Uusi vuosi samat tavoitteet ( :

Olemme päässeet aloittamaan uuden purjehdusvuoden lempi purjehduspaikassamme eli Lanzarotella. Saimme parhaan mahdollisen aloituksen leirille, kun kastoimme ensimmäisenä päivänä uusimman veneemme Vanamon. Vene on tuntunut hyvältä ja näyttää kulkevan! Loppuvuodesta ajoimme kaksi treenileiriä Vilamourassa Portugalissa, joten olemme päässeet jo hyvään vauhtiin talvitreenien parissa. Lanzarotella saamme viettää toiset kaksi treenileiriä nyt tammi- ja myöhemmin helmikuussa.

Talvitreenikausi tarkoittaa meille uuden kauden alkua ja ollaankin todella motivoituneina ja innostuneina aloitettu tämä kausi. Harjoittelemme tiiviisti yhdessä kanadalaisen ja belgialaisen tiimin kanssa ja treenisparraus heidän kanssaan on sujunut todella hyvin. Viime kaudella etenkin kisasuorituksiamme haittasi paljon erilaiset loukkaantumiset ja sairastumiset, joten tällä kaudella pyrimme siihen, että joudumme kärsimään terveyspulmista mahdollisimman vähän. Isoin tavoite tällä kaudella on lunastaa olympiapaikka elokuun MM kilpailuista Haagista ja sinne on tarkoitus ajoittaa huippuvireemme. Meidän luokassamme MM kisoissa jaetaan maapaikka 10:lle parhaalle maalle. Olosuhteet Haagissa saattavat olla haastavat kovan virtauksen ja sen myötä tulevien terävien aaltojen kanssa, joten suuntaamme kesällä useamman kerran Belgiaan, jossa pääsemme totuttelemaan samankaltaisiin olosuhteisiin. Kilpailukausi korkataan tuttuun tapaan Palmalla huhtikuun alussa, ja keväällä ja kesällä kierrämme myös muualla Euroopassa kilpailemassa. Ennen MM kilpailuja suunnitelmissa on myös käydä toista kertaa ihailemassa Marseillen olympiavesiä ja osallistua esiolympialaisiin. Loppuvuodesta meillä on vielä tiedossa EM kilpailut Vilamourassa, joka onkin meille jo valmiiksi tuttu paikka.

Tiedossa on siis olympiakarsintojen suhteen tärkeä kausi, jota kohti mennään nyt jo hyvällä tahdilla. Olemme todella iloisia, että saamme työskennellä kaikkien tiimimme superammattilaisten kanssa ja valmiina ottamaan kaiken irti uudesta veneestämme kisaradoilla!

  • Ronja ja Veera