Kysymyksiä ja vastauksia veneen kunnostamisesta Liuskasaaressa

Veneen kunnostuskausi on täällä! Moni seuran jäsen valmistelee venettä kesää varten Liuskasaaressa satamassa. Koostimme kunnostustöihin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia jätteiden käsittelystä seuran työvälineiden käyttöön.

Venettä kunnostaessa syntyy roskaa. Minne jätteen voi viedä?

Muun muassa käsittelyaineiden tyhjät pakkaukset ja tyhjät maalipurkit voi jättää sataman roska-astioihin.
Seuralla ei ole kierrätyspistettä vaaralliselle jätteelle (ongelmajäte). Esimerkiksi vajaat maali- ja liimapurkit, jäteöljyt, elektroniikkaromu ja muu vastaava on kierrätettävä itse sorttiasemilla. https://www.hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/sortti-asemat/

Mitä työvälineitä seuralta löytyy yhteiseen käyttöön?

Seuralla on kaksi painepesuria (keltainen Kärcher ja sininen Nilfisk), jotka ovat seuralaisten vapaasti lainattavissa. Toinen sijaitsee Liuskaluodolla nostokraanalla D-laiturin vieressä, toinen Liuskasaarella länsivajan luona. Painepesurit pyydetään palauttamaan paikoilleen käytön jälkeen.

Miten kuljettaa satamaan raskaampia kantamuksia?

Seuran Buster on jäsenten lainattavissa ilmaiseksi esimerkiksi Maritim-reissuja varten. Veneen voi varata käyttöönsä joko kansliasta tai satamamestarilta.
Muista myös seuran pakettiauto, jota jäsenet voivat vuokrata käyttöönsä edullisesti. Pakettiauto on kätevä esimerkiksi, kun siirtää veneen patjoja talvisäilytyksestä satamaan. Pakettiauton varauskalenteria pääsee tarkastelemaan täällä: https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=h15v3ovmqo1dtkfp6a23oj1ejk@group.calendar.google.com&ctz=Europe/Helsinki.

Satamassa tavaroiden liikutteluun voi käyttää seuran kärryjä. Niitä säilytetään sekä länsivajan luona että lauttalaiturin vieressä Liuskaluodolla. Myös kärryt pyydetään palauttamaan aina paikoilleen.