Onneksi olkoon The Partner-Ship 50 vuotta!

Vene on Chris Craft Lancer 23 ja on rakennettu 1971 Amerikassa missä vietti ensimmäiset 34 vuotta Michigan järvellä, Saint Clair Shores -nimisessä kaupungissa. Siitä lyhenne S.C.S – MI veneen perässä. Veneellä oli vain yksi omistaja, joka käytti sitä kuulemma kalastamiseen. Suomeen vene tuli vuonna 2005 laivalla Amsterdamin kautta.Vene oli tullessaan alkuperäisessä kunnossa ja sen entisöi Haukilahden Veneveistämö. Moottori on alkuperäinen Crusader 350 V8-moottori, jonka tilavuus on 5,7 litraa. Sekin rakennettiin uusiksi mekaanikko Pekka Vanhasen toimesta. Veneen lempinimi on ”vanha rouva”, sillä se alkaa oikutella, jos se on pitkään käyttämättä tai joutuu seisomaan sateessa ja kylmässä ilmassa. Aurinkoisella ja lämpimällä säällä vanha rouva viihtyy hyvin ja kehrää kuin nuoremmat rouvat. Vuodesta 2006 vene on ollut rekisteröity HSS:lle.

Kuvat omistajansa Peitsa Piiraisen arkistoista