Pinja Harjunpää valittu PM -valmentajaksi

HSS:llä jo viisi vuotta valmentanut Pinja Harjunpää on valittu Suomen Optimistijollaliiton arvokisavalmentajaksi Pohjoismaiden Mestaruus -kilpailuihin osallistuvalle joukkueelle vuosille 2018 ja 2019. Vuonna 2018 PM -kilpailut purjehditaan Etelä-Ruotsissa Båstadissa heinäkuun lopussa. Vuonna 2019 Norja järjestää kilpailut. Kisoissa purjehditaan useammassa junioriluokassa.

Optimistijollien MM‐joukkueeseen valitaan karsintojen viisi parasta purjehtijaa. EM‐ joukkueeseen valitaan seitsemän seuraavaa purjehtijaa siten, että joukkueessa on vähintään kolme poikaa ja kolme tyttöä. Suomen PM‐joukkueeseen valitaan seuraavat 20 poikaa ja 20 tyttöä. Vuoden 2018 karsintasarjan tulosten perusteella jaetaan PM kisoihin 17 paikkaa tytöille ja 17 paikkaa pojille. Jäljelle jäävät 3 paikkaa jaetaan kauden 2018 ensimmäisen ranking-kisan tulosten perusteella. Vuonna 2017 HSS:n Opti Red-Black ryhmässä harjoitellut Xiaojian Keinänen voitti tyttöjen PM -kultaa. Mitalikahveja juhlittiin loppukesästä länsivajan terassilla.

Pinja valmentaa kaudella 2018 HSS:n Opti Dark Blue – Violet joukkuetta, joka tavoittelee sijoittumista kotimaan rankingsarjan lopputuloksissa 3/4 osaan. Purjehtijat ovat iältään 9-11 vuotiaita ja suurin osa kiertää ensimmäistä kauttaan kotimaan rankingsarjaa.

Pinja valmistuu keväällä 2018 liikuntapedagogiikan maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Pinja on itse kilpaillut optimisti-, zoom8- ja e-jolla luokissa. 

Lue lisää aiheesta:

http://www.optari.net/karsintasarja

Sailors info