5. HSS-uutiskirje

Kaikki purjehdusseuran jäsenet (juniorit, veneenomistajat, purjelautailijat) saavat noin kerran-kaksi kuukaudessa uutiskirjeen sähköpostitse. Uutiskirjeestä saat hyödyllistä tietoa mm. jäsenille suunnatuista tapahtumista.

6. Seuraa meitä myös Instagramissa ja Facebookissa

AJANKOHTAISTA JÄSENILLE

News, 19 December 2021

The names of the practice groups will change for the 2023 season

Sailing Center training groups

The names of Sailing Center’s training groups will be changed for the season 2023. The change will also affect the group colors that we have been using.

From 2023 onwards, each training group will have a new name that reflects its learning goals and group description. Every training group/level will also be Featured with a Distinctive color – avoiding confusions eg on Roll call between dark and light groups of the same color. The new color categorization (green-blue-red-black) is similar to what is commonly used in other sailing clubs in Finland.

After the changes, especially the new members and Sailors who are interested in joining our club, are better able to understand the overall learning path that our training groups form together. In addition, the differences between the groups’ focus will become clearer, helping new members to select a group that fits their ambitions and skill levels.

In 2023, HSS Sailing Center’s training groups are as follows:

Sailing:

Windsurfing: