KSSS Olympic Class Regatta – Optimist 1.-2.10.2022

Lähdimme torstaina 29.9 heti koulupäivän jälkeen Silja Serenade laivalla Helsingistä Tukholmaan. Kävimme laivassa shoppailemassa, jonka jälkeen menimme nukkumaan.

Saavuimme aamulla Tukholman Västra Hamneniin ja ajoimme siitä kisapaikalle, jossa purimme traikun. Suomesta oli tullut yhteensä 32 optimiostijollapurjehtijaa. Meidän seurasta HSS:ltä oli 5 purjehtijaa Charlotte, Emilia, Anton, Sami ja minä. Rikasimme veneet ja lähdimme hotellille syömään lounaan tiimin kanssa. Lounaan jälkeen lähdimme ulos treenaamaan. Tuuli oli kevyt ja treenasimme yhdessä muiden suomesta tulleiden seurojen kanssa. Treenien jälkeen kävimme kaikki ilmoittautumassa kisaan. Illalla söimme koko tiimin kanssa dinnerin Grand Hotel Saltsjöbådenin ravintolassa. Illalla pelasimme hotellin oleskelutilassa biljardia muiden junnujen kanssa.

Ensimmäisen kisapäivän aamuna satoi kaatamalla ja jo heti vesille lähdettyä kaikki kastuivat litimäriksi. Tuuli oli noin 8 m/s. Jouduimme lykkäämään lähtöä, sillä sateen tultua tuli myös sumuista. Onneksi aurinko alkoi paistamaan ja saimme otettua lähtöjä yhteensä 3 kappaletta. Päivä meni hyvin ja olin kolmen lähdön jälkeen neljäs overall! Illalla mentiin porukalla syömään sushia läheiseen ravintolaan!

Viimeisen kisapäivän tuuli oli todella shiftaileva noin 5 m/s ja rataa jouduttiin useasti muuttamaan, mutta saimme kaikki 3 lähtöä. Kisapäivän päätteeksi pakkasimme jollat ja menimme palkintojenjakoon. Optimistijollapurjehtijoita oli yhteensä 128. Sijoituin kahdeksanneksi overall sekä olin paras tytöistä. Sain paljon hienoja palkintoja lasipokaalit, Helly Hansen laukun sekä uuden jatkopinnan. Palkintojenjaon jälkeen lähdmme ajamaan kohti Viking Linen lauttarantaa. Pääsimme Viking Gloryn kyytiin ja lähdimme tutkimaan uutta laivaa! Menimme syömään buffettiin Nicon, Pablon ja Isin kanssa.

Kirjoittaja Lily-Sofie Latvala OptiRacing Team