Varusteet

Jokaisella purjehtijalla tai lautailijalla pitää olla oma kaulukseton pelastus-/jollaliivi harjoituksissa. Liivin tulee ehdottomasti olla kaulukseton. Hyvä liivi näyttää oheiselta.

jollaliivi

Kuivapuku (dry suit) ja märkäpuku (wet suit) ovat parhaat vaatteet merelle. Kuivapuku on hyvä varuste etenkin touko- ja syyskuussa.  Purjelautailuun suosittelemme märkäpukua koko vuodeksi. Märkäpuvulla pärjää sekä purjehduksessa että lautailussa kesä-, heinä- ja elokuussa. Kuivapuku on pakollinen varuste osalle junioriryhmistä. Märkäpukuja on olemassa satoja erilaisia. Suosittelemme 3-4mm paksuista, pitkähihaista ja -lahkeista pukua ensimmäiseksi puvuksi.

Märkäpuku
Kuivapuku

Neopreenitossut ovat hyvät niin kuivapuvun kuin märkäpuvun kanssa. Jalat kastuvat aivan varmasti ja tossut ovatkin heti liivien jälkeen tärkein varuste. Purjelautailussa tossut ovat välttämättömät. Purjehduksen voi aloittaa joko kumisaappailla tai lenkkareilla.

neopreeni tossut

Hanskoiksi käyvät joko normaalit työhanskat tai pyöräilyhanskat. Purjehdukseen voi ostaa myös erillisiä purjehdushanskoja. Keväällä ja syksyllä paksut työhanskat ovat paras ja edullisin vaihtoehto. Sellaisia voi olla kuitenkin vaikea löytää juniorikoossa.

paksut työhanskat

Ryhmäkohtaiset varustesuositukset tai -vaatimukset löydät jokaisen ryhmän kuvauksesta. Tietyt varusteet ovat pakollisia turvallisuus syistä ja ilman niitä emme voi päästää harrastajia vesille. Toukokuussa vesi on vielä todella kylmää ja lämpimät varusteet ovat ehdottoman tärkeät. Kesäkuussa vedet lämpenevät ja elokuuhun asti pärjää kevyemmillä varusteilla. Syys- ja lokakuussa vesi ja ilma kylmenevät taas. Harrastaminen on myös mukavaa kun varusteet ovat kunnossa. 

Kaikissa ryhmissä käytetään seuran sponsorien logoin varustettuja väriliivejä. 

Mukaan treeneihin tulisi aina pakata vaihtovaatteet sekä tarpeeksi lämmintä vaatetta, mutta kuitenkin niin etteivät ne rajoita liikkuvuutta. On hyvä muistaa, että merellä on aina paljon kylmempi kuin maissa. Vaikka kotipihalla olisi lämmin saattaa merellä tuuli olla todella kylmä.

Lista perusvarusteista tärkeysjärjestyksessä (tarkista pakolliset varusteet vielä ryhmäkuvauksesta):

  • kelluntaliivit
  • neopreeni tossut
  • hanskat
  • kuiva- tai märkäpuku
  • märkäpuvun päälle puettava sadeasu/”spray”asu (takki ja housut)

Ota aina mukaan:

  • säänmukainen hattu
  • lämmittelytakki (tuulitakki), joka voi kastua
  • juomapullo
  • pyyhe
  • varavaatteet

Hankinta

Paras hintalaatusuhde purjehdusvarusteille löytyy nettikaupoista. HUOM! Varaa ainakin viikko aikaa lähetyksen saapumiselle kotiin. Mm. seuraavat verkossa toimivat liikkeet myyvät kuivapukuja, märkäpukuja, jollaliivejä ja muita neopreenivarusteita:                                        

●  Trident www.tridentuk.com                 

●  Wetsuit Outlet www.wetsuitoutlet.co.uk 

Seuraavat liikkeet Lauttasaaressa myyvät myös kuivapukuja, jollaliivejä ja neopreenivarusteita sekä muita varusteita. HUOM! varautukaa siihen että myöhään keväällä ei välttämättä kaikkia kokoja löydy hyllystä.                                

●  Captain’s Shop www.captainsshop.fi                 

●  Marinekauppa.com www.marinekauppa.com/myymala/

Nykyään varusteita saa myös useista ketjuista, etenkin sesonkiaikaan, kuten XXL Sport, Motonet ja Biltema

Järjestämme käytettyjen varusteiden kirpputorin seuralla aina huhtikuun talkoiden yhteydessä.

Käytettyjä varusteita löytyy myös Facebook kirpputoreilta kuten: