Venny Leinonen – Opti EM 30.7. – 6.8.2022

Matkustimme joukkueen kanssa lentokoneella Tanskaan monta päivää ennen kisojen alkua. Joukkueessamme oli purjehtijoita eri seuroista, HSS:ltä mukana olimme minä ja Sami.

Kun pääsimme perille, saimme ensin pienen huoneen, johon ei sänkyjen lisäksi mahtunut muuta. Onneksi loppuajaksi saimme isomman huoneen käyttöön. Samassa majoituksessa oli purjehtijoita muistakin maista, joiden kanssa tutustuimme ja juttelimme vapaa-aikana.
Sønderborg oli mielestäni tosi kaunis paikka ja siellä oli hyvät purjehdusolosuhteet. Vesi oli todella kirkasta ja vesiltä oli kauniit maisemat. Treenasimme ensimmäiset kolme päivää ja kisasimme viisi seuraavaa päivää. Kisapäivinä järjestettiin useita lähtöjä kaikille fleeteille paitsi viimeisenä päivänä, jolloin saatiin järjestettyä yhdet lähdöt tyttöjen ja poikien kultafleeteille, koska ei tuullut tarpeeksi. Purjehdin kultafleetissä ainoana suomalaisena. Kisan voitti italialainen tyttö ja poikien kisan kreikkalainen.

Kuvat: Jenni Miettinen, Ritva Kauppi, EM-kisojen Facebook-sivut