Tervetuloa kuuntelemaan sääneuvos Petri Takalan ”Veneilysää-koulutus – Turvallisuutta vesille” -luentoa (2h)!

Opi kaikki oleellinen veneilysäästä muutamassa tunnissa ja opi se hyvin! Petri Takalan Veneilysää-luennon jälkeen omaat säätietämyksen vähän suuremmankin merialueen ylittämiseen.

Tuuli on purjehtijan tärkein ystävä. Veneilysääkurssilla tutustutaan vähän syvemmin tuuleen ja muihinkin vesilläliikkujaan vaikuttaviin sääilmiöihin. Tarkoitus on, että kurssille voi osallistua kuka tahansa, eikä minkäänlaista alkutietoa säästä edellytetä. Iso osa kurssia muodostuu osallistujien kysymyksistä ja niihin kaikkiin yritetään löytää vastaukset. Luennoija on motivoitunut löytämään vastauksia myös kysymyksiin, joihin ei ennen ole osattu vastata.

Sisältö:

  • Sään synty ja ilmastolliset tuulivyöhykkeet
  • Ilmanpaine ja tuuli
  • Säärintamat oikkuineen ja pilvikuvineen
  • Ilmamassan ja säärintamien vaikutus tuuleen ja näkyvyyteen
  • Keskituuli ja puuskat sekä merellä että sisävesillä
  • Mitä pilvistä voidaan päätellä
  • Ukkospilvet ja puuskarintamat
  • Tyypillisimmät paikallisilmiöt (Suomi ja ulkomaat)
  • Sumu
  • Aallot ja mainingit

Kurssilla käydään myös läpi ennusteiden tulkintaa ja kurssin käyneillä on edellytykset sääosaamisensa puolesta isommankin merialueen ylittämiseen.

Petri Takala on Forecan päämetereologina toiminut kokenut vesilläliikkuja. Petri harrastaa itse mm. purjelautailua.

Luento järjestetään keskiviikkona 27.2.2019 kello 18.00 Liuskasaaressa, HSS:n päärakennuksen yläkerrassa. Liuskasaareen pääsee talviaikaan ravintola Mattolaiturin kohdalta Uunisaareen kulkevaa siltaa pitkin. Uunisaaresta on hyvä kävely-yhteys Liuskasaareen.

Luennon hinta on 11€/hlö ja luentomaksu maksetaan verkkokaupan kautta osoitteessa: https://holvi.com/shop/helsingforssegelsallskap/product/96b3ab38b12dfc17fca173654d4a065e/. Luennolle tulee ilmoittautua viimeistään viikkoa aikaisemmin. Luento toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 39. Luento toteutetaan yhteistyössä Merenkävijöiden, SPS:n ja HSS:n kanssa.

Tervetuloa!

Katso kaikki talven tapahtumat täältä.