KSSS Olympiska Regatta 2019

HSS:n optimistijollat ja laserit osallistuivat perinteiseen Tukholman KSSS:n Olympiska Regattaan.

”Kisakauden lopuksi kävimme ruotsissa KSSS Olympiska Regattan kisassa. Keli oli tänä vuonna parempi verrattuna edellisiin vuosiin, sillä niinä kertoina on aina tuullut liikaa eikä kisoissa olla saatu lähtöjä aikaiseksi. Tänä vuonna tuuli kuitenkin n. 5m/s joka päivä, keli oli hieman epävakaa, ja muistutti paljon järvipurjehdusta. Ekana ja tokana päivänä saatiin molempina kolme lähtöä, meidät oli jaettu neljään fleettiin, joista kaksi kerrallaan kisasi inner loop-radalla. Joukkueellamme meni aika hyvin, sillä kisaajia oli yhteensä 103 ja Alex Tammi oli 40. Teo Koponen oli 46. minä olin 51. Lily-Sofie oli 70. sekä Aatos Järvinen 95.

Minulla meni ensimmäisenä päivänä aika hyvin hyvin omasta mielestä, olin 26, 21 ja 18, mutta toisena päivänä ehdin tippua kymmenen sijaa tuloksissa, sillä olin 18, 35 ja 30.”

• Vivi Vainio-Mattila, Opti Violet purjehtija

Tänä vuonna järjestettiin KSSSllä taas kerran vuosittaiset kisat. HSSltä kisoissa oli mukana Laser Radialissa Aku, Anton ja Mikaela, ja Laser 4.7:ssä Aapo Roininen.

Kisoja edeltävänä päivänä saavuimme paikalle ja aloitimme pikaisesti veneiden purun. Kävimme myös vesillä tuolloin pikaisesti ”testaamassa veneet” ja hieman tutustumassa Saltsjöbadenin vesistöihin.

Seuraava päivä olikin jo kisapäivä, tuuli oli hyvin vaihteleva ja puuskikas, keskituuli oli noin 5-7m/s, lämpötila hyvin alhainen… Radial-radalla oli yli 70 laseria. Itselleni keli oli haastava, mutta pärjäsin. Paras sijoitukseni oli ensimmäisenä päivänä 4. Aku oli samaisessa lähdössä 2. Muut päivän lähdöt menivät puolestaan huonommin…

Toinen päivä oli lähes samanlainen tuuleltaan ja kulultaan, tuuli ehkä hieman kevyempi. Koko kisan voitti suomalainen Noel Laukkanen, Aku oli ensimmäinen HSSläinen ja toinen suomalainen sijoituksellaan 8, itse olin 31. ja Mikaela 34. Aapo oli 4.7 radalla 8. 26:sta.