10 vinkkiä veneen telakointiin

Veneille sattuu yllättävän paljon vahinkoja aktiivisen veneilykauden ulkopuolella. Vakuutusyhtiö Ifin vahinkotilastojen mukaan noin kolmannes venevahingoista sattuu syys–huhtikuun aikana. Syksyisin veneiden kiusana ovat erityisesti veneen telakoinnissa sattuvat vahingot ja myrskyt.

Veneen nostamisen yhteydessä syntyvät vahingot johtuvat usein kiinnitysten pettämisestä tai veneiden huolimattomasta kiinnittämisestä. Ifiin ilmoitetaan joka syksy vahinkoja, joissa vene on tippunut nostureista tai kaatunut trailerilta.

Veneen nosto ei ole rakettitiedettä, mutta jos nostat venettä vesiltä ensimmäistä kertaa, kysy apua kokeneemmilta veneilijöiltä. Jos olet esimerkiksi ostanut käytetyn veneen viime kesänä, kysy veneen vanhalta omistajalta, mitä asioita sinun veneessä on hyvä huomioida. Yrityksen ja erehdyksen kautta oppiminen voi nimittäin tulla kalliiksi.

Veneiden telakointi- ja huolto-ohjeet vaihtelevat venetyypin ja osittain myös veneen valmistusmateriaalin mukaan. Kokosimme avuksesi muutamia yleisiä ohjeita.

Lue lisää Digi-Nauticista

Liittyvät artikkelit