EMK syysregatassa jaettiin SM mitaleita

12.9.-13.9.2020 Kisattiin kaikkien Laser luokkien sekä zoom8 luokan SM-kilpailut EMK:lla. Molempina päivinä tuuli kovaa. HSS:ltä mukana oli osallistujia laser 4.7 luokassa, laser radial -luokassa sekä zoom8 luokassa. Mikaela Söderberg purjehti jo toistamiseen laser radial luokan naisten SM kultaa. Zoom ryhmä osoitti ison kehitys askeleen kun koko ryhmä purjehti hienosti kovassa kelissä. Laser 4.7 luokassa juuri optimistista vaihtaneet Alex ja Aatos pärjäsivät hyvin.

”Lauantaina keskituuli oli noin 12m/s ja puuskat parhaimmillaan 17m/s. Rata oli super pitkä ja kolmannella kryssillä alko voimat jo vähän hyytymään. Ajettiin kolme lähtöä.

Sunnuntaina oli hieman kevyempää kuin lauantaina, mutta keskituuli oli silti yli 10m/s. Nyt oltiin rataa hieman lyhennetty, mutta silti oli uuvuttavat kryssit. Sunnuntainakin ajettiin kolme lähtöä. Kova hengaaminen ylsikin 5. sijalle ja naisten luokan SM-kultaan.”

  • Mikaela Söderberg Laser Black-ryhmästä

 

”Kilpailin Espoossa. Meitä oli 24 Zoom8 purjehtiaa ja minä, Erika, Anton, Fredrik, Morris, Claudia ja Emil olimme HSS:ltä.

Ensimmäisenä päivänä eli lauantaina tuuli tosi tai no aika paljon, sää oli tumma, pilvinen ja tuli sadekuuroja välillä.

Ensimmäinen lähtö meni hyvin. Koska siellä tuuli niin paljon, että melkein kaikki muut kaatuivat ekalla lenssillä niin ohitin siinä melkein kaikki. Kaksi muuta lähtöä meni ihan Ok.

Toinen päivä ei mennyt niin hyvin kuin ensimmäinen päivä. Sää oli ihan hyvä siellä paistoi aurinko ja tuuli hyvin. Ensimmäinen lähtö meni surkeasti koska oli huono startti ja sitten vielä kaaduin tokalla kryssillä. Ja toinen lähtö meni myös aika huonosti en muista mones olin, mutta se ei ollut ainakaan mun paras lähtö. Viimeinen lähtö meni ihan Ok .

Lopulta pääsin kilpailussa kuudenneksi ja sain mitalin.

Se oli kiva ja mielenkiintoinen kilpailu, jossa EMK ja muut seurat olivat vaikea vastus.”

  • Luca Massimo Linnakylä, Zoom Violet -ryhmä

 

Tulokset: https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/EMKSyysregatta2020#!/results?classId=20f88e25-567d-4ce8-a9a6-7c0b0f0e327e