HSS:llä karsitaan keväällä Suomen Youth Sailing League -edustajat

HSS:llä järjestetään toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Youth Sailing League -karsintakilpailut. Kilpailuissa ratkotaan mikä seura pääsee edustamaan Suomea kansainvälisiin kilpailuihin nuorten liigassa.

Kilpailut purjehditaan urheilullisilla J70-veneillä. Kisat ovat lyhyitä Fleet-race tyyppisiä vauhdikkaita kisoja, joiden kesto on sääolosuhteista riippuen noin 10-15 minuuttia. Joukkueiden vaihdot ja mahdolliset protestit hoidetaan heti vesillä.

Keskeinen asia Purjehdusliigassa on, että seurat kilpailevat toisiaan vastaan joukkueina. Kun pääpaino on seuroissa, eikä niinkään yksittäisissä purjehtijoissa, avaa tämä uusia mahdollisuuksia olla mukana kilpailutoiminnassa myös muille jäsenille.

Nuorten liigassa joukkueet koostuvat 4-5 hengen miehistöistä. Ikähaitari nuorille on 13-21 v. Ruorimiehen tulee olla täysi-ikäinen. Seuran valmentajat pohtivat ja kokoavat HSS:n joukkueen maaliskuun aikana. Nuorten karsinnassa on mukana max. 12 seuraa.

Vuonna 2018 HSS:n tiimi (Tom Wendt, Mikael Mustakallio, Mainio Ormio, Patrick Shcröder ja Joakim Svinhufvud) tulivat karsinnassa 4.

HSS Sailing Centerin (aikuispurjehdus) kilparyhmä tähtää varsinaisen liigan karsintoihin. Lue lisää ryhmästä ja valmennuksesta täältä.

Tervetuloa seuraamaan jännittävää kilpailua 4.-5.5.2019!