HSS:n uudet juniorit aloittavat purjehduksen uimakoululla

HSS aloitti yhteistyön kaimaseura Helsingfors Simsällskapin (HSS) kanssa syksyllä 2018. Purjehduskauden päätyttyä lokakuussa alle 10 vuotiaat purjehtijat jatkoivat kautta uimaharjoittelulla. Talven aikana myös 10-13 vuotiaat käyvät uimassa. Keväällä 2019 ihan uudet purjehtijat menevät ensin altaaseen ja vasta sitten veneeseen. Ilmoittautuminen kevään uimakouluun päättyy sunnuntaina 17.2.

Pienille purjehtijoille uimakoulu on erityisen tärkeä jännityksen helpottamiseksi. Etenkin moni 6-7 vuotias jännittää vielä uimista kovasti ja purjehtiminen voi tuntua pelottavalta, jos vesi elementtinä ei ole tuttu. Kun uimataidot on hallussa ei purjehtiminen optarillakaan jännitä.

Vanhemmille junioreille uiminen on erinomaista fysiikkatreeniä ja tukee hyvin fyysisesti raskasta jollapurjehdusta. Etenkin kasvupyrähdyksen aikana juokseminen ja muu kuntoilu voi tuntua vaikealta. Uiminen on hyvin monipuolinen ja turvallinen tapa kehittää niin aerobista kuin voimaharjoittelua. Uinnin lisäksi vanhemmat juniorit harjoittelevat Taitoliikuntakeskuksessa tsapainoa, ketteryyttä, voimaa ja kehonhallintaa.

Ennen sunnuntaita alkeisryhmiin ja uimakouluun ilmoittautuneet alle 10 vuotiaat juniorit saavat kurssin päälle Vaahtopäät purjehdusleirillä -kirjan. Kirjaa on hyvä lukea kevät talven iltoina kun odotetaan purjehduskauden alkua. Ilmoittaudu mukaan uimakouluun: http://helsinkisailing.com/junioripurjehdus/#ryhmajako-aikataulut-varusteet-ja-ilmoittautumisprosessi