SSL Gold Cup Finals 2022

SSL Gold Cup Final är planerad att hållas i Water City (bild nedan) i Bahrain 28.10 till 20 november. Men igår meddelade arrangörerna på hemsidan att evenemanget skjuts upp, utan att ange ett nytt datum. Som orsaken meddelades logistikproblem och världsläget. Då får vi vänta på vem den bästa seglarnationen är, dvs ”The World Champions”. Finalisterna är uttagna och arrangemanget klart.

Men hur gick det i sommar med uttagningstävlingarna i Neuchâtel, Schweiz?
Det var 32 nationer, som tävlade om 16 platser i finalen. Länderna var indelade i åtta grupper med fyra lag i vart och ett. En hel del exotiska seglarnationer var med. Vår södra granne Estland var i första kvalgruppen, som de vann. Många av de europeiska lagen kom med, men inte alla. Belgien, Serbien och Turkiet föll bort. Mera ovanliga nationer i seglingssammanhang, som Peru, Chile, Thailand och Cuba, kvalade in sig.

I finalen kommer dessa nationer att delta i en 1/32 kvalserie, där hälften av dem fortsätter och blandas in med de som på förhand fått plats enligt rankingplats, däribland Finland, i samma grupp som Ungern. Resultaten från kvaltävlingarna på sjön Neuchâtel nedan.