Optimist Nordic Youth Championships 2017, Pärnu

Xiaojianin PM-kisat Pärnussa päättyivät kylpyyn Pärnujoessa, jonne joukkuetoverit heittivät tuoreen tyttöjen Pohjoismaiden mestarin tulosten selvittyä.

Ensimmäisen päivän lähtövoitto osoitti, että harjoittelu HSS:llä ja muilla leireillä ei ole mennyt hukkaan. Seuraavatkin lähdöt menivät hyvin, ja toisena päivänä Xiaojian veti kaikki lähdöt top 5:een. Toisen päivän jälkeen hän oli toisena vain pisteen erolla ensimmäiseen. Viimeisenä päivänä paineet kasvoivat, mutta Xiaojian piti päänsä kylmänä ja päivän ensimmäisessä lähdössä purjehti yhdeksänneksi. Seuraavassa lähdössä kuitenkin keskittyminen herpaantui ja hän otti BFD:n eli varaslähdön. Xiaojian voitti tyttöjen fleetin kuitenkin hienosti viiden pisteen erolla seuraavaan. Tyttöjen kullan lisäksi tuliaisina oli tyttöjen joukkuepurjehduksen hopeamitali, kiitos mahtavan ja hyvin yhteen pelanneen joukkueen.

Xiaojian kiittää PM-joukkueen valmentajia, valmentajiaan HSS:llä ja taustajoukkoja.