Tervetuloa HSS Sailing Centeriin

Kiinnostaako purjehdus tai purjelautailu? Haluatko harjoitella tai kilpailla? HSS:n Sailing Center tarjoaa erinomaista opetusta sekä omistautuneen harrastusporukan kaikentasoisille purjehtijoille ja purjelautailijoille.  Meillä voit käydä kursseja, osallistua viikottaisiin treeneihin ja kisata. Oma vene tai purjelauta ei ole osallistumisen edellytys.

•••

HSS Sailing Centerin sydän on yhteisö, johon kuuluvat kaikki purjehdusseuran jäsenet. Sailing Center toimii pääasiassa vapaaehtoistoiminnan avulla, joten jokaisen jäsenen rooli seuran toiminnassa on tärkeä. Jäsenyys tarkoittaa osallistumista seuran toimintaan ja aktiviteetteihin, oppimista, sekä ennen kaikkea hauskanpitoa hyvässä seurassa purjehduksen ja purjelautailun merkeissä.  Lue lisää Sailing Centerin toiminnasta seuraavilta sivuilta ja tule mukaan! 

 


KAUSI 2020

Vuoden 2020 purjehduskausi on ohi, kiitos kaikille seiloreille <3

Olemme julkaisseet talviohjelmamme vuodelle 2020-2021. Varaa paikkasi ja tule mukaan!

Ajankohtaista tietoa löydät myös HSS Sailing Centerin Facebook-sivulta ja Instagramista

 

TULE MUKAAN!

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake»

HSS  Sailing Center Info Package 2020*

*Vuoden 2021 tiedot tulossa pian.

JÄSENYYS

Haluatko liittyä HSS Sailing Centerin jäseneksi?

HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakkeen 2021 löydät täältä»ALKEISKURSSIT

Vuoden 2021 alkeiskurssit ovat täällä! Varaa paikkasi verkkokaupastamme.

Alkeiskurssit:

#1:  23.-25.4.2021
#2:  7.-9.5.2021
#3:  21.-23.5.2021
#4:  28.-30.5.2021
#5:  18.-20.6.2021
#6:  2.-4.7.2021
#7:  9.-11.7.2021
#8:  13.-15.8.2021
#9:  27.-29.8.2021

Aikataulu:

 • perjantai: 18:00-20:00
 • lauantai: 09:00-16:30
 • sunnuntai: 09:00-16:00

Lisätietoa alkeiskursseistamme löydät kohdasta Alkeiskurssit»

UUTISET


AIKUISPURJEHDUS

ALKEISKURSSIT

 

Suositut purjehduksen alkeiskurssimme järjestetään jälleen kaudella 2021! Varaa paikkasi viikonloppukurssilta ja opi purjehduksen perusteet hyvässä seurassa. Opetuskieli: Englanti.

Viikonloppukurssit 2021:

#1:  23.-25.4.2021
#2:  7.-9.5.2021
#3:  21.-23.5.2021
#4:  28.-30.5.2021
#5:  18.-20.6.2021
#6:  2.-4.7.2021
#7:  9.-11.7.2021
#8:  13.-15.8.2021
#9:  27.-29.8.2021

Aikataulu:

 • perjantai 18:00-20:00
 • lauantai 09:00-16:30
 • sunnuntai: 09:00-16:00

Hinta: 300 €

Kurssi on avoin kaikille (minimi-ikävaatimus 15 vuotta), ja sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta purjehtimisesta. Viikonlopun aikana keskitymme purjehduksen teoriaan sisätiloissa, purjehduksen perusteisiin maalla simulaattorin avulla, sekä merellä jos sääolosuhteet sallivat.

Kurssin jälkeen olet oppinut purjehduksen perusteet ja veneen valmistelun purjehdusta varten. Intensiivinen viikonloppukurssi on hyvä tapa tutustua purjehdukseen – se antaa sinulle myös hyvät taidot jatkaa viikottaisissa valmennetuissa treeneissämme.  Koska purjehdimme 3-4 hengen L16-jollaveneillä, kurssi sopii hyvin myös niille, joilla on jo jotakin kokemusta isommista veneistä, mutta haluavat oppia veneen käsittelyä ja kipparointitaitoja.

Viikonloppukurssin voit varata verkkokaupastamme.

HSS Sailing Center pidättää oikeuden peruuttaa kurssin esim. mikäli vähimmäisosallistujamäärä (4 hlö) ei täyty – tällöin sinulle kuitenkin tarjotaan ensisijaisesti mahdollisuutta osallistua myöhemmälle saman kauden alkeiskurssille. Peruutusehdot ja peruutuslomakkeen löydät täältä»

VALMENNETUT TREENIT

 

Sailing Center järjestää noin 19-21 viikon ajan purjehduskaudella valmennettuja treenejä. Viikottaiset treenit sisältyvät harjoittelumaksuun. Valmennuskieli: Englanti. 

VALMENNUSRYHMÄT

Valmennettuja treenejä on neljä kertaa viikossa. 

 • Light Green 1, aloittelijoiden ryhmä: Purjehduksen perusteet, veneen purjehduskuntoon valmisteleminen sekä huoltaminen. Ryhmä soveltuu purjehtijoille, jotka käyvät alkeiskurssin toukokuun lopussa tai sen jälkeen tai purjehtijoille, joilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta. Treenit ovat tiistaisin alkaen kesäkuun alusta.
 • Light Green 2, aloittelijoiden ryhmä: Purjehduksen perusteet, veneen purjehduskuntoon valmisteleminen sekä huoltaminen. Ryhmä soveltuu purjehtijoille, jotka käyvät alkeiskurssin toukokuun lopussa tai sen jälkeen tai purjehtijoille, joilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta. Treenit ovat maanantaisin (klo: 17.30) heinäkuun alusta alkaen
 • Dark Green, aloittelijoiden ryhmä: Purjehduksen perusteet, veneen purjehduskuntoon valmisteleminen sekä huoltaminen, kilpailemisen perusteet. Ryhmä soveltuu purjehtijoille, joilla on jo hieman purjehduskokemusta viime kaudelta tai jotka käyvät alkeiskurssin huhtikuussa tai toukokuun alussa. Treenit ovat torstaisin alkaen toukokuun alusta. 
 • Blue, keskitason ryhmä: Kilpapurjehduksen perusteet, purjehdustaktiikka, trimmaaminen ja vaativat tuuliolosuhteet. Treenit ovat perjantaisin, alkaen toukokuun alusta.
 • Red, kilparyhmä: Kilpapurjehdus syvemmällä tasolla, purjehdustaktiikka, veneen hallinta (haastavammat manööverit) ja vaativat tuuliolosuhteet. Treenit ovat maanantaisin alkaen toukokuun alusta.
 • Lauantaitreenit: kaikki ryhmät purjehtivat yhdessä – kaikki ovat tervetulleita!

Lisätietoa eri treeniryhmistä täällä»

On suositeltavaa aloittaa treenaaminen valmennusryhmässä, joka vastaa purjehdustaito tasoasi. Muutaman kerran jälkeen on mahdollista – jopa suositeltavaa – kokeilla myös muita valmennusryhmiä ja venetyyppejä. Valmentajamme auttavat sinua mielellään ryhmän valitsemiseen liittyvissä kysymyksissä! Valmentajiemme yhteystiedot löydät täältä»  

Jäsenet ilmoittautuvat treeneihin Nimenhuudossa. Purjehtijat jaetaan treeneissä venekuntiin purjehdustaitojen mukaan. Minimi-ikävaatimus treeniryhmiin osallistumiselle on 15 vuotta. 

Ilmoittaudu mukaan purjehduskaudelle 2021 täyttämällä HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake»

VIIKKOAIKATAULU

Viikottaiset treenit alkavat klo 17:30 (vene valmisteltuna/rigattuna, miehistö valmiina purjehdukseen). Aloittelijoiden ryhmät (Light Green/Dark Green) aloittavat klo 17:30 (miehistö valmiina, veneen valmistelu alkaa yhdessä valmentajan kanssa). Lauantaitreenit alkavat klo 11:00. Treenit kestävät noin 2,5-3 tuntia.

On suositeltavaa saapua 30-45 min. ennen treenien alkua, jotta veneet ehditään valmistella yhdessä purjehdusta varten.

Syksyisin, kun illat alkavat pimetä, treenit voidaan aloittaa jo aikaisemmin. Tarkista aika valmentajaltasi tai sähköpostitse sailingcenter@helsinkisailing.com.

Treenikalenteriin pääset tästä»

 

VALMENTAJIEN TIEDOT

Valmentajien esittelyihin pääset tästä»

Valmentajamme auttavat mielellään ryhmän valintaan liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä lisätietoja myös Facebook Agora -ryhmästä tai sähköpostitse sailingcenter@helsinkisailing.com

 

PURJEHDUSVARUSTEET

Miten pukeutua purjehdusta varten? 

Tämä on lyhyt opas purjehdusvarusteista, joita tarvitset aloittaessasi HSS Sailing Centerissä.  Kaikki varusteet ovat kompromisseja lämmön/kuivuuden/mukavuuden/ketteryyden ja kustannusten välillä ja jopa huippu merimiesten mieltymykset näiden osalta vaihtelevat. On järkevää aloittaa kohtuuhintaisilla varusteilla ja parantaa varustusta kokemuksen myötä, henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Akeiskurssille ei tarvitse mitään erikoisvarusteita.

Kelluntaliivi

Jokaisella purjehdusseuran jäsenellä pitäisi olla oma pelastusliivi. Treeniryhmissä käytetään yleensä ei-puhallettavia kelluntaliivejä. Ne takaavat kellumisen vedessä, mutta eivät käännä tajutonta kehoa pystyyn. Valitse painoluokkaasi sopiva kelluntaliivi ja harkitse, mikä malli sopii kehosi muodoille. Tasku on usein kätevä ominaisuus kelluntaliiveissä.

Takki

Ulkoilutakit ovat riittäviä, erityisiä purjehdukseen sopivia takkejat/toppeja ei tarvitse.

Housut

Aloittaminen yleispätevillä ulkohousuilla on ok. Valitse housut veden lämpötilan ja sään mukaan. Housujen tulee olla joko vedenpitävät, tai todella nopeasti kuivuvat.

Monet edistyneet purjehtijamme käyttävät vedenpitäviä pitkiä purjehdushousuja/salopetteja. Näitä myy esimerkiksi Musto / Henry Lloyd / Helly Hansen. Hinnat vaihtelevat paljon housun mallin, sekä myymälän mukaan.

Pieni osa purjehtijoistamme käyttää mieluummin ”long john” -tyylisiä märkäpukuhousuja, jotka toimivat myös hyvin. Mallissa pitäisi olla polven kohdalla vahvike, suojaamaan purjehduksen aiheuttamalta kulumiselta.

Jotkut purjehtijoistamme käyttävät pehmeitä polvisuojia.

Käsineet

On olemassa erityisiä purjehduskäsineitä, mutta monet purjehtijat käyttävät halpoja yleisiä työkäsineitä lämpötilasta riippuen. Esim. Wonder Grip Comfort käsineet ovat suositut.

Alkuun kaikki käsineet, joissa on hyvä ote/pito ovat ok.

Kengät

Purjehtijamme käyttävät monenlaisia kenkiä säästä ja mieltymyksistä riippuen. Haluamme tyypillisesti jotain, joka joko kuivuu nopeasti tai on mukava märkänäkin. Tämä tarkoittaa kaikkea lenkkareista neopreeni-veneilysaappaisiin.

Alkuun kaikki tukevat saappaat tai lenkkarit ovat ok. Jotkut purjehtijoistamme ovat myös kokeilleet vesitiiviitä sukkia.

Jotkut käyttävät myös lyhytvartisia kumisaappaita, jotka voivat olla erittäin mukavia, mutta rajoittavat ketteryyttä.

Hattu

Säästä riippumatta, hattu on usein hyödyllinen. Tyypillinen valinta on joko pipo tai lippalakki. Normaalit ovat hyviä, mutta niiden ei pitäisi lentää pois päästäsi kovassakaan tuulessa!

Aurinkolasit & aurinkovoide

Mikäli sää on aurinkoinen, tarvitset näitä! Halvat kelpaa.

Aurinkovoiteen käyttö aurinkoisina päivinä on erittäin hyvä tapa. Normaalit voiteet riittävät.

Lisävarusteita: lukko, sähköteippi ja starttikello

Pukuhuoneissamme on kaapit, joissa voit halutessasi käyttää omaa pientä lukkoa.

Veneessä on aina oltava sähköteippiä köysien asentojen merkitsemiseen ja hankauksen välttämiseen eri osissa. Nappaa rulla kelluntaliivisi taskuun.

Ihmiset jotka kilpailevat enemmän haluavat useimmiten starttikellon. Tällä hetkellä suosituin malli on Optimum Time Series 3.

Kauppoja

Varusteiden ostamiseen on noin kolmenlaisia kauppoja:

Purjehdusliikkeet kuten Veneilijän Verkkokauppa, Maritim, Marinekauppa, jne. sijaitsevat toisiaan lähellä Lauttasaaressa. Näillä myymälöillä on valikoima purjehdukseen soveltuvia  varusteita ja niiden henkilökunta voi auttaa sinua ostoksissa. HSS jäsenet saavat 15% alennuksen Maritim:sta.

Yleisillä ulkoilukaupoilla voi olla yllättävän suuria valikoimia ja ne voivat olla halvempia. Tällaisia myymälöitä ovat esimerkiksi  Biltema, Motonet, Puuilo, Tokmanni, XXL, Scandinavian outdoor. Nämä voivat olla lähteitä halvoille käsineille, veneilysaappaille ja kelluntaliiveille.Verkkokaupoissa on laaja valikoima purjehdusvarusteita ja niistä voit löytää isoja alennuksia. Toimitus Suomeen kestää yleensä n. 1-2 viikkoa esim.

Käytettyjä purjehdusvarusteita löydät seuraavista Facebook-ryhmistä:

Tule tutustumaan myös käytettyjen purjehdusvarusteiden kirpputoriimme HSS Sailing Centerissä!

PURJEHDUSTAPAHTUMAT

HSS Sailing Center tarjoaa useita mahdollisuuksia kilpapurjehdukseen:

Keskiviikkokisat

Keskiviikkokisojen perinne alkoi HSS:llä jo ennen toista maailmansotaa! Keskiviikkokilpailut ovat kaikille jäsenille ja useille eri veneluokille kuten Laser16, Elliott ja SM40. Keskiviikkokisojen jälkeen purjehtijat kokoontuvat after-sailille saarelle.

Koska keskiviikkokisoissa ei ole valmentajaa, jokaisessa veneessä on oltava kipparinoikeuksilla varustettu purjehtija. Ennen kuin olet pätevöitynyt kippariksi, olet kuitenkin lämpimästi tervetullut osallistumaan keskiviikkokisoihin miehistön jäsenenä tai kisan järjestäjien apuna! Kisa-apuvoiman tarpeesta voit lukea ilmoituksia HSS SC member agora -Facebook ryhmässä.

Lisää purjehdusohjeita täällä»

Spring Cup ja Autumn Cup

Spring Cup ja Autumn Cup ovat Ellioteilla purjehdittavia joukkuekisoja. Spring Cup järjestetään kesäkuussa ja Autumn Cup elokuussa. Molemmat tapahtumat ovat 1-2 päivän regattoja ja tarkoitettu sekä HSS:n että muiden purjehdusseurojen jäsenille. Päivittäin kisataan 3-6 kisaa. Kokoa oma tiimisi ja tule mukaan! Lisätietoa täältä»

End of Season -kisa

End of Season -regatta järjestetään lokakuun puolivälissä — mitä loistavin tapa päättää purjehduskausi! Päivittäin purjehditaan 4-6 kisaa. Regatta purjehditaan joukkuekisana.  Kaikki HSS:n jäsenet voivat osallistua. Kisan jälkeen voit osallistua myös perinteiseen rapujuhlaan!

Lisätietoja kuulet seuraamalla HSS Sailing Centeriä Facebookissa. Tietoja tapahtumassa myös täällä.

Boxing day regatta

Kauden viimeinen purjehduskilpailu! Joka vuosi joulun jälkeen purjehtijat kokoontuvat taas yhteen 26.12. boxing day regattaan. Regatta purjehditaan Laser16-veneillä match race -kisana.

Lisätietoja kuulet seuraamalla HSS Sailing Centeriä Facebookissa.

VENEET

Audi HSS Sailing Centerillä sinulla on mahdollisuus purjehtia kahdella eri veneluokalla:

Elliott 6m – kuusi venettä

Urheilullinen vene purjehtia. Uusiseelantilaisen Greg Elliotin suunnittelema vene on 6 metriä pitkä ja painaa 635 kg. Kolmen purjehdittava Elliott on suunniteltu match race -mielessä ja vene valittiin naisten Match Race -olympialuokkaan vuonna 2008. Audi Match Race Suomen tiimi kipparinaan Silja Lehtinen, edustaen sekä HSS:ää että NJK:ta, voitti pronssia Lontoon olympialaisissa 2012. Tiimi ja heidän harjoitusvastustajansa käyttivät Audi HSS Sailing Centerin veneitä valmistautuessaan kisoihin vuosina 2009-2012. Veneet ovat edelleen hyvin aktiivisessa käytössä.

Katso YouTubesta, kuinka naiset voittivat pronssia Olympialaisissa. Siirry videoon tästä»

Laser 16 – yhdeksän venettä

Hyvä vene purjehduksen perusteiden opetteluun. Vene on suunniteltu vuonna 1989, se on viisi metriä pitkä, 250kg painava, ja purjehdittavissa 3-4 hengen miehistöllä. Se on suosittu harjoitusvene monissa purjehduskouluissa, sillä se on melko helppo purjehtia, mutta mahdollistaa taitojen kehittämisen korkealle tasolle.

 

 

KIPPARIN OIKEUDET JA VENEVARAUS

Kipparin oikeudet?

”Kipparin oikeudet” tarkoittaa, että sinulla on oikeus kipparoida venettä valmennettujen treenien ulkopuolella. Sinulla on oltava kipparin oikeudet, mikäli haluat osallistua kilpailuihin tai regattoihin tai purjehtia yksin.  Kipparin oikeuksia tulee hakea jokaiselle luokalle (Laser16, Elliott) erikseen. Tavallisesti jäsenet aloittavat Laser16-oikeuksien suorittamisella ja siirtyvät sitten Elliotteihin.

Kuinka saada kipparin oikeudet?

Anoaksesi kipparin oikeuksia sinulla tulee olla valmentajasi suositus. Kun sinulla on valmentajasi suositus, voit täyttää tämän lomakkeen.  Kipparin oikeuksien myötä saat käyttäjänimen ja salasanan venevarausjärjestelmään ja voit varata veneen käyttöösi.

Kirjautumisongelmissa voit ottaa yhteyttä Samueliin: sml.marchal@gmail.com.

Vaatimukset kipparin oikeuksien saamiseksi:

Kipparina olet vastuussa veneestäsi ja miehistösi turvallisuudesta, joten sinulla tulee olla tarvittava määrä kokemusta purjehduksesta. Kipparin oikeuksia pyydetään jokaista veneluokkaa kohden erikseen.

Vaatimukset:

Kipparin vastuu

Kippari on vastuussa veneestä ja miehistöstään. Käytäntö tunnetaan ympäri maailman ja kaikissa venetyypeissä. Kipparin vastuulla on, että vene on turvallinen ja purjehduskunnossa. Kipparin tulisi tietäää meriteiden säännöt. HSS Sailing Centerin kipparit noudattavat seuraavia ehtoja:

Ehtojen hyväksyminen

Saadakseni kipparin oikeudet (erikseen jokaiselle veneluokalle) hyväksyn seuraavan:

 • Olen HSS SC jäsen ja olen maksanut jäsenmaksun (ei vaadita vierailevilta kippareilta tai HSS junioreilta)
 • Tiedän tarpeeksi veneistä ja pystyn toimimaan kipparina myös kokemattoman miehistön kanssa.

Hyväksyn ja sitoudun noudattamaan HSS Sailing Centerin – Helsingfors Segelsällskap r.f. (“HSS SC”) seuraavia sopimusehtoja (“Sopimus”):

 • Kippari sitoutuu huolehtimaan ja vastaamaan veneestä itsensä ja miehistönsä puolesta. Kippari vastaa siitä, että venettä käytetään HSS SC:n sääntöjen ja rajoitusten mukaan.
 • Vakuutus ja vahingot:
  • HSS SC on vastuussa veneiden vakuutuksista. HSS SC:n vakuutus kattaa vahingot kipparin käyttämälle veneelle ja kolmansille osapuolille (omaisuusvahingot 255 000 € asti ja henkilövahingot 510 000 € asti). Vahingolla tarkoitetaan etupäässä onnettomuuden aiheuttamaa vahinkoa veneelle tai veneen varusteille. Vakuutus ei kata tavanomaisesta käytöstä aiheutunutta kulumista.
  • Vakuutusten omavastuu ovat seuraavat:
   • Laser ja Elliot 420 €.
  • Vahinkovastuu (mukaan lukien omavastuu) riippuu vahingon ajankohdasta ja tapahtumapaikasta:
   • Jos vahinko tapahtuu ohjatun koulutuksen aikana, HSS on vastuussa vahingosta.
   • Jos vahinko tapahtuu aloittelijoiden kurssilla, Open Island (try out day)-tapahtumassa, yrityspurjehduksessa tai talkoissa, HSS on vastuussa vahingosta.
   • Jos vahinko tapahtuu ohjatun koulutuksen ulkopuolella, esimerkiksi keskiviikkokisoissa tai kipparin käyttäessä venettä muina aikoina, kippari vastaa vahingosta.
   • Jos vakuutus ei korvaa vahinkoa, joko a) kippari tai b) HSS on vastuussa koko vahingosta (eli kippari tai HSS maksaa vahinkoon liittyvät kulut) riippuen vahingon ajankohdasta ja tapahtumapaikasta (kts. vaihtoehdot yllä)
  • Yllä määriteltyä tapahtumapaikkaan ja ajankohtaan liittyvää vastuunjakoa ei sovelleta, jos kippari aiheutti vahingon tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella tai jos venettä on käytetty vastoin tämän Sopimuksen ehtoja. Kippari on tällöin vastuussa vahingoista itse.
 • Kipparin tulee täyttää purjehdusraportti jokaisen purjehduksen jälkeen (saatavilla HSS Adult Sailing web-sivustolta).
 • Oikeuksien siirtäminen ja Sopimuksen päättäminen:
  • Kippari ei saa siirtää veneen käyttöoikeutta kolmannelle osapuolelle. Kippari ei saa siirtää tätä sopimusta kokonaisuudessaan tai osittain kolmannelle osapuolelle ilman HSS SC:n etukäteistä kirjallista suostumusta. Jos kippari rikkoo Sopimuksen ehtoja, HSS SC saa irtisanoa sopimuksen välittömästi. Tämä sopimus ei automaattisesti takaa kipparille oikeutta käyttää yhtäkään venettä. Kipparin veneiden käyttöoikeuksien myöntämisestä päättää HSS SC.

Täten vakuutan, että olen lukenut Sopimuksen, HSS SC:n säännöt veneiden käytöstä, säännöt sallituista purjehdusalueista sekä muut HSS SC:n ohjeet, ja sitoudun noudattamaan kyseisiä sopimusehtoja, sääntöjä ja ohjeita.

Purjehdusvahinko?

Lue täältä miten vahinkoprosessi etenee.

Venevaraus

Venevarausjärjestelmää käytetään aina kun mennään purjehtimaan. Jos sinulla ei vielä ole kipparin oikeuksia, valmentaja varaa veneen sinulle. Heti kun sinulla on oikeudet varaat veneen aina itse.

Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat kipparin oikeudet (käyttäjänimen ja salasanan venevarausjärjestelmään) noin kahden viikon kuluessa. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostitse. Venevarausjärjestelmän kautta voit varata veneen käyttöösi. Valmennettuihin treeneihin ilmoittaudutaan lisäksi Nimenhuudossa

 

Venevarausjärjestelmään kirjautuminen

Kirjautumisongelmissa voit ottaa yhteyttä Samueliin: sml.marchal@gmail.com. Laita viestin otsikoksi ”HSS Booking System Access”. Ensimmäisellä kerralla kirjautuessasi järjestelmään voit käyttää seuraavia tunnuksia:

Käyttäjänimi: Sähköpostiosoite, jonka olet antanut seuralle
SalasanaKerrotaan vastaanottamassasi sähköpostissa.

 

Veneen varaaminen 

Venevarausjärjestelmää käytetään valmennettujen treenien ulkopuolella tapahtuvaan purjehdukseen. Kaikki, joilla on kipparin oikeudet voivat varata veneitä venevarausjärjestelmän kautta. Valitse päänäkymän vasemman ylänurkan alasvetovalikosta veneluokka (Laser 16 tai Elliott 6m). Näet kalenterissa olemassa olevat varaukset, ja voit valita päivämäärän sekä kellonajan omalle varauksellesi. Purjehdukseen on aina varattava vene venevarausjärjestelmän kautta.

Veneraportin täyttäminen purjehduksen jälkeen

On tärkeää täyttää veneraportti – sekä valmennettujen treenien että omien purjehdusretkiesi jälkeen. Raporttiin (yksi venettä kohti) täytetään mahdolliset vauriot ja puuttuvat osat. Veneraportin löydät täältä»

 

VENERAPORTTI

Veneraportin pääset täyttämään tästä»

TALVIOHJELMA 2020-2021

 

Pysy ajan tasalla tulevista tapahtumista seuraamalla Facebook-sivuamme»

 

Kuukausittainen HSS-illallinen

Tehdään talvikaudesta lyhyempi ja illallistetaan joka kuukausi yhdessä! ⛵

 • Mitä? Kuukausittainen HSS-illallinen meriväen kanssa (omakustanteinen)
 • Milloin? Joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 18 (4.11; 2.12; 7.1 (!); 3.2; 3.3; 7.4)
 • Missä? Skiffer Viiskulma
 • Miksi? Hyvä ruoka, parempi seura!

Ilmoita meille tulostasi viimeistään edellisenä sunnuntaina ennen keskiviikon illallista tämän linkin kautta, niin osaamme tehdä varauksen.

 

17.11.2020 Purjehdussolmut tutuksi – työpaja

 • Mitä? Purjehdussolmut tutuksi – työpaja
 • Milloin? Tiistai 17.11.2020 klo 18
 • Missä? Klubihuone. Liuskasaareen pääset Uunisaaren siltaa pitkin.
 • Miksi? Opi solmujen tekemisen salat. Käymme läpi purjehtijalle hyödyllisiä solmuja ja vietämme yhdessä iltaa klubihuoneella.

 

17.1.2021 Päiväsauna ja makkaranpaistoa 

 • Mitä? Päiväsauna ja makkaranpaistoa
 • Milloin? Sunnuntaina 17.1.2021
 • Missä? Uunisaaren saunalla
 • Miksi? Tule viettämään yhteistä aikaa ja rentoutumaan päiväsaunaan Uunisaaren. Saunan jälkeen makkaranpaistoa klubihuoneella

Saunan hinta 15€/hlö. Otetaan eväät mukaan ja mennään saunan jälkeen klubihuoneelle paistamaan makkaraa tai muuta maistuvaa.

 

9.2.2021 Purjehduskilpailusääntöjen perustet -luento

 • Mitä? Purjehduskilpailusääntöjen perusteet -luento
 • Milloin? Tiistaina 9.2.2021 klo 17 – 19
 • Missä? Klubihuone. Liuskasaareen pääset Uunisaaren siltaa pitkin.
 • Miksi? Opitaan tai kerrataan purjehduskilpailusääntöjen perusteita.

 

14.4.2021 HSS:n saaret ja Gråtrutarna – info-ilta

 • Mitä? HSS:n saaret ja Gråtrutarna – info-ilta
 • Milloin? Keskiviikko 14.4 klo 17
 • Missä? Klubihuone
 • Miksi? Purjehdustoiminnan lisäksi HSS:llä pääset myös nauttimaan mm. kauniista Andön ja Getörenin saarista ja matkustamaan maksutta Aava-lines -lautalla. Näistä sekä Gråtrutarnan toiminnasta kertoo kommodori Micke Stelander, Wilhelm Schevelew ja Harri Grönlund.

ELÄMÄÄ LIUSKASAARELLA

Jäsenyys HSS Sailing Centerissä on paljon enemmän kuin vesillä vietetty aika. Kuten kokeneemmat purjehtijat tietävät, yllättävän suuri osa harrastuksesta tapahtuu mailla — veneiden huoltaminen, niiden valmistelu purjehdusta varten, välineiden laittaminen takaisin paikoilleen treenien jälkeen. Jos olet aloitteleva purjehtija, tutustut nopeasti siihen, mitä veneiden ylläpito vaatii ja miten veneet toimivat. Ja kun asioita tehdään yhdessä, se on myös hauskaa!

Liuskasaarelta on upeat näkymät merelle — saarelta näet myös Helsingin ihan uudesta näkökulmasta. Liuskasaarelta löydät myös kaksi ravintolaa, HSS Paviljongin ja Skifferin“After-sailit” pizzalla? Kyllä! On vaikea löytää kesällä paikkaa, joka voittaisi Liuskasaaren, sen kalliot näkymineen avomerelle ja Harmajan majakalle.  

Purjeveneisiin hurahtaneille seura tarjoaa iloksi myös Suomen suurimman klassikkoveneistön. Sen lisäksi, että ne ovat upeita, ne ovat todellinen nautinto purjehtia, ja monet niiden kippareista ovat toivottaneet Sailing Centerin jäseniä tervetulleiksi osallistumaan mukaan purjehduksille ja kilpailuihin.

Tutustu lisää Liuskasaaren elämään Facebook-sivullamme: https://www.facebook.com/hsssailingcenter

JÄSENMAKSUT

HSS jäsenmaksut 2020*:

 • Aikuinen (26-64 vuotta) 225 €
 • Nuoriso (20-25 vuotta) 100 €
 • Opiskelija (opiskelijatodistus lähetettävä osoitteeseen hss@helsinkisailing.com) 100€
 • Juniori (alle 20 vuotta) 60 €

Jokaisen HSS:llä harjoittelevan on kuuluttava johonkin suomalaiseen purjehdusseuraan*
Jäsenmaksu veloitetaan helmikuussa.

Sailing Center treenimaksut 2o2o*:

Jäsenmaksun lisäksi jokainen HSS Sailing Centerin valmennettuihin treeneihin osallistuva purjehtija maksaa vuosittaisen treenimaksun:

 • Earlybird (HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake täytetty ennen 15.3.): 550 €
 • Normaali hinta (HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomake täytetty 15.3. jälkeen): 600 €
 • Treenimaksu on korkeampi ilman osallistumista talkoisiin sekä purjehtijoille, jotka eivät ole HSS:n jäseniä.

Hyväksytyt maksutavat 2020*

 • Kortti/käteinen
 • Lasku
 • Smartum
  • Smartum-liikuntaseteteli
  • Smartum-kortti
  • Smartum-verkkomaksu
 • Edenred
  • Virikeseteli
  • Edenred-kortti
  • MyEdenred-mobiilimaksu
 • ePassi
  • ePassi-mobiilimaksu
  • ePassi-verkkomaksu
 • E-lasku

Huomioitavaa:

 • HSS Sailing centerin ilmoittautumislomake: Täytäthän ilmoittautumislomakkeen joka vuosi vaikka olisitkin ollut jäsen myös aiemmin. HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä»
 • Jäsenedut: Henkilökohtaisella jäsenkortillasi voit saada useita jäsenetuja. Liuskasaaren lautta on sinulle maksuton. Lisäksi jäsenkortilla saa alennuksia HSS Paviljongin ja Skifferin ruoasta ja juomista. Käytössäsi ovat myös HSS:n saaret Andö (Inkoo) ja Getören (Porvoo).
 • Smartum/Edenred/ePassi: Maksaminen onnistuu vierailemalla HSS:n toimistolla (auki maaliskuussa ke 12-18, huhtikuussa arkisin 12-18). Vain yksi seteli, kortti tai mobiilimaksu maksusuoritusta kohden.  Lisätietoa hss@helsinkisailing.com tai HSS toimisto/Kristina Lindqvist 09 633637.
 • Lasku: HSS:n jäsenmaksu ja treenimaksu lähetetään sinulle laskuna sähköpostiisi. Maksuerien määrä valitaan HSS Sailing Centerin ilmoittautumislomakeessa. Max. kolme maksuerää (hinta: 10 €/maksuerä). Ensimmäinen maksuerä on maksettava ennen osallistumista treeneihin/aktiviteetteihin (esim. luennot, kilpailut tai tapahtumat). 15.4. jälkeen liittyneillä jäsenillä on mahdollisuus maksaa treenimaksu vain kahdessa erässä, ja 15.6. jälkeen liittyneillä yhdessä erässä.

* HSS on purjehdusseura, jonka osa-alueita ovat mm. junioripurjehdus, aikuispurjehdus ja klassikkopurjehdus. Purjehdusseuran jäsen on vakuutettu SPV:n vakuutuksella – siksi seuran jäsenyys on pakollinen.

 

 • Vuoden 2021 tiedot tulossa pian.

KALENTERI

Google-kalenteriin pääset siirtymään tästä

TALKOOTYÖ

Talkootyö ja toimikunnat

Koska HSS on urheiluseura eikä kaupallinen yritys, seuran toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen. Seuran toiminnan kannalta jokaisen panos on tärkeä – jokainen suorittaa oman osuutensa seuran toiminnan hyväksi joko talkootöinä tai maksamalla. Seuran sisältä löytyy monenlaista tehtävää – pienikin osallistuminen on arvokasta! Talkoot ovat myös loistava keino oppia tuntemaan uusia purjehtijoita ja saada uusia purjehdusystäviä!

HSS Sailing Centerissä (aikuispurjehdus) jokainen jäsen osallistuu talkootyöhön suorittamalla vähintään 8 pistettä veneiden huollosta ja ylläpidosta (Boat maintenance), 8 pistettä talkootyöstä ja 10 pistettä osallistumalla johonkin seuran viiden eri toimikunnan tehtävistä. Tehtävät ovat keskenään hyvin erilaisia, ja kaikille löytyy aina jotain mielenkiintoista tehtävää. Kaikki toimikuntatehtävät lasketaan 10 pisteen arvoisiksi. Yhteensä kauden lopussa jokaisella jäsenellä tulisi siis olla yhteensä 26 ansaittua pistettä.

Tässä esimerkki pisteiden hankkimisesta:

1. Boat maintenance

Kaikki boat maintenance -talkoot (kevättalkoot, minitalkoot, syystalkoot) ovat 4 pisteen arvoisia per päivä.

Järjestämme:

 • kaksi talkooviikonloppua keväällä huhtikuussa
 • kuudet minitalkoot joka toinen sunnuntai kevätkaudella
 • kuudet minitalkoot joka toinen sunnuntai syyskaudella
 • kaksi talkooviikonloppua syksyllä lokakuussa

2. Talkoo work

Koostuu viidestä eri tyyppisestä tehtävästä, joista pisteitä saa seuraavasti:

 • Kilpailun järjestäjä koko päivän kestävässä tapahtumassa (Spring Cup, End of Season Race, Boxing Day Race etc.), 6 pistettä per päivä
 • Kilpailun järjestäjä keskiviikkokisoissa, 2 pistettä per kisailta
 • Apukippari alkeiskurssilla, 8 pistettä per kurssi
 • Kippari Try Out Day -tapahtumassa, 6 pistettä per päivä
 • Head of commission koko kauden ajan, 14 pistettä

3. Commission work

Jokaisella toimikunnalla on oma tehtävälista, josta jokainen jäsen valitsee yhden tehtävän joko yksin tai yhdessä toisen purjehtijan kanssa hoidettavakseen. 

Kokeneemmat jäsenet sekä Rosa (Manager Coaching and Sail Training) auttavat mielellään tehtäviin liittyvissä kysymyksissä. Edellisten vuosien aikana kootut ohjeet ovat myös apunasi – uudet ideat ja päivitykset ovat myös tervetulleita! Jäseneksi liittymisen jälkeen saat ohjeet siitä, miten toimikuntatehtävä valitaan. 

Toimikunnat ja niiden vastuualueet ovat:

1. Training and courses

Do you love helping other people? Are you interested in adult education and learning? Are you a stellar organizer who can keep tabs on multilayered learning experiences? Are you good at connecting and resolving problems arising from multiple perspectives? Do you have a background in education? Then Training and courses commission is a perfect match for you.

The tasks in this commission include (but are not limited to) organizing beginner’s courses, responsible for recruiting coaches, making a season plan, contact persons for coaches, planning winter program, managing skipper’s rights and maintaining boat booking -system.

Head of commission: Tua Hakanpää, tua.hakanpaa@gmail.com

2. Communications and marketing

Communications and marketing team markets events and training courses. Tasks include:

  • Search engine optimization which means writing webpages in a way that search engines find the HSS adult sailing content
  • Create paid adds on Google and Facebook
  • Take care that the content we provide in our webpages & social media accounts is relevant and accurate
  • Writing marketing posts on Facebook and Instagram on a regular basis
  • Other kinds of marketing such as contacting local newspapers or whatever you can think of. New ideas are always welcome!

The communications and marketing team consists of head of the commission and team members. Head of our commission makes sure that all of these tasks are taken care of and attends to the Sailing Center committee meetings throughout the year. The head of commission communicates with manager coaching and sail training, the coaches and with other heads of commissions making sure information is flowing and available to all Sailing Center members.

Head of commission: Antti Haavisto, antti.haavisto@gmail.com

3. Races and events

This commission is responsible for organizing all events: info evening and welcome event for new members, Wednesday races and after sails, full-day regattas, parties and barbeques etc. If you like organizing events, this is a group for you!

Head of commission: Stephen Sturmer, se.sturmer@gmail.com

4. Maintenance

Maintenance commission is responsible for maintaining Sailing Center boats and technical boat fixing knowledge. This commission organizes all boat fixing talkoo days, maintains “to do” -list and boat report -system. They find professional boat fixers to repair bigger damages and take care of insurance cases.

Head of commission: Ricardo Simoes, ralvesmouro@gmail.com

5. Sponsors and corporate sailing

The commission is raising money for Sailing Center to get better equipment (e.g. new sails) and keep the training fee at a current reasonable level. If you are interested in selling, keeping contact with current sponsors and creating marketing material this is a commission for you!

Head of commission: Meri Halmela, communications@helsinkisailing.com

Club work -pisteet

Talkoopisteitä ja toimikuntatehtäviä seurataan – mikäli et halua osallistua talkootyöhön, voit myös maksaa 470 euron lisähinnan.

Ajan viettäminen Liuskasaarella ja purjehtiminen muiden jäsenten kanssa on paras tapa viettää kesää Helsingissä. On sinusta kiinni, kuinka paljon haluat viettää aikaa purjehdusharrastuksen parissa – saatat kuitenkin huomata, että purjehtiminen on varsin mukaansatempaava laji ja yhtäkkiä huomaatkin viettäneesi koko kesän purjehtien ja purjehduskaveriesi kanssa aikaa viettäen.

VIESTINTÄ

Pysyäksesi ajan tasalla saaren tapahtumista, varmista, että seuraat seuraavia viestintäkanavia:

1. Facebook-ryhmä HSS SC member agora

HSS SC member agora on Sailing Centerin virallinen viestintäkanava kaikille Sailing Centerin jäsenille. Tiedotteita sekä vapaata keskustelua purjehtijoiden kesken. Mikäli et ole Facebookissa, suosittelemme, että luot silti oman purjehdusprofiilin – näin et jää paitsi mistään tärkeästä purjehdukseen liittyvästä informaatiosta!

2. Nimenhuuto

Nimenhuudossa purjehtijat ilmoittautuvat treeneihin – näin valmentajat voivat suunnitella treenikerrat ja harjoitukset etukäteen. Voit ladata sovelluksen puhelimeesi tai käyttää Nimenhuutoa verkkoselaimella. Kaikki treeneihin liittyvä viestintä tapahtuu Nimenhuudossa. Liityttyäsi jäseneksi, saat kutsun Nimenhuutoon sähköpostitse. Jos kutsua ei kuulu kahden viikon kuluessa, tarkista roskapostikansiosi ja ota yhteyttä valmennusvastaavaan Rosaan. Yhteystiedot löydät täältä»

3. Crew Finder WhatsApp-ryhmä

Kaikille Sailing Centerin jäsenille yhteinen ryhmä, jossa etsitään purjehdusseuraa. Ryhmään pääset liittymään kutsulinkistä, jonka saat sähköpostitse noin viikon sisällä liittymisestä.

4. WhatsApp-ryhmä toimikunnille

Jokaisella toimikunnalla (Races and events, Training and courses jne.) on oma WhatsApp-ryhmä keskustelemista varten. Voit liittyä ryhmään saatuasi kutsulinkin sähköpostitse noin viikon kuluessa jäseneksi liittymisestäsi.

5. HSS-uutiskirje

Kaikki purjehdusseuran jäsenet (juniorit, veneenomistajat, purjelautailijat) saavat noin kerran-kaksi kuukaudessa uutiskirjeen sähköpostitse. Uutiskirjeestä saat hyödyllistä tietoa mm. jäsenille suunnatuista tapahtumista.

6. Seuraa meitä myös Instagramissa ja Facebookissa

YHTEYSTIEDOT

sailingcenter@helsinkisailing.com

HSS Sailing Center hallitus:

Antti Haavisto
antti.haavisto@gmail.com
+358 40 84 56 842

HSS Manager Coaching and Sail Training:

Rosa Lindqvist
(tiistaisin)
sailingschool@helsinkisailing.com
+358 50 32 46 657

HSS Sailing Center toimikunnat:

Communication and marketing:
 Julia Arko, julia.arko@gmail.com

Financial:
Eike Pauli, eike@pauli.one

Maintenance and fleet investments:
Ricardo Simoes, ralvesmouro@gmail.com, Taru Karttunen

Races and events:
Stephen Sturmer, se.sturmer@gmail.com

Sponsors and corporate sailing:
Alvin Ibarra, alvin.ibarra@gmail.com

Training and courses:
 Lukas Schweighofer, lukas.schweighofer@gmail.com