MP Optistart 2.6.2019, Opti Light Blue ensimmäiset kisat

Opti Light Blue -ryhmän ensimmäinen kisakoitos tapahtui sunnuntaina 2.6.2019. Logistiikan osalta lähinnä vanhempien ensimmäinen kosketus jollien ja ribin siirtoon alkoi hyvissä ajoin edellisellä viikolla, kun himmeli toimitettiin Marjaniemen Purjehtijoiden pihaan.

Varsinainen kisa-aamu alkoi varsin hyvissä ajoin heti 9 jälkeen ja klo 10 mennessä oli kaikki jollat oli rikattuna ja purjehtijat täydessä valmiudessa. Kisan järjestäjille hatunnosto. Selvästi uutta vastuuta nuorille kisajärjestäjille niin kilpailupäällikön kuin ratavastaavan muodossa. Lippujen ja kilpailun kulun kannalta käytiin selkeästi läpi mitä kukin lippu tarkoittaa. Kisaluokkia oli 2, toinen Zoomeille (osallistujia 1kpl) ja Optimistijollille (osallistujia 17kpl). HSS:n purjehtijoita oli 7kpl, eli koko Light-Blue -ryhmä.

Kun kisaamaan päästiin klo 12 siten, että samalle radalle ensin Zoom-luokka ja perään optarit. Ensimmäinen lähtö alkoi hyvin pilvisessä ja kohtuullisen tuulen vallitessa. Yhden purjehtijan osalta DNF kaatumisen vuoksi, kaikki HSS junnut pääsivät hienosti maaliin. Heti perään laitettiin toinen lähtö käyntiin ja tuuli oli selvästi laantunut, mukavasti näytti kulkevan kaikilla silti. Lähtöjen jälkeen rantauduttiin lounaalle, joka upposi nälkäisiin purjehtijoihin erinomaisesti.

Kolmos ja neloslähdöt purjehdittiin erittäin kevyen tuulen vallitessa, joskin yksi kaato tapahtui vankkumattoman itseluottamuksen seurauksena – hyvä että yrittää! Kaikki purjehtijat suorittivat radan ja saivat sijoituksen. Lähtöjen välissä valmentaja jakoi palautetta keräten purjehtijat ribin ympärille sekä huolehti juomatankkauksesta. Kaikki sujui niin luontevasti, että oli vaikea välillä uskoa, että kyseessä oli isolle osalle junnuista ensimmäinen kilpailu.

Kisasäännön mukaisesti 3 parasta suoritusta laskettiin tuloslaskentaan. HSS:n Joonas pokkasi 3. palkinnon kisasta. Jokainen purjehtija sai, pokaalin tai mitalin, kokemusta kisaamisesta sekä kevyen kelin purjehtimisesta. Valmentaja Bealle iso kiitos koko ryhmältä sekä onnittelut niin ryhmän ensimmäisen kisan kuin tuoreen ylioppilaslakin johdosta.

kuvat: K&T Halmesmäki