HSS:lle Optimistiluokan kadettikilpailujen Mini-ikäluokan voitto ja toinen sija, koko kisan toinen ja neljäs sija

Optimisti-luokan Rankingsarjan viides osakilpailu ja Kadettikisa Espoon pursiseuralla 15.-16.9.2018

Viikonloppuna 15.-16.9. purjehdittiin Optimisti-luokan Ranking sarjan viides osakilpailu sekä sen yhteydessä Kadetti-kilpailu Espoon pursiseuralla. Viikonloppu oli poutainen ja ensimmäisenä kilpailupäivänä tuulta oli reilusti, 7-8m/s. Toisena kilpailupävänä tuuli oli kevyempi, noin 3-5m/s. Rankingkilpailut purjehdittiin rata-alueella K, Rysäkarin lähellä. Kadettikilpailut purjehdittiin viime vuoden tapaan EPS:n lähivesissä jonka ansiosta kilpailujen seuraaminen maista oli mahdollista.

HSS:n Opti Violetit osallistuivat koko tiimin voimin. Saimi Huhdanmäki, Teo Koponen, Alex Tammi ja Vivi Vainio-Mattila osallistuivat Rankingkilpailuun. HSS:n purjehtijat sijoittuivat kisassa 60. sijan tienoille, Saimi parhaimpana sijalle 57. Kadettiradalla purjehtivat Morris Ikäheimo ja Aatos Järvinen, lisävahvistukseksi saatiin myös HSS:n Opti Light Blue / haastaja-tiimistä Lily-Sofie Latvala ja Massimo Linnakylä. Aatos purjehti ensimmäisenä kilpailupäivänä todella vaikuttavan 1-1-1 sarjan ja sijoittui kisan lopuksi Mini ikäluokassa 2. sijalle, koko kisassa 4. sijalle. Massimo ja Lily-Sofie avasivat Kadetti-uransa ansiokkaasti purjehtimalla sijoille 20. ja 29.

”Ensimmäinen kilpailupäivä sai hyvän aloituksen kun heti ensimmäisessä lähdössä sain hyvän startin ja tulin toisena maaliin. Päivän seuraavat kaksi starttia menivät myös hyvin ja olin iloinen kahdesta peräkkäisestä neljännestä sijasta. Tuuli oli kova ja sai sekä äyskäröidä että hengata kunnolla, kerran tuntui, että kaadun mutta sain tilanteen pelastettua. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen olin toisella sijalla joka tuntui hyvältä. Toisena kilpailupäivänä olin huolissani liian kevyestä kelistä, mutta tuuli nousi onneksi hieman. Toisessa startissa pelkäsin, että olisin yli linjan mutta kaikki meni hyvin. Viimeinen startti meni parhaiten, olin täydellisesti linjalla ja tulin maaliin kolmantena. Paras suoritukseni oli aiemmin haastajakisassa toinen sija, joten voitto kadettikilpailussa tuntui erityisen hienolta.”

-Morris Ikäheimo 10-vuotta

Viikonlopun kisan tulokset HSS:n purjehtijoiden osalta:

Ranking:
Saimi Huhdanmäki 57. (56-38-60 / 38-61-(66) = (319) 253)

Vivi Vainio Mattila 58. ((74DNC)-44-51 / 61-56-46 = (332) 258)

Teo Koponen 64. (74.0 DNC)-74DNC-74DNC / 58-63-36 = (379) 305)

Alex Tammi 67. (62-63-61 / 65-(68)-61 = (380) 312)

Kadetti:
Morris Ikäheimo, Mini ikäluokassa 1., koko kisassa 2. (2-4-4 / (6)-6-3 =(25) 19)

Aatos Järvinen, Mini ikäluokassa 2., koko kisassa 4. (1-1-1 / (15)-15-7 =(40) 25)

Massimo Linnakylä, koko kisassa 20. (21-10-21 / (25)-20-21 =(118) 93)

Lily-Sofie Latvala, koko kisassa 29. (25-25-22 / (31)-30-30 = (163) 132)