Ronjan ja Veera kuulumisia

Heippa!

Meillä on kausi jo hyvässä vauhdissa ja olemme päässeet talvitreenien jälkeen aloittamaan varsinaisen kisakauden. Kilpailimme nyt keväällä kahdet maailmancup kilpailut, joista ensimmäiset olivat pääsiäisen aikaan Mallorcalla ja toiset huhtikuussa Ranskan Hyeresissä. Harmillisesti tulokset jäivät tällä kertaa meidän osaltamme hieman vaisuiksi, kun emme saaneet radalla esiin parasta kisavirettämme. Olemme kuitenkin iloisia, että saimme purjehdittua kahdet ehjät kisat, jotka toimivat hyvinä mittauspisteinä sille, mitä asioita olemme onnistuneet viemään eteenpäin talvitreenien aikana ja mihin haluamme vielä keskittyä ennen loppukesän kilpailuja. Mieleen jäi paljon hyödyllisiä oppeja radalta ja koimme myös paljon yksittäisiä onnistumisia.

Nyt olemme jo suunnanneet hieman pohjoisempaan aloittamaan seuraavat treenileirit Nieuwpoortissa Belgiassa. Vietämme täällä kaksi kahden viikon treenipätkää touko- ja kesäkuussa ja harjoittelemme kanadalaisten ja belgialaisten treenikumppaniemme kanssa. Loppukesän MM kilpailut järjestetään Haagissa, jossa on odotettavissa normaalista poiketen voimakasta virtausta ja sen seurauksena myös mahdollisesti erilaista aallokkoa kuin mihin olemme tottuneet. Tämän vuoksi tulimme Belgiaan, jossa ympäristön pitäisi olla otollinen näiden olosuhteiden harjoittelemiseen. Olemmekin innolla lähdössä Nieuwpoortin vesille kohtaamaan tämän uuden haasteen ja uskomme, että saamme olosuhteet hyvin haltuun leirien aikana.

Belgian leirien jälkeen suuntaamme olympiavesille Marseilleen ja siellä pääsemme myös purjehtimaan seuraavat isommat kilpailumme, kun osallistumme heinäkuussa järjestettäviin esiolympialaisiin!

  • Ronja ja Veera, maajoukkue tiimi 49er FX luokassa