Foto: Pepe Korteniemi

Purjehdusliigan finaalikamppailu 11.-13.10. – katso tiimit ja purjehtijat

Suomen Purjehdusliiga huipentuu 11.-13. lokakuuta Ahvenanmaalla, kun 12 seurajoukkuetta mittelee J/70-köliveneillä Suomen mestaruudesta. Kilpailu käydään Maarianhaminan Länsisatamassa, ja tiukkaa taistoa tittelistä voi ihalla vaikkapa Pommernin kannelta.

Espoon ja Naantalin karsintalohkoista tiensä loppukilpailuun selvittivät Brändö Seglare 1, Nyländska Jaktklubben 1, Åländska Segelsällskapet 1, Brändö Seglare 2, WaWe Sailing Academy, Åländska Segelsällskapet  2, Xtra Staerk Ocean Racing Society, Nyländska Jaktklubben 2, Wasa Segelförening  ja Esbo Segelförening. Juniorikarsinnasta mukaan pääsivät Mariehamns Seglarförening Youth ja Esbo Segelförening Youth.

Panoksena Purjehdusliigassa on SM-mitalien lisäksi neljä edustuspaikkaa kansainväliseen Sailing Champions Leagueen ja voittajalle paikka vuoden 2020 Nord Stream Race -avomerikilpailussa. Paras seura saa lisäksi vuodelta 1886 peräisin olevan Sportklubbens Pokalin.

– Purjehdusliiga kokoaa hienosti yhteen eri veneluokkien osaajia ja seuroja ympäri maan. Tänä vuonna finaalista on odotettavissa Suomen Purjehdusliiga-historian kovin koitos, sillä seurat ovat saaneet liikkeelle todella taitavat tiimit, Gedi Lindahl Purjehdusliigasta kertoo.

 

Finaalien ohjelma 11.-13. lokakuuta, Maarianhamina:

Perjantai 11.10.: ensimmäinen startti kello 14.30, päivä päättyy noin kello 18.
Lauantai 12.10.: ensimmäinen startti kello 10, päivä päättyy noin kello 18.
Sunnuntai 13.10: ensimmäinen startti kello 10, kilpailu päättyy noin kello 15-16.

Kilpailuseuranta ja tulokset: https://www.sapsailing.com/gwt/Home.html#EventsPlace:

Tunnelmia ja taustoja: https://www.facebook.com/purjehdusliiga/

Joukkueet: https://spv.fi/spv_uutiset/purjehdusliigan-finaalikamppailu-11-13-10-katso-tiimit-ja-purjehtijat/