Audi High Performance kisa purjehdittiin syyskuun alussa lähes myrskytuulissa

Syyskuun toisena viikonloppuna Techno293,  iQfoil  ja Raceboard luokat purjehtivat purjelautojen rankingkilpailun HSS:n edustalla. Techno293 on maailman suosittu junioreiden purjelautaluokka, purjelautailun ”optimistijolla”. IQfoil on Pariisin Olympilaisiin valittu uusi luokka. Lisää iQfoil luokasta voit lukea huippu-urheilutiimin Annan viime syksyn artikkelista.

11 Techno lautailijaa Virosta ja Suomesta purjehti kahden päivän aikana 10 starttia. Voittoon purjehti Viron Kaur Säärits selvällä piste-erolla voittaen kaikki lähdöt. Myös hopea ja pronssi mitalit menivät Viroon. Paras suomalainen oli Felix Sergelius (HSK) sijalla 5. HSS:n lautailijoista vähiten pisteitä keräsi Einari Tiainen, joka aloitti harrastuksen vasta viime syksyn, sijoittuen kahdeksanneksi. Kilpailu oli toistaiseksi suurin Suomessa järjestetty Techno293 luokan kilpailu, joita toivottavasti nähdään tulevaisuudessa paljon lisää.
IQfoil luokkaa ahkerasti treenaava Windsurf Team Finland vei luokassa voiton. Jakob Eklund (ESF) voitti kaikki kolme lähtöä ja Lontoon Olympialaisissa hopeaa purjehtinut Tuuli Petäjä-Siren (HSK) sijoittui kolmanneksi. Heidän väliin foilasi Linus Jokinen. HSS:n huippu-urheilu tiimin Anna Haavisto oli lopputuloksissa viidennellä sijalla.
Raceboard luokka kärsi välinevaurioista ja purjehti vain lauantaina. Radovan Kubin purjehti tasaisella sarjalla voittoon.
Viikonlopun aikana tuuli puhalsi kovaa. Kisa käytiin molempina päivinä noin 10m/s tuulessa ja molempina päivinä jouduttiin lykkäämään lähtöjä liian kovan tuulen vuoksi. Kisa tarjosi katsojille Löylyssä jännittäviä tilanteita, vauhtia ja silmän ruokaa.
Kilpailupäällikkönä toimi eestiläinen Tonis Kask ja hänen apunaan kisaa järjestivät HSS:n purjelautailuharrastajat. Iso kiitos kaikille järjestämiseen osallistuneille ja onnea menestyneille!