Kiinnostaako kilpapurjehdus tai purjehduskurssi? Aikuispurjehdus HSS:n Audi Sailing Centerissä tarjoaa erinomaista opetusta sekä omistautuneen harrastusporukan kaikentasoisille purjehtijoille. Tarjontaan kuuluu purjehduskursseja aloittelijoille sekä ohjattuja treenejä ja kilpailuja fleet- ja match race-purjehduksessa. Jäsenemme voivat purjehtia useilla erityyppisillä veneillä. Tule mukaan!


Kokeilupäivä

Kevään 2017 Try Out Day on lauantaina 27.5.
Ilmoittaudu mukaan!

Jäsenyys 2017

Kausimaksu 660 €

***

Tutustu jäsenyteen 


Miksi liittyä - viisi syytä

1. Aikuispurjehdus Audi HSS Sailing Centerissä antaa sinulle mahdollisuuden purjehtia ja kehittää taitojasi ilman sijottamista omaan veneeseen.

Sailing Centerissä löydät oman paikkasi riippumatta taitotasostasi. Ammattilaisvalmentajien avulla sinun on mahdollista kehittää taitojasi nopeammin kuin missään muualla.

2. Päivätyön kanssa yhteensopiva harrastus rennossa ilmapiirissä.

HSS sijaitsee Liuskasaarella Kaivopuiston edessä (2 min. Säännöllisessä lautalla). Keskeisen sijainnin ansiosta voit tulla ja harjoitella muutaman tunnin ajan myös viikonpäivinä. Voit lähteä kotoa/töistä klo 4 ja olla takaisin klo 9. HSS on myös yksi Suomen aktiivisimmista junioripurjehdusseuroista, joten voit myös aloittaa harrastuksen yhdessä perheen nuorempien jäsenten kanssa.

3. Laaja valikoima veneitä ja jotakin jokaiselle taitotasolle.

Aikuispurjehtijat, jotka ovat Sailing Centerin jäseniä voivat käyttää 23 eri venettä neljässä eri veneluokassa. Viikoittainen treeniohjelma kattaa treenit aloittelijatasolta edistyneisiin fleet- ja matchrace treeneihin. Kaikentasoisilla purjehtijoilla on mahdollisuus purjehtia tiimissä, kehittää taitojaan, sekä osallistua kilpailuihin. Lue lisäävalmennetuista treeneistä, veneistä ja viikottaisista kisoista.

4. Rajoittamattomat mahdollisuudet laajentaa purjehdusharrastustasi.

Purjehdus voi tarkoittaa monia asioita. Monet jäsenemme ovat täysin koukussa fleet- tai matchrace kilpapurjehdukseen. Jotkut harjoittelevat tarkoituksena ostaa oma vene perhekäyttöön. Jotkut ovat osallistuneet avomeripurjehduskilpailuihin tai siirtyneet treenaamaan high-performance veneillä. Kun purjehduksen perustaidot ovat hallussa, mahdollisuudet ovat rajoittamattomat!

5. Kyse on purjehdusyhteisöstä.

Sailing Center pyörii vapaaehtoistyön voimin ja yhdessätekemisen mentaliteetillä. Kaikki osallistuvat veneiden ylläpitoon ja kilpailujen järjestämiseen ystävällisessä ilmapiirissä ja uuden harrastuksen lisäksi saat joukon uusia ystäviä.  Monet jäsenemme ovat ulkomaalaisia ja muita englantia puhuvia. Audi HSS Sailing Centerin aikuisjäsenenä olet myös purjehdusseuran jäsen ja vakuutettu Suomen Purjehdus ja Veneily -seuran yleisillä vakuutuksilla. Katso koko lista jäseneduista.

+ Muista, sinun ei tarvitse investoida huippuluokan purjehdusvarusteisiin ennen kuin voit aloittaa harrastuksen (yleinen väärinkäsitys purjehduksesta!). Mitkä tahansa lämpimät ja vedenpitävät vaatteet ja tennarit tai kumisaappaat toimivat hyvin aloittelelijapurjehdukseen. Voit lainata pelastusliivejä treenejä varten Sailing Centeriltä. Kun osallistut enemmän, ensimmäiset asiat mitä saatat haluta hankkia ovat jollapelastusliivit ja purjehduskello.

(tähän joku kuva missä näkyy miten purjehditaan kaivarin edessä olisi kiva. Tätä voisi muutenkin selventää, että missä ne treenit tapahtuvat, se ei ole välttämättä yhtään itsestään selvää että ei lähdetä joka ilta minnekään pitkälle purjehtimaan…)

Jäsenyys

Näin pääset alkuun

Audi HSS Sailing Centerin purjehdusyhteisön jäsenenä pääset osallistumaan valmennettuihin treeneihin, käyttämään Sailing Centerin veneistöä, osallistumaan kilpailuihin ja tutustumaan mahtavaan joukkoon samanhenkisiä purjehtijoita.

Jäsenmaksu kaudelle 2017 on 660 Euroa.

Liittyäksesi ja aloittaaksesi purjehduksen täytä jäsenyyshakemus. Hakemuksessa kysytään joitakin taustatietoja sinusta ja aiemmasta kokemuksestasi. Liittymällä hyväksyt myös osallistumisen yhteiseen veneiden huoltoon ja sitoudut, kuten sanomme suomeksi, talkoo-henkiseen yhdessä tekemiseen.

Tuo tosite Sailing Centerin maksusta HSS:n toimistoon, jota vastaan saat jäsenkortin. Kortti toimii yhteyslautalla tositteena jäsenyydestä. Jos sinulla on kortti edellisvuodelta ja olet maksanut jäsenyysmaksun, kortin pitäisi olla automaattisesti uudelleenaktivoitu.

Osallistuaksesi treeneihin käytä varausjärjestelmää varataksesi paikan veneestä. Alussa ei tarvitse huolehtia onko sinulla tiimiä, varaa vain mikä tahansa paikka ja tiimit muodostetaan treeneissä ennen lähtöä vesille. Kun taitosi ovat riittävällä tasolla ottaaksesi vastuun kipparoida venettä itsenäisesti, voit varata veneen ja mennä vesille tiimin kanssa myös järjestettyjen treenien ulkopuolella. Lisää tietoa veneiden varaamisesta ja kipparioikeuksista.

Uudet jäsenet saavat myös yksityiskohtaisempaa tietoa sähköpostitse, sisältäen tarkemmat ohjeet veneidenvarausjärjestelmän käytöstä.

Elämää saarella

Jäsenyys Audi HSS Sailing Centerissä on paljon enemmän kuin vesillä vietetty aika. Kuten kokeneemmat purjehtijat tietävät, yllättävän suuri osa harrastuksesta tapahtuu mailla – veneiden perään katsominen, niiden valmistelu purjehdusta varten, välineiden laittaminen takaisin paikoilleen treenien jälkeen. Jos olet aloitteleva purjehtija, tulet tutuksi mitä veneiden ylläpito purjehduskuntoisena vaatii ja miten veneet toimivat. Ja kun asioita tehdään yhdessä se on myös hauskaa!

Liuskasaarelta on yhdet parhaista näkymistä Helsingin keskustassa ja kaksi ravintolaa, HSS Paviljong ja kaikkien suosikki Skiffer. “After-sailit” pitsalla? Kyllä! On vaikea löytää kesällä paikkaa, joka voittaisi Liuskasaaren, sen kalliot näkymineen avomerelle ja Harmajan majakalle, ja huikean, valoisan kesäillan pinkin sävyn.

Purjeveneisiin hurahtaneille seuralla on suurin veneistö klassikkoveneitä Suomessa. Sen lisäksi, että ne ovat upeita, ne ovat todellinen nautinto purjehtia, ja monet niiden kippareista ovat toivottaneet Sailing Centerin jäseniä tervetulleiksi osallistumaan purjehduksille ja kilpailuihin.

Jäsenyysedut

Audi HSS Sailing Centerin jäsenenä olet myös HSS:n jäsen. Jäsenenä olet vakuutettu Suomen Purjehdus ja Veneily -seuran yleisillä vakuutuksilla. Jäsenedut pitävät sisällään muun muassa lauttakuljetuksen saarelle, alennuksia HSS:n Paviljong ravintolassa ja Skifferissä. 

Valmennetut harjoitukset

Kauden aikana järjestetään noin 16-17 viikkoa treenejä ohjaajan kanssa. Ohjatut viikottaiset treenit sisältyvät jäsenyysmaksuun.

Viikossa järjestetään kolmenlaisia treenejä. Ohjeistuksena on valita yhdet taitotasoon ja kiinnostukseen sopivat treenit joilla aloittaa, mutta tietysti on mahdollista ja suositeltavaakin toisinaan harjoitella myös muilla veneillä. Ohjatut treenit alkavat 17.40 keväällä ja kesällä. Veneiden tulisi olla valmisteltuina siihen mennessä – tulethan tarpeeksi ajoissa. Syksyn harjoitukset aloitetaan aiemmin, noin 17.00, kun illat alkavat pimetä.

Erilaisia treenejä tarjolla

 • Maanantaisin Laser 16: Purjehduksen opettelua ja perus manöövereiden ja veneen nopeuden hiomista, sekä kisaamisen perusteita.
 • Tiistaisin Laser 16 and 606: Edistyneemmät treenit. Opi ja kehitä veneen nopeutta, fleet racing -taitoja ja taktiikoita. Ryhmästä riippuen sekä L16 ja 606 veneet saattavat lähteä vesille samaan aikaan tai treenit saattavat vaihdella kahden venetyypin välillä.
 • Torstaisin Elliott 6m: Edistyneemmät treenit. Opi ja kehitä match race taitoja ja taktiikoita.

SM40 veneet eivät ole käytössä säännöllisissä harjoituksissa, mutta niitä niitä saatetaan käyttää edistyneempiin match race taitoihin ja taktiikoihin, kehittäen tiimityötä 5-6 jäsenen miehistöllä. Harjoituksista sovitaan erikseen.

Fleet race purjehtijat hyötyvät match race purjehduksesta ja match race purjehtijat hyötyvät fleet race purjehduksesta, joten on erittäin suositeltavaa kokeilla kumpaakin kun perus purjehdustaidot ovat hallussasi!

Veneen varaus ja säännöt treenaamiselle:

Muita harjoitusmahdollisuuksia:

Viikottaisten treenien lisäksi on tarjolla myös muita ohjattuja treenejä. Nämä ovat pääasiassa viikonloppukursseja. Toistaiseksi on suunniteltu kahdentyyppisiä viikonloppukursseja

 1.  aloittelijoiden perehdytyskurssi purjehdukseen ja
 2.  match race alkeet. 

Teemme paljon yhteistyötä NJK match race -keskuksen kanssa. Kauden aikana saattaa tulla tilaisuuksia purjehtia heidän J80-veneillään. 

Jos sinä ja tiimisi haluatte ylimääräisiä treenejä, kysykää valmentajilta. He tarjoavat mielellään yksityisiä tai pienryhmätreenejä.

Fleet

Audi HSS Sailing Centerillä sinulla on mahdollisuus purjehtia neljällä eri veneluokalla:

Elliott 6m – 6 venettä

Vene, jossa on urheilutuntumaa. Uusi-Seelantilaisen Greg Elliottin suunnittelema. Vene on 6 metriä pitkä ja painaa 635 kg. Kolmen purjehdittava vene. Elliott on suunniteltu match race mielessä ja vene valittiin Naisten Match Race Olympialuokkaan 2008. Audi Match Race Suomen tiimi kipparina Silja Lehtinen, edustaen sekä HSS:ää että NJK:ta, ottivat pronssia Lontoon Olympialaisissa 2012. Tiimi ja heidän harjoitusvastustajat käyttivät Audi HSS Sailing Centerin veneitä 2009-2012. Veneet ovat hyvin aktiivisessa käytössä.

Katso YouTubesta, kuinka naiset voittivat pronssia Olympialaisissa
http://vimeo.com/32298569

606 – 6 venettä

Täydellinen vene parempien purjeidentrimmaustaitojen opetteluun. Ruotsalaisen suunnittelijalegenda Pelle Pettersonin vuonna 1969 suunnittelema vene. Se on 6.06 metriä pitkä, painaa 555 kg ja se on kahden tai kolmen henkilön purjehdittava. Suomessa on aktiivinen 606 luokka, mikä tarkoittaa, että tällä veneellä on paljon kilpailullista purjehdusta. HSS:llä 606:ia käytetään pääasiassa fleet race purjehdukseen.

Laser 16 – 9 venettä

Hyvä vene purjehduksen perusteiden opetteluun. Vene on suunniteltu 1989, se on 5 metriä pitkä, 250kg painava, kolmen tai neljän hengen purjehdittava. Se on suosittu harjoitusvene monissa purjehduskouluissa, sillä se on melko helppo purjehtia, mutta mahdollistaa taitojen kehittämisen korkealle tasolle.

SM40 – 2 venettä

Urheilullinen vene, jossa on kokoa. SM40 on legendaarisen ruotsalaisen suunnittelijan Pelle Pettersonin luoma, Petterson suunnitteli ja kipparoi Ruotsin Sverige Challenger -veneen Amerikan Cupiin 1977 ja 1980. Petterson halusi luoda purjeveneen joka on edullinen rakentaa ja huoltaa, helppo tilata ja purkaa ja on kuljetettavissa standardoiduilla 40-jalkaisilla säiliöllä. Vene tarjoaa riittävästi suorituskykyä ollakseen kiinnostava katsojille samoin kuin purjehtijoille.

Vene on 12 metriä pitkä ja painaa 3760 kg. Vene on viidestä kuuteen hengen purjehdittava ja se on puhdasverinen match race vene. Nämä veneet ovat saatavissa myös yrityspurjehduksia varten.

 

 

 

 

 

 

 

Kilpaileminen

Traditio keskiviikkokisoista alkoi HSS:llä jo ennen toista maailmansotaa. Tarkoituksena on täyttä mahdollisimman monta venettä vesille ystävällishenkiseen kilpailuun. Kaikki taitotasot tervetulleita, myös aloittelijat!

Voit kisata kaikilla Sailing Centerin veneluokilla, mutta Laser16 ja 606 veneiden täyttö ensin on suositeltavaa. Kisan jälkeen vietämme usein “aftersaileja” Skifferillä, Paviljongissa tai järjestämme oman barbequen.

Ensimmäinen varoitussignaali annetaan aikaisintaan klo 17:55. Tämä tarkoittaa, että veneiden tulisi olla valmiina 17:30 ehtiäkseen rata-alueelle ajoissa. Käymme läpi liput, radan ja lähtöproseduurin Laser 16 veneiden vieressä ennen vesillelähtöä. Et tarvitse aiempaa kisakokemusta liittyäksesi tai kipparoidaksesi. Ota mukaasi purjehduskello tai ajanottokello, jos omistat sellaisen!

Purjehdusohjeet, sisältäen tiedot radasta ja ilmottautumisesta löydät täältä

 

Veneiden varaus ja kipparointi

Veneiden varausjärjestelmä on avoinna ainoastaan Audi HSS Sailing Centerin aikuisjäsenille. Jäsenet saavat kirjautumistunnukset ja tarkemmat ohjeet sähköpostitse.

 • Laser 16 veneisiin varaa paikka veneestä, jonka on varannut “TRA”.
 • 606 ja Elliott kipparit varaavat veneen treeniajalle ja lisäävät itse miehistön, jos miehistöpaikkoja on vapaana voit varata paikan veneestä.
 • SM40 veneiden varaukset tekee “MRC”, osallistuvat kipparit ja hiedän tiiminsä saavat erilliset ohjeet.
 • Boat Booking Instructions (pdf)

Jotta kaikille voitaisiin varmistaa yhdenmukaiset mahdollisuudet osallistua viikoittaisiin treeneihin, pidäthän voimassa korkeintaan kahta treenipaikkavarausta kerrallaan. Jos treenit ovat hyvin varattuja, aloita osallistumalla yksiin treeneihin ja valitse taitotasollesi ja kiinnostuksenkohteisiisi parhaiten sopivat treenit.

Jos treeneissä on tilaa, voit varata paikan useampiin kuin yksiin treeneihin viikossa, mutta olethan kohtelias ja annat tilaa jos veneet tulevat varatummiksi ja muut haluaisivat varata paikan.

Jos joudut perumaan osallistumisesi, muistathan vapauttaa paikkasi varausjärjestelmästä toisten käytettäväksi!

Jos olet unohtanut kirjautumistunnuksesi, etsithän sähköpostistasi ensin, mutta jos et siltikään löydä niitä niin laita viestiä osoitteeseen hssmrc@gmail.com.

Muistathan maksaa jäsenmaksun ennen kuin varaat mitään! Uimataito ja pelastusliivien käyttö ovat pakollisia varataksesi veneen ja purjehtiaksesi Sailing Centerillä

 

Kipparioikeudet

Kun olet saanut kipparioikeudet, voit varata veneen ja lähteä vesille miehistön kanssa myös viikoittaisten treenien ulkopuolella. Kannustamme sinua hakemaan oikeudet, kun taitotasosi on riittävän hyvä!

Kipparina olet vastuussa miehistösi ja veneen turvallisuudesta. Kipparoinnissa on kyse ennen kaikkea siitä, että kykenee tekemään oikeat päätökset. Arvioi aina omasi ja miehistösi taidot suhteessa vallitseviin sääolosuhteisiin (tuulen voimakkuus ja merenkäynti) ennen purjehdusta. On sinun vastuullasi tehdä lopullinen päätös siitä lähdetäänkö purjehtimaan ja miehistön tulee kokea turvalliseksi lähteä.

Kippareiden tulee pystyä kommunikoimaan miehistönsä kanssa ja ohjeistamaan heitä vesillä, satamasta lähdettäessä, sekä rantauduttaessa. Heidän tulee myös olla valmiita toimimaan odottamattomissa tilanteissa purjehdittaessa, esimerkiksi veneen vahingoittuessa.

Kaikkien kippareiden odotetaan tuntevan veneensä, sekä pystyvän tekemään pienimuotoisia korjauksia. Kipparit ottavat vastuun, vahinkotapauksissa tämä usein tarkoittaa rahaa. Mikä tahansa vahinko, joka ei kuulu normaaliin kulumiseen, laskutetaan. Lue huolella mihin suostut hakiessasi kipparioikeuksia.

Nyrkkisääntönä, kipparioikeuksia varten sinun tulisi olla seuraavalla tasolla:

 • Laser 16: sinulla on kokemusta miehistön jäsenenä tässä veneessä, tiedät purjehduksen perusteet ja pystyt käsittelemään venettä jonkinasteisella varmuudella, kykenet purjehtimaan veneen turvallisesti satamaan ja ulos ilman ohjeita tai moottorivenettä, kykenet käsittelemään erityistilanteet, kuten kaatuneen veneen.
 • 606 ja Elliott: sinulla on kokemusta miehistön jäsenenä tässä veneessä, sinulla on riittävää purjehduskokemusta purjehtiaksesi tätä venettä varmuudella missä tahansa tilanteessa, tiedät ainakin kisaamisen perusteet (“kun veneet kohtaavat”).
 • SM40: sinulla on kokemusta miehistön jäsenenä näissä veneissä, olet kokenut kilpapurjehtija ja sinulla on kokemusta tämänkaltaisen 12 metrisen, 4 tonnisen kaunottaren käsittelystä – se ei ole sama asia kuin 6 metrisen 600 kiloisen veneen käsittely.

Hakulomake kipparioikeuksia varten

Yhteystiedot

Jos olet kiinnostunut aikuispurjehduksesta Audi HSS Sailing Centerillä tai sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä! hssmrc@gmail.com

Audi HSS Sailing Center | Aikuispurjehduksen jäsenhakemus