XIV International Euromarina Optimist Trophy Torrevieja 26.-30.1.2022

Lähdimme 22.1 KLM aamulennolla Helsingistä Schipholiin, sekä sieltä Alicanteen. Kaikki matkatavarat tulivat perille, myös purjeputki. Olimme samaan aikaan perillä kuin Sami, joka tuli Norwegianin lennolla. Menimme Samin isä vuokraamalla autolla Alicantesta Torreviejaan ja näimme matkalla paljon flamingoja. Asuntomme oli sama kuin kaksi vuotta sitten, kun edellisen kerran olin Torreviejassa purjehtimassa kisaa. Myös Nico tuli asunnolle samaan aikaan.

Seuraavana aamuna aloitimme heti treenit. Treenasimme yhdessä Tanskalaisten, Eestiläisten, Belgialaisten, sekä Venäläisten kanssa. Kisaan valmistavat treenit kestivät yhteensä 4 päivää. Tuuli oli joka päivä todella kova ja aallot olivat isoja. Oli kuitenkin aika lämmin, noin +14 astetta. Iltaisin kävimme syömässä hyvin kivoissa ravintoloissa. Tein myös läksyjä iltaisin.

Kisa kesti 4 päivää ja koostui 2 päivän karsinnasta. Purjehtijoita oli yhteensä 407 kaikkialta maailmasta Thaimaasta Argentiinaan ja USA:an 29 eri maasta. Ensimmäisenä karsintapäivänä oli synttärit täytin 12-vuotta. Minun kisa meni tosi hyvin ja pääsin kulta -fleettiin ainoana U13 tyttönä. Lopputuloksissa olin paras U13 tyttö ja sain palkinnoksi suolasta tehdyn purjeveneen ja aurinkoenergialla toimivan kellon. Overall-sijoituksissa olin sijalla 61 ja Sami oli sijalla 252.

Kirjoittaja on OptiRacing Team Lily-Sofie Latvala.