Laser Radial EM-kisat Kreikassa – HSS:n Aku Koivistoinen paras suomalainen ja 11. alle 17 vuotiaissa

HSS:n laser ryhmä saapui helteiseen Ateenaan torstai iltapäivällä 27.6. Perjantai vietettiin treenaamisen merkeissä tutustuen Ateenan haastaviin olosuhteisiin. Lauantaina oli mittauspäivä, jonka jälkeen mentiin treenaamaan vesille. Sunnuntaina tuuli todella kovaa joten vain pari purjehtijaa kävi piipahtamassa vesillä. Loput pistivät veneet kisakuntoon ja lepäsivät ennen kuuden päivän EM regattaa.

EM-kilpailu alkoi maanantaina. Joukkueessamme oli HSS:ltä Aku ja Mikaela. Lisäksi tiimiin liittyi Roope Tampereelta ja Ilari, Noel sekä Cessi Hoskilta. Valmentaja oli vanha tuttu Matias Mikkola. Maanantaina oli todella kova tuuli joten kisajärjestäjät päättivät nostaa AP A:n. Tiistaina ja keskiviikkona saimme ajettua yhteensä neljä lähtöä, joka riitti jakamaan meidät finaalisarjan fleetteihin. Torstai vietettiin taas odotellessa tuulta, mutta lopulta emme päässeet kisaamaan. Perjantaina saimme kaksi lähtöä jokseenkin hieman kyseenalaisissa olosuhteissa. Lauantaina saimme kolme lähtöä kevyessä kelissä.

Omalta osaltani kilpailu meni todella hyvin ja sain parhaan tulokseni arvokisoissa sekä kultafleetin lähdöstä sijan neljä.

– Aku Koivistoinen, Laser Black -ryhmän purjehtija

”Kreikassa saatiin purjehtia erittäin vaihtelevissa tuuliolosuhteissa, mutta tiimi selvitti haasteet kiitettävästi. Erityisesti positiivista palautetta saatiin ensimmäisten osuuksien aikana tehtyjen päätösten osalta.” valmentaja Matias kommentoi.

”Aku Koivistoisen suoritus on todella kova! Aku oli alle 17 vuotiaiden sarjassa 11. Osallistujia oli 87 purjehtijaa ympäri Eurooppaa, joten tulos on todella loistava. Kokonaistuloksissa Aku ylsi kultafleetiin ja sijoittui 36.:ksi 252 purjehtijan joukossa. Aku oli myös paras suomalainen. Ihan mahtavaa! Aku aloitti purjehduksen laser luokassa vasta kauden 2017 puolivälissä. Hän on treenannut todella kovaa, mikä näkyy. Olen todella ylpeä niin valmentajasta Matiaksesta, Akusta kuin koko tiimistä. Avainasemassa on ollut yhteistyö HSK:n kanssa. Matias aloitti tiiviimmän valmennusyhteistyön Hoskin valmentajan Petri Leskisen kanssa syksyllä 2018. Kuvio toimi hyvin ja hommaa on viety eteenpäin tälle kaudelle. Kovatasoinen ryhmä ja hyvä valmentaja ovat kaiken A ja O, vesituntien lisäksi.” kertoo HSS:n valmennusvastaava Rosa Lindqvist.

Tiimin sijoitukset:
Aku 36.
Noel 48.
Ilari 80.
Roope 153.

Cessi 46.
Mikaela 80.

Katso kokonaistulokset täältä.

Mikaela Söderberg

Aku, HSK:n pojat ja Mikaela

Matias valmensi kisoissa HSS:n, HSK:n ja TaPS:n purjehtijoita

 

HSK:n Cessi sekä valmentaja Matias