Jäsenyys

Kaikki seuran ohjelmassa harjoittelevat liittyvät automaattisesti seuran jäseniksi. Kaikki seuran jäsenet ovat automaattisesti myös Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton (SPV) jäseniä ja näin ollen lajiliiton tapaturmavakuutuksen piirissä harjoitusten aikana. HSS:llä ei voi harjoitella olematta seuran jäsen. Jäsenmaksu ei sisälly harjoitusmaksuun. Jäsenmaksun suuruus riippuu harrastajan iästä.

Junioreiden toinen tai molemmat vanhemmat voivat liittyä seuran jäseniksi. Junioreiden vanhempien ei tarvitse maksaa liittymismaksua. Suosittelemme, että ainakin toinen juniorin vanhempi liittyisi seuraan, jotta vanhemman liikkuminen saareen helpottuu ja vanhempi saa oikeuden äänestää seuran vuosikokouksessa.

Kaikki jäsenet saavat oman digitaalisen SuomiSport jäsenkortin. Kortti löytyy automaattisesti Suomi Sport -aplikaatiosta. Suomi Sport applikaatio ladataan Apple Storesta tai Play kaupasta. Jäsenkortilla saat jäsenetuja mm. Liuskasaaren ravintoloista. Jäsenedut löydät jokaisen uutiskirjeen lopusta. Uutiskirje lähetetään jäsenille sähköpostitse 1-2 krt/kk. Jäsenkortti tulee olla mukana aina kun matkustat yhteyslautalla. Kortin kanssa matkustavan ei tarvitse maksaa lauttamatkasta. 

Jäsenet saavat äänestää seuran vuosikokouksessa ja sitä kautta vaikuttaa seuran toimintaan. 

Jäsenhinnat

Vakuutukset

Kaikki seuran jäsenet ovat lajiliiton tapaturmavakuutuksen piirissä harjoitusten aikana. Jäsenet on vakuutettu If Vahinkovakuutusyhtiössä tapaturmavakuutuksella. Vakuutus on voimassa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenten kaikessa veneilytoiminnassa ja veneilyyn välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla Suomessa sekä tilapäisesti korkeintaan kolme kuukautta ulkomailla samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Lisäksi vakuutus on voimassa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n, sen jäsenseuran tai -koulun ja luokkaliittojen järjestämissä purjehduskilpailuissa tai harjoituksissa tai vakuutetun harjoitellessa valmennusohjelman mukaisesti sekä näihin liittyvien välittömien matkojen aikana. Lisää vakuutuksesta voit lukea täältä.

Jokaisella joka kilpailee tulisi olla kolmannen osapuolen vastuuvakuutus. Tämä vaaditaan useimmissa kilpailuissa. Edullisen kolmannen osapuolen vastuuvakuutuksen saa mm. Yacht Pool Finlandilta. Tyypillisesti kilpailukutsussa (Notice Of Race, NoR) mainitaan vaadittavan vakuutuksen suuruus esimerkiksi näin: Each participating boat shall be insured with valid third-party liability insurance, with 250.000 € minimum coverage.”

Harrastajat, jotka hankkivat oman jollan tai laudan, vakuuttavat välineensä itse. Seuran välineet on vakuutettu seuran toimesta. Vakuutusta hankkiessa kannattaa ottaa huomioon , että vakuutus kattaa myös kilpailutilanteet sekä maakuljetuksen koko Euroopan alueella. Normaalissa venevakuutuksessa näitä ei yleensä ole, mutta jollapurjehtijan tai lautailijan kannalta ne ovat tärkeitä tekijöitä ja suurimpia riskipaikkoja. Vakuutuksen hinta määräytyy vakuutuksenottajan, jollan arvon ja iän mukaan. Muita asioita mitä kannattaa ottaa huomioon on vastuuvakuutuksen laajuus eli pitääkö sitä laajentaa normaalista korkeammaksi esine- ja omaisuusvahinkojen osalta. Hyvä hinta-laatu suhde venevakuutuksille on mm. Alandialla.