Purjelautailijat osallistuivat Tour de Laru -kilpailuun

HSS:n purjelautailijat osallistuivat lauantaina 31.8 perinteiseen Tour de Laru eli Lauttasaaren ympäri purjehdus -kilpailuun. Mukana oli neljä lautailijaa, kaksi aikuista ja kaksi junioria. Olosuhteet olivat raskaat reippaasta keskituulesta johtuen.

”Tapahtuman järjesti 1980-1990-luvuilla useita vuosia peräkkäin menestyksekkäästi pääkaupunkiseudun suurin surfseura Surfing ry. Tapahtumassa oli parhaimmillaan yli 1000 osallistujaa! 2013 uudelleen henkiin herätetty tapahtuma pyrkii paitsi noudattamaan perinteitä ja luomaan upealle tapahtumalle uuden tulevaisuuden myös tuomaan mukaan nykyajan trendit SUP-melontaluokan muodossa.” SPLL (https://purjelautaliitto.fi/purjelautailu/lauttasaaren-ymparipurjehdus-2019/)

HSS:ltä mukana olivat Techno293 luokassa juniorit Egor ja Viggo sekä aikuiset Anton ja Olka. Valmentajana kisassa toimi Juan Mazzini. Noin 12km matka on fyysisesti raskas suoritus teknisesti vaativin sillan alituksin. Tapahtuma on kuitenkin hauska ja ainutlaatuinen matkapurjehdus kisa.

”Purjelautailukilpailuun ilmoittautui 30 kilpailijaa, joista FIN-413 Feodor Gurvits starttasi matkaan avoimessa luokassa Foil-laudalla muiden surffatessa kölilaudoilla. Mukana oli myös Techno-luokan ja olympialuokka RS:X -surffareita, mukaan lukien FIN-1 Tuuli Petäjä-Sirén.

Purjelautaluokan voitti ylivoimaisesti FIN-6 Juha Blinnikka, joka purjehti saaren ympäri ennätyksellisesti ajassa 45:35! Toisena maaliin purjehti Jono Dunnett, ja kolmannen sijan vei nimiinsä FIN-1971 Sami Karppinen. Voittajakolmikko purjehti Raceboard-luokan välineillä, kun taas viidenneksi kokonaistuloksissa purjehtinut Tuuli Petäjä-Sirén surffasi radan RS:X-välineillä. Tuuliolosuhde todella helli kilpailijoita, saatellen myös Petäjä-Sirénin saaren ympäri nopeammin kuin koskaan aiemmin!

Purjelautaluokassa naisten sarjan toiselle sijalle purjehti FIN-412 Anna Arosilta-Gurvits (Raceboard) ja kolmanneksi FIN-56 Aleksandra Blinnikka (RS:X). Veterans-sarjan kolme parasta olivat Juha Blinnikka, FIN-52 Mikko Bonsdorff ja FIN-227 Tomi Salomaa.” SPLL (https://purjelautaliitto.fi/purjelautailu/lauttasaaren-ympari-purjehdittiin-ennatysajassa/)

HSS:n Anton summaa kisan: ”Thanks once more for all of you in the team Saturday! It was a nice and effective day by all standards and I believe everyone had good time. Egor deserves a special mention as he was within eyesight of the finish line (despite sailing an extra leg to a wrong bridge) in tricky headwind before we unfortunately ran out of time.

Seuraavan kerran purjelautailijat kilpailevat kotivesillä 21.-22.9 HSS Audi High Performance -kisassa.