Baltic Offshore Week ja Helsinki Tallinna Race

Baltic Offshore Week (BOW) järjestettiin Tallinnassa 7-9.8. Kisasatamana toimi Kalevi Jahtklubi. BOW:llä purjehditaan Suomen ja Viron avomeripurjehduksen mestaruudesta. Tiimejä mukana oli 36, Suomesta 12 venettä, Virosta 23 ja yksi vene Latviasta. HSS:ltä osallistui S/Y Seanna. Tuloksissa erittäin kovatasoiset virolaiset tiimit ottivat kaikki palkintosijat.

Helsinki Tallinna Race (HTR) järjestettiin viime viikonloppuna 14-15.8. Kisaan osallistui noin 170 venettä. HTR tapahtumana uudistuu ja kehittyy vuosittain ja tarjoaa hienon mahdollisuuden avomerikilpapurjehdukseen. HSS:ltä osallistui viisi venettä: S/Y Nefertiti, S/Y PAM, S/Y Iso-Onni, S/Y Pepper III sekä S/Y Seanna. Palkintosijoille purjehtivat Pepper III, Seanna sekä PAM.

 

Superyellow Sailing Team – Seppo Sjöroos – S/Y Seanna:

“Tämän vuoden BOW oli meille haastava. Viikonloppu oli tosi kevyttuulista ja AP oli ylhäällä usein, perjantain pitkä 50 mpk:n avomeri tylpistyi 15 mailiin. Lauantaina saatiin ajettua yksi ratalähtö kevyessä ja shiftailevassa tuulessa. Sunnuntaina lähtöjä saatiin kolme. Seannan BOW oli nousujohteinen ja venevauhtikin alkoi löytyä loppua kohden. Meillä oli myös pieniä varuste-ongelmia jotka vaikuttivat varmasti ainakin hieman. Covid-kevät näkyi varmasti tuloksissa ja Andön talkoissa käytetty aika oli ehkä pois venevauhdista koska treenejä ja kisoja on ollut huomattavasti vähemmän.

BOW:n jälkeisellä viikolla saatiin ratkottua ainakin osin venevauhti-ongelmaa ja päästiin testaamaan sitä käytännössä Helsinki Tallinna Racessa. Kisaan lähdettiin hieman vajaalla, mutta sitäkin motivoituneemmalla miehistöllä ja Suomenlahden yli purjehdus olikin taas kerran hieno kokemus. Seanna lähtee yleensä takaa-ajoon viimeisten veneiden joukossa tavoitteena ohittaa kaikki aikaisemmin lähteneet veneet, ja pitää takana meidän perään lähteneet veneet. Tällä kertaa erityisen kiinnostavan vastuksen toi peräämme lähenyt Virolainen Premium (X-41 modified) jonka tiesimme erittäin kovatasoiseksi ja nopeaksi veneeksi. Kakumäen lahdella käydyn tacking duellin jälkeen Premium ylitti maaliviivan muutaman veneenmitan Seannan edellä.

Baltic Offshore Week tulokset

Baltic Offshore Week kuvia

Helsinki Tallinna Race tulokset

Helsinki Tallinna Race kuvia