49er tiimin treenireissu Hollantiin

Lähdimme Vuosaaren satamasta 18.05 kohti Hollannin Medemblikkiä tavoitteenamme saada hieman lisää kisakokemusta 49er-luokassa ennen loppukesän arvokisoja.

Laivamatka oli pitkä ja vähän myös ehkä uuvuttava, kun aktiviteetteina oli lähinnä nukkuminen, ja buffetissa syönti.  Saavuimme Travemünden satamaan myöhään seuraavana iltana ja aloitimme ajomatkan kohti Medemblikkiä. Matka meni kaikinpuolin mukavasti ja ajo kesti noin 6 tuntia. Saavuttiin kohteeseen päivää ennen kilpailun alkua.

Tavoitteenamme kisassa oli parantaa lähtöjämme, sekä saada lisää fiilistä kisaamiseen olympialuokassa. Suorituksiemme taso oli mielestämme ihan tavoitteidemme tasolla, vaikka lopputulos ei ehkä niin hurmaava ollutkaan. Opimme kuitenkin paljon lisää veneen käyttäytymisestä linjalla, sekä muista lähtöön liittyvistä asioista. Karsiuduimme kipailussa hopeafleettiin, jossa saimme paljon onnistumisia muutamilla top 10 ja top 5 sijoituksilla.

Kisa siis tuloksia huomioon ottamatta meni ihan suunnitelmien mukaan. Oli myöskin hyvä viikko siltäkin kannalta, että mitään suurempaa ei kisan aikana hajonnut. Kilpailun jälkeen pakkasimme veneet erittäin kuumassa ja aurinkoisessa säässä. Pakkasimme ripeästi veneemme pakettiin ja aikaa jäi vielä muutama tunti tuhlattavaksi ennen kuin piti aloittaa ajomatka takaisin Travemündeen päin. Ehdimme siis käydä vielä pikaisen turistikierroksen Amsterdamin keskustassa!

Kohti Saksaa ja Kiel Weekkiä!

//Martin & Markus