Maria Gahmberg mukaan junioreiden talviharjoitteluun

HSS juniorit harjoittelevat läpi talven säännöllisesti joka viikko. Talviharjoittelu sisältää fysiikka harjoittelua, teoriaa sekä käytännön veneilytaitoja. Yli 15 vuotiaiden harjoittelu koostuu pääsääntöisesti fyysisestä harjoittelusta. Nuoremmat treenaavat fysiikan lisäksi purjehduksen teoriaa ja harjoituksissa opitaan säännöistä, protestikäsittelystä, säästä ja taktiikasta. Pienimmät oppivat lukemaan merikarttaa, tunnistamaan merimerkkejä ja käyttämään kompassia sekä tekemään erilaisia solmuja. 

Maria Gahmberg aloitti syyskuussa osana valmennustiimiä ja tukee seuran omia purjehdusvalmentajia fyysisen harjoittelun suunnittelussa sekä toteutuksessa. 

Maria on itse purjehtinut pitkän kilpauran MM tasolla. Maria purjehti 15 vuotta. ura alkoi optimistijollasta ja päättyi 49er luokkaan. Optissa paras tulos on toinen sija European Youth Olympic Days -kisasta, 420 luokassa 10.sija World Sailing nuorten MM kisoissa, E-jollassa top 10 EM ja MM kisoissa sekä 470 luokassa 6. sija World Sailing MM kisoissa. 

Purjehduksen ohella Maria on valmistunut oikeustieteen maisteriksi ja liikunnanohjaajaksi (AMK). Maria on myös Somatic Personal trainer. Maratonin SM kisoissa Maria on juossut sijalle 5.

Maria tapaa talven aikana HSS:n purjehdus valmentajat kerran kuussa. Yhdessä käydään läpi kuluneen kuukauden treenit ja suunnitellaan tulevaa. Syksyn aikana on jo pohdittu yhteiskunnallisestikin tärkeitä kysymyksiä kuten miten saada juniorit treenaamaan enemmän, miten innostaa purjehtijat omatoimiseen treeniin ja miten iso rooli on vanhemmilla. Valmentajat saavat tukea ja ammattitaitoa talven harjoitteluun, joka poikkeaa purjehduksesta, mutta on yhtä tärkeää. 

Maria tulee myös tapaamaan HSS:n vanhempia talven aikana. Juniorin liikunnallisuuden ja kehityksen kannalta on tärkeää, että kotona tuetaan nuorta urheilijaa. Vanhempien kanssa tullaan käymään läpi liikkumisen ja motivaation haasteita, ruokavaliota ja harjoitusmääriä ikäryhmittäin. 

HSS:n valmentajiin voit tutustua täällä.