29er luokan kausi 2020

HSS tekee yhteistyötä BS:n kanssa 29er luokan valmennukssessa.

”29er luokka on kasvanut hyvässä tahdissa kaudella 2020. Uusia purjehtijoita luokkaan on tullut yli 20 eli yli 10 venekuntaa. Syksyllä ollaan jopa nähty 29er purjehtijoita pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Uusia tuulia 29er-purjeisiin on tuonut uusi 9er Cup kilpailusarja. 9er Cup kilpailut ovat ilmaisia ja niitä järjestävät purjehtijoiden vanhemmat yhdessä valmentajien kanssa, seurojen kalustoa käyttäen. Kaiken kaikkiaan hienoa yhteistyötä purjehtijoiden, vanhempien ja seurojen välillä.

Yksi tämän kauden uusista tiimeistä on HSS:n Venla Aliklaavu ja Charlotta Makkonen. Tytöt ovat tehneet kauden aikana kovasti työtä niin vesillä, kuin rannassakin. Kesän aikana he ovat olleet BS:llä miltei joka päivä, joko purjehtimassa tai korjaamassa venettään. Kova työ on tuottanut tulosta ja he pystyvät jo säännöllisesti haastamaan Suomen kärkijoukkueita. Venlan ja Charlottan hyvä asenne tuo hyvää fiilistä treeniryhmään ja tukee muita kehityksessään.

Venla ja Charlotta ovat viime aikoina löytäneet ajotuntuman niin hyvin, että pystyvät katsomaan ulos veneestä tarpeeksi paljon, mikä auttaa puuskikkaissa syyskeleissä. He ovatkin osuneet puuskiin hyvin ja ottanut shiftit oikein ja ovat näin pärjänneet treeneissä hyvin. Tämän vuoden luokkamestaruuskisoissa oli mukana 14 venekuntaa, eli ensi vuonna päästään kamppailemaan oikeista SM-mitaleista. Toivottavasti ensi vuonna pääsee myös ulkomaille haastamaan kansainvälisiä kilpakumppaneita.”

  • Oliver Silén, BS:n 29er valmentaja