Juniorit kilpailivat NJK:lla ja HSK:lla – Anton Niemi voitti Laser 4.7 luokan

HSS:n juniorit kilpailivat viikko sitten perinteisessä NJK:n vårregatassa sekä HSK:lla optimistijollien ensimmäisessä karsintakilpailussa. NJK:lla kilpailivat zoomit, laser radialit ja laser 4.7, HSK:lla optimistit karsinta- ja kadettisarjoissa. Parhaasta saavutuksesta vastasi Anton Niemi, joka voitti kilpailun suvereenisti voittaen jokaisen lähdön.

”Kauden ensimmäiset kisat NJK:lla alkoivat sumuisissa maisemissa. Tuulta ei ollut lainkaan ja vesille lähtöä lauantaina odoteltiin kauan. Vesille ei koskaan lauantaina lopulta päästy, kun kisalautakunta nosti liput ”AP” ja ”A”, eli kisat ohi tältäpäivää. Sunnuntai oli jo heti tuulisempi. Vesille päästiin jo aikaisin eikä turhaa odottelua esiintynyt.

Kisapäivän sää oli hyvin tasainen tuulen suhteen. Ensimmäinen lähtö oli pilvinen ja tuulta oli noin 5-8m/s. Päivän toisessa kolmannessa ja neljännessä lähdössä ei juuri ollut eroja. Kisassa HSS:ltä mukana oli: Aapo Roininen, Aku Koivistoinen ja Anton Niemi. Aapo kisasi 4.7 variaatiolla, ja sijoittautui kokonaiskisassa neljänneksi. Aku Radialissa ja purjehti kuudenneksi 22:sta.
Itselläni oli tasainen sarja, jokaisessa lähdössä ensimmäinen, täten lopputuloksissa myös ensimmäisenä.”

• Anton Niemi, Laser Black -ryhmän purjehtija

”Ensimmäisenä kisapäivänä oli sumua ja ei tuullut juuri lainkaan. Jo heti rannassa tuli AP-lippu kolmen tunnin lykkäyksellä. Kolmen tunnin kuluttua tuli APA-lippu, eli ei enää lähtöjä.

Sunnuntaina pääsimme vesille. Tuuli 2-6 m/s. Lähdimme vesille ajoissa, ajoin vauhtia ja tarkastin trimmit.  Sunnuntaina meillä oli yhteensä neljä lähtöä. Ensimmäisessä lähdössä luulin, että olisin ollut yli, mutta en tuloksien mukaan ollut. Omalta kohdaltani lähdöt eivät onnistuneet niin kuin halusin NJK:n kisoissa, mutta minulla oli silti kivaa ja oli kiva päästä kisaamaan.”

• Venla Aliklaavu, Zoom Red -ryhmän purjehtija

”Optareiden kadettikisaan osallistuivat minä (Zelma) ja Lily-Sofie. Lauantaina en päässyt kisaamaan, mutta Lily pääsi. Sunnuntaina oli äitienpäivä, mutta me olimme molemmat Kisaamassa. Minun paras lähtö oli tokan päivän ensimmäinen lähtö, jonka voitin. Voitin ensimmäisen lähdön, koska sain hyvän lähdön enkä seurannut muita, vaan menin omaa reittiä. Lilyn paras lähtö oli toisen päivän viimeinen lähtö, koska hän sai hyvän lähdön ja johti lähtöä aika pitkää ja tuli maaliin kolmantena. Kisapäivänä oli puuskainen tuuli, aika sumuista ja vähän kylmä, mutta meillä oli hauskaa.”

• Zelma Osborne-Smith, Opti Dark Blue -ryhmän purjehtija

”Kisat olivat 11. ja 12. päivä toukokuuta Helsingfors Segelskulubilla Lauttasaaressa.

Erikoista tapahtui se, että jouduimme olemaan ekan päivän rannassa. Käytimme sen koko ajan puhelimien näpräyksessä. Lopulta lautakunta nosti AP-A:n. Toisena päivänä meitä riivasi sumu niin jouduttiin odottamaan rannassa. Kun viimein päästiin vesille, niin purjehdittiin 3 lähtöä. Tuuli oli kaikissa lähdöissä sopiva, jotta se ei olisi hyvin tasainen, niin oli välillä shiftejä.

Minulla meni ihan hyvin ekassa lähdössä. Oli ihan hirveä ruuhka linjan paremmalla puolella. Lopulta minun oli pakko mennä linjan keskeltä ja tuli vähän huonompi lähtö, mutta lopulta päättyi hyvin. Tokassa lähdössä lähdin taas keskeltä ja olin paremmalla sijoituksella lenssiin mennessä, mutta lopussa tulos huononi. Kolmas lähtö oli paras lähtö, mutta tuli silti huono startti. Kryssi meni paremmin kuin muissa lähdöissä. Loppu oli paras kohta, sillä ohitin siinä paljon porukkaa. Ja lopputulos oli 52./66 eli 52. oli minun sijoitus, kun oli 66 purjehtijaa. Tämä oli minun eka ranking-kisa, koska olen purjetinut aiemmin kadettisarjaa.”