Mikä on liiton yläkoululeiritys?

Hei, olen Filippa ja purjehdin HSS:n juniori ryhmässä zoom8 jollaa. Viime lukuvuotena pääsin lähtemään Kisakallioon yläkoululeirille. Leirillä oli noin 20 purjehtijaa, tyttöjä ja poikia ja kokoonnumme neljänä eri kertana.

Monet purjehtijoista tulivat muista seuroista ja oli kivaa tutustua uusiin ihmisiin. Saimme jo ennen ekaa leiriä ohjelman ja ”Kasva urheilijaksi”- kirjan. Yksi leirijakso koostui neljästä päivästä ma-to jolloin asuimme Kisakallion kivassa urheiluopissa. Samaan aikaan Kisakalliossa oli koripallo- ja lentopalloleirit sekä meillä oli myös yhteisiä treenejä näiden ryhmien kanssa.

Ohjelma koostui monista eri aiheista: purjehduksen teoriasta, kuntotreenistä, ravinto-opista, psyykkisestä valmiudesta, valmistautumisesta kisoihin jne. Joka päivä oli myös varattu aikaa koluläksyjen tekoon ja nämä tunnit vietimme eri lajien leiriläisten kanssa. Ekalla leirillä viimeinen leiripäivä oli purjehdusta BS:llä Kulosaaressa. Oli tosi kivaa kokeilla purjelautailua ja 29er:ia.

Ravinto-oppi oli todella hyödyllistä. Kisakalliossa syötiin usein ja monipuolisesti. Moni meistä huomasi syövänsä aivan liian vähän kotona ja saimme paljon vinkkejä urheilijan oikeaoppisen ruokavalion osalta. Myös henkinen valmius ja opinnot Kisakalliossa olivat erittäin mielenkiintoisia. Meidän opettajamme tuli Ranskasta, mutta hän oli oppinut hyvin suomea. Tosin hieman ranskalaisittain lausuen mikä toi hieman huumoria tunneille 😊 .

Kuntotreenit jaettiin fyysiseen harjoitteluun ja palauttavaan treeniin. Fyysiset harjoitteet koostuivat eri lajien pelaamisesta mm. koripallo, lentopallo ja amerikkalainen jalkapallo. Lisäksi tehtiin kuntotestejä joiden perusteella sai nähdä omat vahvuudet ja heikkoudet. Neljän leirijakson jälkeen saimme nähdä tulokset ja oman kehityksen eri osa-alueilla. Saimme myös kotiläksyjä seuraavaa leiriä varten ja tein muistiinpanoja uni- ja ruokapäväkirjast, joita myöhemmin analysoimme yhdessä.

Asuimme 3-5 hengen huoneissa, tytöt ja pojat erikseen. Illalla pelattiin korttia ja tutustuttiin toisiimme. Vikalla leirillä oli tosi kiva tunnelma ja haikea fiilis lähteä kotiin. Kuten aina Suomessa on viikko-ohjelmassa myös sauna. Pääsimme myös uimaan uima-altaaseen.

Suosittelen leiriä kaikille lajista ja kilpaurheilusta kiinnostuneille. Minä sain mukaani paljon motivaatiota, treenivinkkejä ja uusia kavereita. Omasta seurasta oli mukana Mikaela (Laser), Emil, Mikko ja Erika.

  • Filippa Stahl, zoom8 purjehtija

 

Lue lisää ja hae mukaan yläkoululeiritykseen täältä.