41st Lake Garda Meeting Optimist – Fraglia Vela Riva

Minä ja perheeni lähdetiin jo perjantaina Gardalle aamulennolla Helsingistä Milanoon. Milanossa oltiin jo puolin päivin perillä ja me saimme nopeasti laukut ja sitten lyhyt jonottelu autovuokraamolle. Sen jälkeen oltiin jo matkalla Gardalle. Ajomatka oli aika pitkä ja minä ehdin ottaa pienet nokoset matkalla. Seuraavana päivänä me menimme perheeni kanssa Venetsiaan päiväretkelle. Illalla tein vielä vähän koulutöitä.

Sunnuntaina oli jo aika laitaa veneet kuntoon ja lähteä vesille. Pääsimme vasta vähän myöhemmin vesille kuin ajatus oli, mutta pääsimme kuitenkin, sehän se tärkein asia on. Illalla oli vapaa-aikaa ja kaverini kanssa lähdettiin ulos ja me hengailtiin norjalaisten kanssa.

Maanantaina meillä oli klinikan eka päivä. Oli aika kova tuuli mutta enemmistö pärjäsi silti ainakin suht hyvin. Klinikan toinen päivä oli varmaan kaikille jo paljon helpompi koska tuuli oli vähän heikentynyt. Keskiviikkona kaikki suomalaiset treenasi yhdessä. Iltapäivällä oli vielä Country Cup jossa suomea edusti Lily-Sofie Latvala. Hän tsemppasi hienosti vaikka oli kovat ja vaikeat olosuhteet. Illalla oli vielä kilpailujen avajaisparaati  ja siellä oli tosi paljon väkeä.

Torstaina alkoi kilpailu, oli eka karsinta päivä. Mukana oli yli 1200 purjehtijaa ja meidät jaettiin 5:en fleettiin ja sen lisäksi kadetit omassa, elikkä noin 200 purjehtijaa joka fleetissä. Linjalla oli paikoin ruuhkaa mutta kyllä sieltä löytyi hyviä lähtö paikkoja. Eka päivä oli varmaan monille vaikein kun oli niin monta purjehtijaa ja siihen ei ollut tottunut.

Perjantaina oli toinen karsintapäivä ja luulen että oli kaikille paljon helpompi kun tiesi miten kaikki toimii ja ja ekan päivän jännitys oli poissa. Tuuli oli aika sama kuin torstaina ja oli kiva purjehtia.

Lauantaina fleetit valitiin kahden ekan päivän sijoitusten mukaan ja siksi oli paljon helpompi purjehtia kun oltiin samantasoisten kilpailijoiden kanssa. Ekaa kertaa koko viikkona tuuli loppui ja saatiin tosi vähän lähtöjä. Sunnuntaina niitä oli luvassa sitten sitäkin enemmän ja vesille mentiin aikaisemmin.

Pitkän päivän jälkeen oli aika pakata himmeli, ja sen jälkeen oli palkinnonjako ja siinä se päivä ja koko upea Gardan viikko olikin paketissa. Melkein kaikki lensi kotiin maanantaina ja kaikilla varmasti hienot muistot matkassa. Kiitos Pablolle ja muille coacheille hienosta viikosta!

Erik Boije af Gennäs, Opti Racing Team