HSS:n ja HSK:n Laser Radial harjoitusryhmä

 

HSS ja HSK perustavat avoimen harjoitusryhmän Suomen Laser Radial purjehtijoille. Tavoitteellinen ja laadukas valmennus toteutetaan yhteistyössä SPV:n kanssa. Ryhmää valmentavat muun muassa Tom Lönnqvist ja Martin Gahmberg. Ryhmä on avoin kaikkien seurojen purjehtijoille. HSS ja HSK vastaavat ryhmän kustannuksista.

Laser Radial -ryhmän ohjelma sisältää kotimaan harjoitukset, kotimaan rankingsarjan sekä osallistuu Laser Radial EM ja MM kisoihin, sekä arvokilpailuihin valmistavat leirit ulkomailla, yhteensä noin 120 tapahtumaa. Ryhmä harjoittelee pääasiassa HSK:ltä käsin. Harjoitukset aloitetaan huhtikuun puolen välin jälkeen ja treenit jatkuvat marraskuun loppuun asti. Ryhmän tarkemman kalenterin saat HSS:n Rosalta ja HSK:n Ristolta.

Ryhmä toimii ponnahduslautana aikuisten olympialuokkiin. Ryhmä on tarkoitettu motivoituneille urheilijoille, joilla on tulevaisuudessa potentiaalia menestyä aikuisten arvokisoissa.

Harjoitusmaksu HSS:n ja HSK:n jäsenille (edustaa seuraa kilpailuissa) on 2.300 euroa ja muiden seurojen jäsenille 2.650 euroa. Harjoitusmaksu sisältää lajivalmennuksen ohjelman mukaisesti, valmennusveneen ja bensat, sekä trailerin käytön. 

Ryhmään haetaan avoimella hakemuksella, josta tulee ilmetä urheilijan tavoitteet, urheilu-ura tähän asti sekä mahdollisesti edellisen kauden harjoituspäiväkirja. Hakemukset lähetetään sähköpostitse Rosalle (sailingschool@helsinkisailing.com) ja Ristolle (risto.saarni@hoski.fi) 25.2.2020 mennessä. Hakemukset käsitellään ryhmän valmentajien, SPV:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkon ja HSS:n sekä HSK:n valmennusvastaavien kesken. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta helmikuun loppuun mennessä. Hakemus on sitova.