Yhteistyössä on voimaa: HSS ja LPS junnuyhteistyö

 Yhteistyö LPS eli Lahden Pursiseuran kanssa on jatkunut nyt jo pari vuotta. Pienempänä seurana LPS ei pysty tarjoamaan oikean tasoista valmennusta kaikille kisaaville junnuille ja heille onkin tarjottu kesälomien ajaksi paikka HSS:n valmennusryhmissä. Yhteistyötä on tehty opti-, zoom- ja laser -ryhmissä. Lahtelainen Claudia Rippon on harjoitellut jo kaksi kautta HSS:llä osana zoom ryhmää:

Claudia Ripponin terveiset kauden 2020 jälkeen: ”Viime vuonna alkanut yhteistyö HSS:n (Helsingfors Segelsällskap) kanssa jatkui tänä vuonna loistavasti! Tällä kaudella pääsin purjehtimaan Helsingissä Liuskasaaren edustalla merellä ja siellä yöpyminen helpotti paljon, kun oli treenejä monta päivää putkeen. Merellä oltiin aina yhdellä kertaa useampia tunteja ja eväätkin syötiin vesillä. Useimmat kisat järjestetään merellä, joten Helsingissä treenaaminen valmisti minut hyvin tämän kauden kisoihin. Merellä purjehtiminen on hyvin paljon erilaisempaa kuin järvellä ja siihen oli hyvä tottua.

 

Myös tämän koko koronatilanteen vuoksi jännitin, että pystytäänkö järjestämään normaalisti harjoituksia ollenkaan. Onneksi purjehdus on sellainen laji, että ei tarvitse olla lähikontaktissa muihin urheilijoihin ja tartuntariski on hyvin pieni. Kausi kuitenkin aloitettiin normaalia myöhemmin ja kisojakin peruutettiin ja siirrettiin paljon.

Olin todella iloinen, kun sain kuulla, että Tallinnan 44. Spinnaker-regatta voitiin järjestää. Minulle Tallinnan kisamatka on aina ollut yksi kesän kohokohdista. Siellä on isojen kisojen tunnelma ja monesti tuultakin enemmän.

Turun Airiston regatassa sain tehtyä ja toteutettua hyviä päätöksiä kisan aikana. Minu ta alkoi tuntua, että nyt on menty eteenpäin! Vaikka minun purjehdustreenit painottuivat kesäkuulle, ja heinäkuussa kävin vesillä ainoastaan ohjaamassa, oli tulosta syntynyt hyvän kuukauden harjoittelun tuloksena. Syksyn kisat menivät mukavasti, lukuun ottamatta harmillista puomin poksautusta päähän ja vielä SM-kisoissa – olisin niin halunnut purjehtia siellä oikein hyvin. Hampaankoloonkin siis jäi hieman, mutta se on taas ensi vuotta varten!

Olen ollut Lahden Purjehdusseuralla nyt kaksi kautta ohjaamassa nuorempien ryhmiä ja olen huomannut, miten muiden ohjaaminen ja neuvominen on saanut minut näkemään purjehduksen eri näkökulmista ja opettanut analysoimaan sitä eri tavoilla. Ohjaajakurssit 1 ja 2 on valmistaneet minut ohjaajaksi, mutta myös auttaneet minua kilpailevana purjehtijana. Huomasin kauden aikana, että osasin valmistautua kisoihin paremmin ja kisojen aikana pystyin keskittymään ja luottamaan paremmin omaan tekemiseen. Ja se näkyi ilokseni myös tuloksissa! Myllysaaressa on tapahtunut paljon tämän kesän aikana.

Odotan innolla ensi kautta, niin ohjaajana, kuin kilpailijanakin!”

Purjehdusterveisin, Claudia Rippon

Claudia ja Filippa odottelevat vesillelähtö DTSW-kisassa