Suomen Purjehdusliiga, nuorten karsinnat

Purjehdusliigan nuorten karsinnat purjehdittiin HSS:llä 4.-5.5. HSS:n joukkueeseen kuului seuran junioreista Mikaela Söderberg, Rasmus Ader, Aku Koivistoinen ja Sofia Tynkkynen. Mikaela purjehti keulagastina, Rasmus oli tiimimme trimmeri ja ajoi genaakkeria, Aku vastasi taktikkona isopurjeesta ja Sofia kipparoi. Olimme ehtineet treenata kolmesti kisoissa käytettävillä J70-veneillä ennen varsinaisia kisoja Pasi Palmun ja Matias Mikkolan valmennuksessa. Meillä kaikilla on tausta yksin purjehdittavalla Laserilla ja melko vähän kokemusta köliveneistä, joten kommunikaation ja veneen käsittelyn harjoittelu oli tärkeää.

Ensimmäinen kisapäivä alkoi auringonpaisteella ja kevyellä tuulella mutta päättyi räntäsateeseen. Rekisteröityminen ja kipparikokous pidettiin kymmeneltä, jonka jälkeen laitoimme veneet valmiiksi ja lähdimme rata-alueelle valmistautumaan ensimmäiseen lähtöön. Meillä oli kisan alussa hieman haasteita, mutta paransimme purjehdustamme joka lähdössä. Lähdöt olivat tiukkoja, mutta onnistuimme nappaamaan lauantaina myös yhden kärkisijan.

Toisena päivänä tuuli jo reippaasti 9 m/s ja HSS:n edustalle kisan rata-alueelle nousi vaahtopäitä. Olimme treenanneet näillä veneillä lähinnä kevyissä tuulissa, mutta pärjäsimme silti hyvin myös sunnuntain kelissä. Emme valitettavasti säästyneet välinerikolta, ja toisessa lähdössä aivan lähtöhetkellä veneemme jatkopinnan nivel katkesi. Saimme kuitenkin lähdön purjehdittua ja onnistuimme jopa nousemaan toiseksi puutteellisista varusteista huolimatta.

Myös sunnuntaina purjehdimme hyvin, mutta kovemmassa kelissä hävisimme etenkin manöövereissä kokemusta jo edellisinä vuosina purjehdusliigassa kartoittaneille MSF:n ja ESF:n tiimeille. MSF ja ESF olivatkin lopulta tuloksissa ensimmäinen ja toinen joukkue, ja lunastivat ansaitusti paikat jatkokilpailuihin. Oma tiimimme sijoittui kuudesta joukkueesta neljänneksi.

Meidän joukkueen kokemus nuorten liigan karsinnoista oli todella hyvä, vaikka paikkoja jatkokilpailuihin ei kilpailun myötä avautunutkaan. Koko joukkueella oli hyvä fiilis kisoista ja nautimme purjehduksesta tiiminä J70-veneillä.

  • Sofia Tynkkynen, joukkueen kippari