ILCA-junnujen vuosi alkoi Cadizissa

Kävimme uutena vuotena ILCA -ryhmän kanssa kahden viikon talvileirillä Cadizissa. ILCA -ryhmä on päättänyt tänä vuonna pitää koko talvikiertueen Cadizissa tai tarkemmin lahden toisella puolella El Puerto de Santa Mariassa.

El Puerto de Santa Marian satama eli Puerto Sherry on suuri satama niin jollille kuin huviveneillekin. Satama on juuri jollapurjehdukselle todella hyvä paikallisen seuran fasiliteettien takia. Satamaan mahtuu useita joukkueita treenaamaan, slipikin on melkein sata metriä leveä. Siksi siellä järjestetään myös paljon kisoja. Puerto Sherryssä on myös lähellä hyvät majoitusvaihtoehdot, joka oli yksi syistä, jonka takia valitsimme juuri tämän paikan talvikiertueen tukikohdaksi.
Kahteen viikkoon kuului kolmen päivän kisa sekä intensiivistä treenaamista. Kisaan lähti vain osa 26. joulukuuta ja loput tulivat 1. tammikuuta treenileirille. Minun piti lähteä jo kisaan, mutta valitettavasti tulin kipeäksi juuri ennen lähtöä, joten jouduin lentämään perässä.
Cadiz on tunnettu paikan tuulista, jotka tulevat monesti Atlantilta. Tuuli oli kuitenkin vähissä suurimpana osana päivistä, mutta saimme myös hyvinkin tuulisia päiviä. Niinä päivinä, kun tuuli oli vähäistä, aallot olivat silti isoja Atlantilta tulevien maininkien vuoksi. Tosin kisan aikana oli harvinainen tilanne, kun ei ollut tuulta eikä maininkia. Oli mukava taas päästä treenaamaan vesille ja mukana oli myös monia uusia juuri optista ILCA:an vaihtaneita. Kaikki sujui leirin aikana sujuvasti ja oli kivaa.