49er miehien vuosi 2019

Kesä alkaa olla tapulteltu ja nyt on hyvä hetki katsoa taaksepäin kulunutta kautta. Vuosi on ollut pitkä ja vesitunteja on tullut mukava määrä kasaan.

Talven harjoittelu huipentui Weymouthissa kilpailtaviin miesten EM-kilpailuihin. Harmillisesti muutamien virheiden ja välinerikkojen seurauksena kotiin ei jäänyt paljon kerrottavaa. Oli kuitenkin hienoa päästä kilpailemaan entisillä olympiavesillä!

Englannista kotiin saavuttuamme alkoi harjoittelukausi Suomessa. Meillä oli mukavat kuusi viikkoa aikaa harjoitella ja valmistautua kauden pääkilpailuun eli U23 MM-kisoihin, jotka kilpailtiin Norjan Risørissä. Valmentajaksi noihin kilpailuihin saimme Santiago Lopezin, joka oli meidän harjoituksissa mukana muutaman viikon verran Suomessakin. MM-kilpailut eivät myöskään menneet aivan odotusten mukaisesti. Isoimmat virheemme olivat varaslähdöt sekä jälleen kerran välinerikot. Kokemusta kuitenkin tuli taas roppakaupalla, joten aivan tyhjin käsin ei kotiin tarvinnut tulla.

Markus oli aiemmin kauden aikana tehnyt päätöksen lopettaa kilpailu-uransa, ja aikoo nyt keskittyä opintoihinsa Aallossa. Martin vielä kuitenkin jatkaa skiffeissä, ja tällä hetkellä uuden partnerin etsiminen on parhaillaan menossa!