32nd International Vila de Palamos Optimist Trophy 16-20 February

Lähdin ensimmäistä kertaa ilman vanhempia kisamatkalle. Mukana oli Olli-pappa. Lensimme Helsingistä Barcelonaan ja sieltä taksilla Palamokseen. Asuimme Hotelli Marinassa joka oli aivan hiekkarannan vieressä.

Treenasin kolme päivää yhdessä Tanskan, Belgian, Eestiläisten ja Latvialaisten kanssa ainoana Suomalaisena. Valmentajana oli Rene. Sain hyviä kavereita heistä viikon aikana. Kävimme myös syömässä yhdessä illalla.

Palamoksen kisassa oli 532 purjehtijaa eli tosi paljon. Sitten oli vuorossa neljä kisapäivää joista ensimmäisenä ei tuullut lainkaan ja siksi emme päässeet lähtemään lainkaan. Toisena kisapäivänä tuuli Etelästä lähes 20kt ja puuskat 38kt. Kolmantena kisapäivänä tuuli Pohjoisesta yli 20kt. Todella hankalat karsintapäivät sillä olen aika kevyt purjehtija. Näistä karsintalähdöistä sain sijat 31, 37, 18, (64) ja 46. Tällä pääsin hopea-fleettiin viimeiselle kisapäivälle. Viimeisen kisapäivät tuulet olivat tosi siftailevia ja valitsin huonommat reunat. Lähdöt menivät hyvin. Lopputuloksissa olin sijalla 180.

Illalla ajoimme seuran pakettiautolla Valenciaan jossa alkaa hiihtolomalla HSS purjehdusklinikka.

Kirjoittaja on OptiRacing ryhmän Lily-Sofie Latvala