Jäsenyys

Kaikki seuran ohjelmassa harjoittelevat liittyvät automaattisesti seuran jäseniksi. Kaikki seuran jäsenet ovat automaattisesti myös Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton (SPV) jäseniä ja näin ollen lajiliiton tapaturmavakuutuksen piirissä harjoitusten aikana. HSS:llä ei voi harjoitella olematta seuran jäsen. Jäsenmaksu ei sisälly harjoitusmaksuun. Jäsenmaksun suuruus riippuu harrastajan iästä.

Junioreiden toisen vanhemman tulee liittyä seuran jäseneksi juniorin toisena harrastus vuotena. Ensimmäisen vuoden riittää kun juniori on seuran jäsen. Toisena vuonna haluamme ainakin toisen vanhemman jäseneksi, jotta vanhempien liikkuminen saareen helpottuu ja he ovat oikeutettuja äänestämään seuran vuosikokouksessa. Vanhemmille on oma jäsenkategoria.

Kaikki jäsenet saavat oman digitaalisen cardu jäsenkortin. Kortti ladataan puhelimeen. Cardu applikaatio ladataan Apple Storesta tai Play kaupasta. Kortti aktivoidaan tekstiviestillä, jonka saat automaattisesti liittymisen jälkeen. Mikäli et saa tekstiviestiä, ota yhteys kansliaan (yhteystiedot sivun alareunassa). Jäsenkortilla saat jäsenetuja mm. ravintola HSS Paviljongista, ravintola Skifferistä sekä Cafe Carusellista. Jäseneduista voit kysyä lisää kansliasta. Jäsenkortti tulee olla mukana aina kun matkustat yhteyslautalla ja kortin kanssa matkustavan ei tarvitse maksaa lauttamatkasta. 

Jäsenet saavat äänestää seuran vuosikokouksessa ja sitä kautta vaikuttaa seuran toimintaan. 

Jäsenhinnat

Vakuutukset

Kaikki seuran jäsenet ovat lajiliiton tapaturmavakuutuksen piirissä harjoitusten aikana. Jäsenet on vakuutettu If Vahinkovakuutusyhtiössä tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa veneilytoiminnassa: vesillä veneily, veneen syys- ja kevätkunnostus sekä korjaus maissa. Veneilyksi katsotaan myös purje- ja leijalautailu, SUP sekä jääpurjelautailu ja jääleijalautailu talvella. Vakuutus on voimassa myös edellä kuvattuun veneilytoimintaan välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla Suomessa sekä samoin edellytyksin tilapäisesti korkeintaan kolme kuukautta ulkomailla. Vakuutus on voimassa Suomen Purjehdus ja Veneilyn, veneilyseuran tai -koulun järjestämissä purjehduskilpailuissa tai harjoituksissa tai vakuutetun harjoitellessa valmennusohjelman mukaisesti sekä näihin liittyvien välittömien matkojen aikana.

Lisää vakuutuksesta voit lukea täältä.

Lue täältä lyhyesti mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Jokaisella joka kilpailee tulisi olla kolmannen osapuolen vastuuvakuutus. Tämä vaaditaan useimmissa kilpailuissa. Edullisen kolmannen osapuolen vastuuvakuutuksen saa mm. Yacht Pool Finlandilta. Tyypillisesti kilpailukutsussa (Notice Of Race, NoR) mainitaan vaadittavan vakuutuksen suuruus esimerkiksi näin: ”Each participating boat shall be insured with valid third-party liability insurance, with 250.000 € minimum coverage.”

Harrastajat, jotka hankkivat oman jollan tai laudan, vakuuttavat välineensä itse. Seuran välineet on vakuutettu seuran toimesta. Vakuutusta hankkiessa kannattaa ottaa huomioon , että vakuutus kattaa myös kilpailutilanteet sekä maakuljetuksen koko Euroopan alueella. Normaalissa venevakuutuksessa näitä ei yleensä ole, mutta jollapurjehtijan tai lautailijan kannalta ne ovat tärkeitä tekijöitä ja suurimpia riskipaikkoja. Vakuutuksen hinta määräytyy vakuutuksenottajan, jollan arvon ja iän mukaan. Muita asioita mitä kannattaa ottaa huomioon on vastuuvakuutuksen laajuus eli pitääkö sitä laajentaa normaalista korkeammaksi esine- ja omaisuusvahinkojen osalta. Hyvä hinta-laatu suhde venevakuutuksille on mm. Alandialla.