Optimistijollien SM-kisat Porvoossa 17.-19.8.2018

HSS:n optijoukkue osallistui viikonloppuna Porvoon Emäsalossa optimistijollien SM-kisoihin ja samaan aikaan järjestettyihin kadettikisoihin. Kauden optiranking-sarjassa kyseessä oli 4. kilpailu.

”Ranking-kisat olivat kolmipäiväiset. Perjantaina tuuli vähiten ja oli lämpimämpää kuin muina päivinä. Sunnuntaita kohti ilma kylmeni ja tuuli koveni 7 metriin sekunnissa ja puuskissa kaksinumeroisiin lukemiin. Rata-alue oli mantereen ja saaren välissä, mikä aiheutti maatuulta ja shiftailua. Välillä radan keskellä tuuli hyvin ja kummallakin laidalla tuuli vähän.

Olin kisan kokonaistuloksissa 79./92. Ensimmäisessä lähdössä sain BFD:n, mikä oli vähän ärsyttävää, koska hyvällä lähdöllä olisi voinut parantaa sijoja mutta BFD:llä putosin automaattisesti lähdön viimeiseksi. Parhaassa lähdössä olin sijalla 55./92., mikä oli minusta aika hyvä suoritus, kun mukana on niin paljon kokeneempia purjehtijoita. Valmentaja-Pinja tosin sanoi, että jos purjehtisin samalla tavalla kuin treeneissä, sijoitukseni voisi olla top 30 joukossa, joten parannettavaa vielä on.

Purjehdimme jälleen joukkueena tasaisesti. Vesillä koko joukkueella meni lähtö yleensä joko hyvin tai vähän huonommin. Parhaan sijan eli 73./92. joukkueessamme sai tällä kertaa Saimi Huhdanmäki, minkä takia heitimme Saimin mereen ennen palkintojenjakoa. Teo Koponen oli sijalla 74./92. ja Alex Tammi sijalla 81./92.

Itse asiassa kaikille ranking-sarjalaisilla meni tällä kertaa vähän uimiseksi ja meillä oli taas todella hauska kisareissu.”