Seglatsen med Vågspel

Gråtrutarna satte punkt för seglingssäsongen med en frisk seglats med åttan Vågspel onsdagen den 31 augusti. Sex gråtrutar njöt av den fartfyllda seglatsen i farvattnen utanför Skifferholmen i en byig nordan med pustar upp till 18 m/s. Vemodigt skriver Elisabeth Helander som flitigt varit med på de flesta gråtrutsseglatser att hon är tacksam för att ha fått avsluta sin seglingsbana med en så storartad färd med Vågspel. De övriga ombord instämmer i tacket till Vågspels skeppare Kim Weckström.

Vid sitsen i paviljongen efteråt var vi 14 vid bordet. Där lärde vi känna också gasten ombord Jyry Kuivalainen som visade sig vara något så sällsynt som seglarproffs. Jyry är besättningsman på den Nat Herreshoffritade NY 50:an Spartan och är nu på väg ner till Medelhavet för en  regattattaturne. Båten är från 1913 och Jyri visade bilder. Han har lovat att berätta mer om Spartan  för gråtrutarna.