Vuoden 2022 tuloslaskelma oli pettymys

Teimme tappiota € 56.000,-. Vuosi oli vaikea kaikille ja niin myös meille.

Jo budjetti oli haastava, sillä syyskokous 2021 ei hyväksynyt Styrelsen esittämää jäsenmaksujen korotusta, ja vuoden budjettilla lähdettiin €20.000,- takamatkalta. Styrelse lupasi silti kokouksessa tehdä parhaansa, että budjetti olisi tasapainossa.

Hintojen nousun takia moni asia kuitenkin päätyi punaiselle. Yleinen kustannusten nousu lisäsi kuluja tasaisesti melkein jokaisella osa-alueella.

Covidin jälkeisten rajoitusten poistuttua ihmiset selkeästi suuntasivat jälleen ulkomaille ja kotimaan harrastukset jäivät vähemmälle. Purjehtijoita ei saatu harjoitusryhmiin niin paljon kuin oli odotettu.  Jäsenmäärä putosi yli 70 jäsenellä, junioreja oli melkein 30 vähemmän ja venepaikkojakin jäi tyhjäksi.

Monessa paikassa pyrittiin säästämään vuoden aikana, mutta ihan siihen ei pystytty junioreiden, RIB kustannusten ja muutaman investoinnin osalta.

Junioreiden toiminta päätyi € 41.000,- pakkaselle, joka oli € 19.000,- yli budjetin. Tämä siis johtui pienemmästä harrastajamäärästä sekä RIB kustannuksista.

RIB veneiden kustannukset olivat € 70.000,-, joka oli € 17.000 yli budjetin, johtuen korkeista korjaus ja huoltokustannuksista – ei niinkään selkeästi kovemmista bensahinnoista.

Ulkosaariin jouduimme tekemään yllättäviä korjauskuluja € 7.000 enemmän kuin budjetoimme.

Lisäksi hankimme seuralle uuden kilpailujärjestäjien veneen m/s Katin, jonka investointi oli enemmän kuin budjetissa siihen oli varattu.

Positiivista oli se, että pystyimme säästämään palkkakuluissa 36.000,- verrattuna budjettiin. Vakinaistimme valmentajien työsuhteita ja muutimme toimintaa aiempaa tehokkaammaksi. Myös kiinteistöjen tulot jättivät € 20.000,- enemmän viivan alle. Kiitoksen ansaitsee myös SWC tiukasta talouskurista.

Lopuksi verottaja muisti meitä €12.000,- laskulla.

Tänä vuonna on selkeää, että pidämme entistä tiukempaa talouskuria. Pyrimme kaikin mahdollisin tavoin pienentämään RIB kustannuksia. Tosin tänä vuonna on sinänsä helpompi hengittää, sillä sponsoritulot ovat aivan uudella tasolla. Syyskokous myös nosti täksi vuodeksi hintoja maltillisesti.

Pidämme ennen kevätkokousta (ke 29.3. 18:00 Liuskasaari) talousillan tiistaina 28.3. kello 18:00 Teamsilla. Käymme läpi vuoden 2022 tuloslaskelmaa ja tasetta. Jos haluat kutsun tuohon Teams kokoukseen, laita viesti Krisselle hss@helsinkisailing.com

Mikael Stelander

Kommodori