Circolo Vela Arco

Zoom8 MM-kisat Gardalla – Suomen Sofia Heldille hopeaa

Suomen Zoom8  maajoukkue saapui helteiselle Gardalle perjantaina 12.7. Suomesta oli kisoihin tullut 11 Zoom8 purjehtijaa ja HSS:ltä vain yksi. Valmentajina toimivat Jan Rindell (tyttöjen rata) ja Ekku Salmensaari (poikien rata).

Lauantai vietettiin treenaamisen merkeissä tutustuen Gardan haastaviin olosuhteisiin. Sunnuntaina oli mittauspäivä, jonka jälkeen mentiin vielä treenaamaan vesille.

MM-kilpailu alkoi Practice Racella maanantaina Circolo Vela Arcossa.  Jouduimme odottelemaan vesillä lähtöä ja koska tuuli oli niin kevyttä, lähdöt jouduttiin keskeyttämään ja lähdimme takaisin rantaan.

Tiistaina alkoi kisat ja saimme purjehdittua kolme lähtöä. Keskiviikkona tuuli enemmän ja oli aallokkoa, joten saimme myös purjehdittua täydet kolme lähtöä. Aaltoja oli vaikea ajaa, koska ne olivat lyhyitä. Torstaina tullessamme rantaan satoi ja oli luvattu ukkosta. Lähdimme kuitenkin vesille ja siellä jouduimme odottelemaan tuulta. Ensimmäinen lähtö jouduttiin keskeyttämään, mutta saimme kuitenkin purjehdittua kaikki kolme lähtöä.

Kaikkina päivinä saatiin purjehdittua täydet kolme lähtöä joten perjantaina oli viimeinen kisapäivä. Iltapäivällä tuuli kovaa ja tuuli oli eniten SPV-ennusteiden mukaista. Vesiltä tulon jälkeen jouduimme odottamaan pitkään palkintojen jakoa, koska protestikäsittely Ruotsin, Venäjän ja Suomen kesken kesti 2 ½ tuntia.

Suomalaisista palkinnot sai Sofia 2. ja Jaakko 5. Lauantaina oli joukkuekisa johon osallistui kaksi suomen joukkuetta. Vesillä ei tuullut, eivätkä suomalaiset päässeet jatkoon. Illalla kävimme yhdessä syömässä ja menimme katsomaan upeaa ilotulitusta. Gardan MM-kisat oli hieno ja opettava kokemus.

  • Erika Aarvala, Zoom8, HSS

Suomen joukkueen sijoitukset:

Tytöt: Sofia Held, BSS 2. Emma Aho, EMK 14. Hanna Lehtinen, EMK 17. Marika Jauhiainen, EMK 19. Julia Björkestam, BSS 24. Emilia Huhta-Koivisto, EMK 25. Erika Aarvala, HSS 31.

Pojat: Jaakko Haataja, MP 5. Aarni Markkanen, EMK 15. Juho Virolainen, EMK 16. Pekka Koivuniemi, EMK 42.

Katso kokonaistulokset täältä. http://www.circolovelaarco.it/news/news3/104-assegnati-i-titoli-mondiali-zoom8-a-danimarca-ed-estonia

Valokuvia:  https://flic.kr/s/aHsmF9KyLT

Youtube videoita:  https://bit.ly/2XQSTRj