Sara Ehrnrooth valmentamaan HSS:n Opti Violet -joukkuetta

Sara Ehrnrooth on HSS:n kasvatteja. Sara aloitti purjehdusuransa optimistijollalla ja on sen jälkeen menestynyt Laser Radial, 29er ja 49erFX luokissa. Viime kesänä Sara ja Ronja Grönblom purjehtivat olympialuokka 49erFX:ssä alle 23 vuotiaiden MM hopeaa.

Parivaljakon tiet erisivät kuitenkin viime syksynä kun Sara teki vaikean päätöksen ja päätti keskittyä opintoihin. Onneksi nuoren lahjakkuuden purjehdus ei kuitenkaan loppunut siihen. Sara allekirjoitti joulukuussa työsopimuksen kotiseuran kanssa ja ryhtyy elokuun alusta valmentamaan optimistijollien rankingtason ryhmää eli Opti Violetteja.

”Ihan mahtavaa saada Sara valmentajaksi. Hänellä on todella paljon osaamista ja annettavaa tulevaisuuden huipuillemme. Nuorilla valmentajilla on hyvä tuntuma veneeseen ja he ovat kartalla lajin uusimmista tuulista. Lisäksi he toimivat junioreille esikuvina ja valtavina motivaattoreina.” kommentoi HSS:n valmennusvastaava Rosa Lindqvist. Opti Violet ryhmää valmentaa tällä hetkellä niin ikään seuran oma kasvatti, entinen Laser purjehtija Mikael Mustakallio. Mikaelin tukena, niin sanotusti tutor -valmentajana, toimii Samuli Tommola. Samuli on valmentamisen ammattilainen, jolla on vahva tausta tenniksessä.

Opti Violet -ryhmän tavoitteena kaudella 2019 on siirtyä kotimaan rankingsarjassa oman ikäluokan huipulle ja sarjan kokonaistuloksissa puolen välin paremmalle puolelle.