Tervetuloa tutustumaan Liuskasaareen ja kokeilemaan purjehdusta sekä purjelautailua!

Open Island Day 2020 järjestetään 30.8.2020

Open Island -päivän aikana pääset tutustumaan Liuskasaareen; kokeilemaan purjehdusta ja purjelautailua sekä nauttimaan saaren ravintoloiden palveluista. Purjehdusta ja purjelautailua pääsevät kokeilemaan niin aikuiset kuin lapsetkin. Junioreiden kokeilut ovat ilmaisia, aikuisten kokeiluihin tulee ostaa etukäteen lippu.

Lisätietoa tapahtumasta päivitetään tälle sivulle jatkuvasti.

Sivua alaspäin selaamalla löydät lisätietoa:

Junioreiden purjehduskokeilu

Purjelautailu kokeilu

Aikuisten purjehduskokeilu

Ravintola Skiffer Liuskaluoto

Ravintola HSS Paviljong

Sea Point huoltoasema

 

Seuraa tapahtuman viimeisimpiä päivityksiä Facebookissa

 

SAAPUMINEN SAAREEN

HSS:lle Liuskasaareen kuljetaan Aava Linesin isännöimällä ylikulkuveneellä, joka lähtee joko HSS:n omalta yhteysvenelaiturilta; Merisatamanrannasta, Cafe Carusellin ja Kompassitorin puolivälistä, Ingmanin jäätelökioskin luota tai Kompassitorilta, Uunisaaren edustalta, HSS:n laiturista noin 200m itään.

Junioreiden kokeiluun osallistuvat perheet saavat kaksi lauttalippua, yhden juniorille ja yhden vanhemmalle. Loput perheenjäsenet maksavat lauttalipun normaalisti. Aikuisten kokeiluihin ilmoittautuneet saavat yhden lauttalipun itselleen. Lauttaliput jaetaan saaressa ja niitä kysytään vasta paluumatkalla.

Alle 7 vuotiaista lapsista ei tarvitse maksaa lauttamaksua. Normaalisti seuraan kuulumattomille aikuisille edestakainen lauttamatka maksaa 5€. Juniorit (7-16v) maksavat 3€. Jäsenet matkustavat lautalla ilmaiseksi näyttämällä Cardu jäsenkorttiaan. Ohjeet Cardu kortin lataamisesta on lähetetty jäsenille sähköpostitse.

 

JUNIOREIDEN PURJEHDUSKOKEILU

Junioreiden purjehduskokeilu pidetään kello 12-15. Kokeilu tapahtuu optimistijollilla sekä Open Bic -jollilla. Kokeiluun ovat tervetulleita kaikki 6-13 vuotiaat.

Kokeilussa juniorit pääsevät tutustumaan purjehdukseen vesillä ja jollassa. Rannassa opetellaan hiukan teoriaa, veneen osia, oikeaa paikkaa sekä asentoa veneessä ja muuta veneilyyn liittyvää.

Varusteiksi tarvitset veden ja tuulen pitävät ulkoiluvarusteet. Kengiksi sopivat kumisaappaat tai lenkkarit. Hattu ja esimerkiksi pyöräilyhanskat ovat hyviä varusteita. Seuralta saa lainaan pelastusliivejä, mutta jos sinulla on omat liivit ne kannattaa ottaa mukaan.

Kokeiluun on hyvä varata paikka etukäteen.  Mikäli tilaa on, otamme junioreita mukaan myös paikan päällä ilman ennakkovarausta.

Juniorit pääsevät kokeilemaan purjehdusta ryhmissä. Yhteen ryhmään mahtuu viisi junioria. Kokoamme viiden juniorin ryhmiä vartin välein kello 12.00 alkaen (12.00, 12.15, 12.30 jne.). Viimeinen ryhmä aloittaa kello 15.00. Yksi kokeilu kestää hiukan yli tunnin.

Ryhmä kiertää neljä erilaista pistettä:
1. Pelastusliivien pukeminen ja jollan osat
2. Simulaattori ja hengauspenkit
3. Purjehdus vesillä
4. Varusteiden palautus

Sillä aikaa kun juniorit suorittavat ensimmäistä pistettä vanhemmille pidetään vajassa esitys harrastuksen aloittamisesta ja annetaan ohjeet miten ilmoittautua mukaan. Infossa käydään läpi hinnat, aikataulut, varusteet ja tietysti vastataan kysymyksiin.

Varaa paikka kokeiluun täältä.

 

PURJELAUTAILU KOKEILU

Purjelautailua voivat kokeilla kaikki yli 11 vuotiaat, niin lapset kuin aikuisetkin. Lautailu on kokeilijoille ilmainen, mutta paikka tulee varata etukäteen.

Kokeilut alkavat aina tasatunnein:

Kello 12 ensimmäinen “slot”

Kello 13 toinen “slot”

Kello 14 kolmas “slot”

Ohjelmassa on alkuun 10min teoriaa sekä märkäpukujen jakaminen. Vaatteiden vaihtoon on varattu 20min. Itse vesille päästään Uunisaaren uimarannalta ja aikaa vesiharjoitteluun on varattu 45min. Lopuksi palautetaan märkäpuvut ja vaihdetaan omat vaatteet päälle. Yksi kokeilu kestää siis 1,5h.

Jokaiseen ”slot”:iin eli 1,5h kokeiluun mahtuu 10 henkilöä. Ilmoittautuminen tapahtuu etukäteen lomakkeen avulla. Peruutuspaikkoja tulee varmasti ja otamme niihin kokeilijoita paikan päällä jonosta. Kannattaa siis tulla jonottamaan paikkaa ja viettämään aikaa saarelle, jos mielii laudalle, mutta ei ole varannut paikkaa etukäteen.

Mukaan tarvitset pyyhkeen ja uikkarit märkäpuvun alle. Omat pelastusliivit kannattaa varata, jos omistat sellaiset.

Varaa paikka kokeiluun täältä.

 

ADULT SAILING /AIKUISPURJEHDUS

 

IN ENGLISH

When: August 30th from 12pm to 4pm, one group will experiment with sailing or windsurfing for about 1.5h

Where: On the HSS Liuskasaari, the ferry to the island leaves Sea Harbour Beach.

For whom: For those who want to try sailing or windsurfing with our  professional coaches.

You can try these: Laser 16 and Elliott 6m sailboats (age limit: 15 y.), sailboard (age limit: 11 y.), optimist and Terhi300 (for 6-13 years old)

Price: children (6-13 years old) and windsurfing experimenters without charge, adults and young sailing experimenters (over 15 years old) 20 euros

General information: During Open Island Day, you can explore Liuskasaari; try sailing and windsurfing and enjoy the services of the island’s restaurants. Sailing and windsurfing can be tried by adults and children alike.

Program of the day: The day for all participants begins with a short theory section during which the coach goes through the basics of sailing or windsurfing. After this, participants will be taken to the waters. In more than one person’s boats, participants sail under the guidance of experienced sailors. Participants will be able to experiment with sail trimming and boat steering.

Book your tickets from our webstore Holvi

 

SUOMEKSI

Milloin: 30.8. klo 12-16, yksi ryhmä kokeilee purjehdusta tai purjelautailua noin 1,5 h

Missä: HSS:llä Liuskasaaressa, lautta saarelle lähtee Merisatamanrannasta

Kenelle: Eri-ikäisille, jotka haluavat kokeilla purjehdusta tai purjelautailua ammattivalmentajien ohjauksessa

Näitä pääsee kokeilemaan: Laser 16 ja Elliott 6m -purjeveneet (yli 15-vuotiaat), purjelauta (yli 11-vuotiaat), optimistijolla ja Terhi300 (6-13-vuotiaat)

Hinta: lapset (6-13-vuotiaat) ja purjelautailun kokeilijat veloituksetta, aikuiset ja nuoret purjehduksen kokeilijat (yli 15-vuotiaat) 20 euroa

Yleistietoa: Open Island -päivän aikana pääset tutustumaan Liuskasaareen; kokeilemaan purjehdusta ja purjelautailua sekä nauttimaan saaren ravintoloiden palveluista. Purjehdusta ja purjelautailua pääsevät kokeilemaan niin aikuiset kuin lapsetkin.

Päivän ohjelma: Kaikkien osallistujien päivä alkaa lyhyellä teoriaosuudella, jonka aikana valmentaja käy läpi purjehduksen tai purjelautailun perusteita. Tämän jälkeen lähdetään vesille, useamman henkilön veneissä osallistujat purjehtivat kokeneiden purjehtijoiden opastuksessa. Osallistujat pääsevät kokeilemaan mm. purjeiden trimmaamista ja veneen ohjausta.

Varaa paikka kokeiluun: Holvi

 

Ravintola Skiffer Liuskauoto

 

Helsingissä Kaivopuiston edustalla sijaitsevalla Liuskaluodolla pääset nauttimaan merellisestä ilmastosta Skifferin tunnelmallisella terassilla. Pizzan serkkuja Liuskoja on tarjolla heti kevään tultua sään salliessa aina elokuun loppuun asti päivittäin ja syyskuussa säävarauksella. Liuskaluodolla joka viikko keskiviikosta lauantaihin vaihtuva Dj (säävarauksella) kesäkuun alusta alkaen.

Open Island Dayn ajan HSS jäsen etu annetaan kaikista tuotteista!

Lisätietoja: Skifferin facebookista ja nettisivuilta

 

Ravintola HSS Paviljong

Open Island-päivänä klo 14-19
Ala Carte -annokset -10% ja Paviljongin burgeri 16eur!
Tervetuloa!

Lisätietoa: www.hsspaviljong.fi

 

Sea Point huoltoasema

SeaPointilta vieraat saa kahvin jäsen hintaa 1,5€/kuppi, sanalla OPEN-kahvi