Purjehduliigan karsinta

Erilaisten käänteiden jälkeen valikoiduimme hss:n edustajaksi liigan ensimmäiseen karsintaan. Kilpailu purjehdittiin J-70 veneillä ja 3-5 hengen miehistöllä. Päätimme koota joukkueen sekoittaen nuoria tähtiä hieman haalistuneempiin. Dynamiikka veneessä toimi vähintäänkin kohtalaisesti ottaen huomioon yhdessä harjoittelun määrän eli 30 minuuttia  ennen ensimmäistä starttia.

Ensimmäisessä karsinta purjehdittiin 13.-15.9. Espoon Suvisaaristossa. Kilpailun puitteista vastasi Esbo Segelförening. Pentalan saarella sijaitseva purjehduskeskus toimi loistavana näyttämönä tapahtumalle kunnollisine pukeutumis- ruokailu- ja katsomotiloineen. Kolmipäiväisessä karsinnassa purjehdittiin 40 lähtöä miehistöjen vaihtaessa veneitä jokaisen startin- tai tauon välissä. Vaihtoja operoi taukoamatta viiden kumiveneen fleetti. Lisäksi SAP:in henkilökunta vastasi tapahtuman ”digitaslisoinnista” seuran vapaaehtoisten hoitaessa urheasti  purjehtijoiden loputonta nälkää ja janoa.

Sää oli poikkeuksellisen haastava ja radan ”lukeminen” aiheutti päänvaivaa sään muuttuessa nopeasti ja yllättävästi. Kolme päivää tarjosi kaikkea pläkästä koviin puuskiin ja rankkasateesta pilvettömään taivaaseen. Lähdöt purjehdittiin 6 veneen fleeteissä sijoituksemme ollessa melkein kaikkea ensimmäisen ja viimeisen sijan välillä. Loppusijoituksemme oli 9/12.
Vaikka karsintaan lähdettiin huonosti valmistautuneina ja vailla kunnianhimoista tavoitetta, oli joukkueen ilmeistä päätellen henkilökohtaiset tavoitteet asetettu paljon korkeammalle. Ensi vuonna uudestaan!
Kiitos joukkueelle Jaakko Vauhkonen, Aleksander Grönblom ja Ari Kokko hyvästä tsempistä!