Ensimmäinen ranking-kisani – Samuel Isotalus

Olen harrastanut purjehdusta 5 vuotta ja tänä kesänä siirryin purjehtimaan ranking-tasolle. Siellä kisaa Suomen parhaimpia opti-purjehtijoita 15-vuotiaaksi saakka – sen jälkeen siirrytään toiseen veneluokkaan.

Ensimmäinen ranking-kisakokemukseni tuli Espoossa ESF:n kisoissa 7-8.8.2021. Osallistujia oli yhteensä 52. Meidän seurasta oli mukana 9 purjehtijaa, joista 3 oli ensikertalaisia.

Ensimmäisenä päivänä kisoissa tuuli 11m/s ja satoi kaatamalla. Ei ollut mikään mukavin keli aloittaa ekat ranking-kisat! Kun tulin rantaan olin ihan läpi märkä ja kylmissäni, mutta mieli oli hyvä! Oli myös hirveä nälkä, koska en ehtinyt syömään vesillä muuta kuin patukoita ja aamupalasta oli kulunut jo 8h. Toisena päivänä oli onneksi parempi sää, aurinkoista ja tuuli vähemmän.

Lähtöjä saatiin kisattua kolme molempina päivinä. Purjehtijat olivat tosi hyviä ja startin otto oli siitä syystä vaikeaa. Onnistuin kuitenkin hyvin ja olin tyytyväinen kokonaiskilpailun tulokseeni. Myös muilla ekakertalaisilla Oliverilla ja Vennyllä meni hyvin – Venny oli kahdessa lähdössä 10 parhaan joukossa!

Ranking-kisan voittoon purjehti BS:n Una Heinilä hienolla sarjalla 1,1,1,(2),1,2. HSS:n Lily-Sofie Latvala tuli kokonaiskisan neljänneksi!

Over all -sarjan tulokset:

  1. Una Heinilä BS

2. Kasper Puolakka HSK

3. Helmi Vauhkonen HSK

  1. Lily-Sofie Latvala HSS
  2. Max Sergelius HSK
  3. Aaro Rantanen HSK

 

Kisakokemus oli innostava ja aion treenata kovasti, jotta minusta tulee parempi purjehtija!

Samuel Isotalus, 11v

HSS-junioreiden Violet -ryhmästä