Henrik Knif – Göran Schildt Kaksi elämää

Göran Schildt (1917–2009), arvostettu kirjailija ja taidehistorioitsija, tunnetaan etenkin kansainvälisesti menestyneistä matkakirjoistaan. Toivuttuaan talvisodan haavoittumisesta Schildt päätti ottaa elämästä kaiken irti. Hän toteutti unelmansa purjehtimalla Välimerellä omalla purjelaivallaan ja lopulta muuttamalla Kreikan Leros-saarelle. Käänteentekeväksi muodostui eräs eteläitalialainen kesäpäivä vuonna 1937.

Seuramme jäsenen Henrik Knifin elämäkerrallisessa teoksessa uusia näkökulmia Schildtin elämään avaavat päiväkirjat, kirjeenvaihto sekä muistiinpanot. Knif kuvaa kiehtovasti kirjailijan yksityiselämän kutoutumista hänen kirjoittamiseensa ja ajatteluunsa. Teosta elävöittää kuvaliitteet, joiden valokuvat ovat Schildtin omasta kokoelmasta. Kirjoittajana Knif on erikoistunut kulttuuri­ ja henkilöhistoriaan.