Tervetuloa iloiseen joukkoon kaudelle 2018!

Aloita hauska ja reipas urheiluharrastus Suomen suurimmassa purjehduskoulussa! HSS tarjoaa purjelautailun viikoittaiset harjoitukset niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajillekin keskellä kauneinta Helsinkiä. Kaikki toimintamme on ympärivuotista eli harjoittelemme purjehdukseen ja lautailuun liittyviä taitoja niin kesällä kuin talvellakin.

Purjelautailua voivat harrastaa kaikenikäiset, niin aikuiset kuin lapsetkin, 11-vuotiaasta ylöspäin. Alkeiskurssilla et tarvitse aikaisempaa vesiurheilukokemusta, lähdemme liikkeelle aivan perusteista. Kurssilaisten täytyy osata uida. Lisää kaikista ryhmistä löydät alempaa tältä sivulta. 

SinettiseuraHSS on saanut Suomen Purjehdus ja Veneilyn sekä Valo r.y.:n (Olympiakomitea) myöntämän sinettiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus sekä turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassamme. Kaikki juniorimme sitoutuvat noudattamaan HSS:n junioreiden pelisääntöjä. Sääntöjen noudattaminen on ehdoton edellytys toiminnassa mukana olemiselle.

HSS:n toimintaan pääset mukaan ilmoittautumalla alkeisryhmiimme. Alkeisryhmistä harrastajat siirtyvät kilpapurjehduskouluun ja sieltä eteenpäin Racing Team -joukkueisiin. Racing Team -joukkueista löydät lisäinfoa ”Huippuvalmennus” -sivun alta.

Purjehduskoulutuksen ryhmät


 Seuraavat tapahtumat

•••

hiihtoloma / kaikki treenit peruttu – vk 8

vesitreenit alkaa – vk 18

26.-27.5 Lappeenranta/Imatra – Raceboard (Techno) ranking 1

9.-10.6 Helsinki Hernesaari – Raceboard (Techno) ranking 2

15.-17.6 Tallinna,  Baltic Cup – Raceboard (Techno) ranking 3

19.6 Espoo, Pisimmän päivän regatta

7.-8.7 Kesälahti, Puruvesi Race

26.-28.7 Yyteri (Surf-viikko) – Raceboard (Techno) ranking 4

11.-12.8 Hanko MM Open

25.-26.8 Hamina –  Raceboard (Techno) ranking 5 & SM-kisat

1.9 Helsinki, Tour de Laru

2.9 Espoo, Pentalan lenkki

14.-15.9 HSS Audi High Performance

 Seuraa meitä

•••

Facebookissa (HSS)

Instagramissa (HSS Juniors)

 

 


Miten aloitan?

Ryhmäjako, aikataulut, varusteet ja ilmoittautumisprosessi

Alkeisryhmissämme lautailijat harjoittelevat ikä- ja tasoryhmissä. Green ryhmät ovat alkeisryhmiä ja Blue ryhmät jatkoryhmiä. Suosittelemme aikuisille tiettyä ryhmää ja junioreille tiettyä ryhmää. Mikäli aikataulut eivät kuitenkaan sovi on mahdollista ilmoittautua myös sekaryhmään, jossa kaikenikäiset harjoittelevat yhdessä. Ryhmien kuvaukset löydät alempaa sivulta.

Harjoittelun voi aloittaa joko suoraan alkeisryhmässä eli säännöllisillä viikkoharjoituksilla tai osallistumalla leirille. Ensimmäiset ryhmät aloittavat toukokuun ensimmäisellä viikolla (vk 18) heti vapun jälkeen. Alkeisleiri pidetään kesäkuun toisella viikolla (vk 25). Leirin jälkeen on helppo jatkaa alkeisryhmän kanssa viikkotreeneissä. Syyskaudelle pääsee mukaan ilmoittautumalla alkeisryhmään, joka aloittaa viikolla 33.

Alkuun tarvitset muutaman turvallisuuteen liittyvän varusteen sekä reipasta mieltä. Tarvittavat varusteet ovat ryhmäkohtaisia ja liittyvät ryhmän aloitus ajankohtaan. Toukokuussa vesi on vielä todella kylmää ja kesäkuussa pärjää jo kevyemmillä varusteilla. Lisää tarvittavista varusteista löydät ryhmäkuvauksista sekä ”varusteiden hankkiminen” -sivun alta.

Ryhmien aikataulut löydät kunkin ryhmän kuvauksen alta. Green -ryhmissä voi harjoitella joko kerran tai kaksi viikossa oman valinnan mukaan, kaikki Blue ryhmät harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Harjoitusmaksu määräytyy ryhmän ja harjoitusmäärän mukaan ja löydät nekin kuvauksien alta.

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa ainakin ensimmäinen erä harjoitusmaksua. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

Tervetuloa iloiseen joukkoon!

Alkeisryhmät

TECHNO GREEN

Perustiedot

 • Ikä: 11+ vuotiaat
 • Taitovaatimus: hyvä uimataito eli pitää osata uida 50m
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 4 per valmentaja
 • Tuuliraja lautailulle: 6 m/s

Oppimistavoitteet

 • Green ryhmässä lautailija/purjehtija oppii:
  • katsomaan tuulen suunnan
  • rikaamaan laudan
  • lähtemään ja saapumaan rantaan, lautaa meloen ainakin
  • nostamaan purjeen vedestä oikeaoppisesti
  • pitämään tasapainon laudalla
  • purjehtimaan sivutuuleen
  • vendan ja jiipin
  • nostamaan ja laskemaan kölin liikkeessä
  • solmut: kasi-, merimies- ja paalusolmu
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään Blue -ryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Green ryhmän harjoitukset alkavat heti vapun jälkeen viikolla 18. Green purjehtijat harjoittelevat kerran tai kaksi kertaa viikossa oman halun mukaan. Jokainen purjehtija valitsee tarjotuista vaihtoehdoista itselleen sopivat päivät/ajat. Suosittelemme kuitenkin aikuisille ja junioreille tiettyjä ryhmiä.

Viikkoharjoitukset 2018:

Maanantaisin kello 17.00-19.40, suositellaan junioreille

Keskiviikkoisin kello 17.00-19.40, suositellaan aikuisille

Perjantaisin kello 17.00-19.40

Lauantaisin kello 10.00-12.40

Viikkoharjoitukset vesillä jatkuvat syyskuun loppuun asti.  Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä ja viikkoharjoitukset pidetään sisätiloissa teorian ja fysiikkaharjoittelun avulla. Harjoitukset pidetään ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa. Talvikaudella juniorit osallistuvat kolmeen ”fyysisen kunnon seuranta” -tilaisuuteen.

Harrastuksen voi aloittaa myös kesäleiriltä. Ensimmäinen leiri Green -purjehtijoille pidetään kesäkuun toisella viikolla (vk 24). Leirin jälkeen on helppo jatkaa harrastusta viikkoharjoituksissa. Harjoituksissa on leirin jälkeen kaksi valmentajaa ja uudetkin pääsevät nopeasti toukokuussa aloittaneiden mukaan.

Syyskaudelle pääsee myös mukaan ilmoittautumalla suoraan syksyn viikkoharjoituksiin. Elokuussa aloittaville on tavoitteena perustaa oma ryhmä, joka aloittaa viikolla 33. Tämänkin ryhmän aikataulut tulevat tähän.

Green -ryhmän lautailijoille suositellaan osallistumista kesäkuun leirille HSS:llä sekä Yyterin surffileirille heinäkuussa. Lisää leireistä löydät alempaa sivulta.

Lokakuun puolivälissä pidetään omalla seuralla Seuramestaruus -kisa. Kisassa juniorit ja aikuiset pääsevät ratkomaan kuka on seuran ykkönen lautailussa.

Varusteet

Harjoitusmaksut

Techno Green -ryhmässä yksi harjoituskerta maksaa noin 7,6 €. Harjoitukset pidetään vuoden ympäri, joten oppiminen ja kehittyminen on nopeaa.

Tapahtuma maksu yhdessä erässä maksu kahdessa erässä maksu kolmessa erässä
Juniorin jäsenmaksu 59 euroa  –
Aikuisen jäsenmaksu 214 euroa  –
Harjoitukset toukokuusta eteenpäin, kerran viikossa 350 euroa  420 euroa  500 euroa
Harjoitukset toukokuusta eteenpäin, kaksi kertaa viikossa 700 euroa 770 euroa 850 euroa
Leiri niille, jotka aloittavat toukokuussa 160 euroa  –
Pelkkä kesäkuun leiri 210 euroa  –  –
Leiri + harjoitukset vuoden loppuun (kerran viikossa) 445 euroa  515 euroa  595 euroa
Leiri + harjoitukset vuoden loppuun (kaksi kertaa viikossa) 725 euroa  795 euroa  875 euroa
Yyterin surffileiri (vain jo touko- tai kesäkuussa aloittaneille) 220 euroa  –  –
Harjoitukset elokuusta eteenpäin, kerran viikossa 205 euroa  –  –
Harjoitukset elokuusta eteenpäin, kaksi kertaa viikossa 410 euroa  480 euroa  –

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniori vanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Green -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat vastaavat HSS Audi High Performance -kilpailusarjan syksyn finaalipurjehduksen järjestämisestä yhdessä kilpailutoimikunnan ja juniori purjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Valmentajat

Kaudella 2018 Techno Green ryhmiä tulevat valmentamaan Anna Haavisto, Pinja Harjunpää ja Ia Harjunpää. Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumis kaavakkeeseen!

KILPAPURJEHDUSKOULU

TECHNO BLUE

Perustiedot

 • Ikähaarukka: 11+ vuotiaat
 • Fyysinen koko: noin 40-65 kg
 • Taitovaatimus: Techno Green ryhmän oppimistavoitteet tai hyvä purjehdustaito
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 6 lautailijaa per valmentaja
 • Tuuliraja: 8 m/s

Oppimistavoitteet

 • Green ryhmässä lautailija/purjehtija oppii:
  • lähtemään ja saapumaan rantaan purjeella
  • purjehtimaan myötä- ja vastatuuleen
  • manööverit sujuvasti
  • kryssimään riittävän ylös
  • trapetsin käytön
  • 360 astetta rangaistuskäännöksen
  • purjehduksen kilpailusäännöt ja -liput
  • purjehtimaan kisaradan ympäri (lähtö, merkinkierrot, erilaiset radat)
  • hahmottamaan tuulta: puuska ja shifti käsitteet
  • analysoimaan omaa suoritustaan
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään seuraavaan tasoryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Blue ryhmissä purjehditaan kolme kertaa viikossa kesäkaudella ja talvikaudella harjoitellaan teoriaa sekä fysiikkaa kaksi kertaa viikossa. Talvikaudella purjehtijat osallistuvat kolmeen harjoittelun seuranta -tilaisuuteen, joiden peruteella pystytään arvioimaan fyysisen kunnon kehitystä ja huolehtimaan, että jokainen purjehtii sopivan kokoisilla välineillä.

Kesäkuussa ryhmä osallistuu DTSW -leirille ja heinäkuussa Suomen Purjelautaliiton järjestämälle Yyterin surffileirille.

Ryhmän tavoitteena on ennen kaikkea tutustua kilpailemiseen ja ryhmä osallistuukin kotiseuran viikkokilpailuihin ja High Performance kilpailusarjaan, Yyterin Ranking -kisaan, Hangon MM Open -tapahtumaan, Lauttasaaren ympäripurjehdukseen sekä Sokerina Pohjalla -regattaan tai Norjan Mestaruus kilpailuihin.

Varusteet

  • Ryhmässä purjehditaan seuran Techno293 -laudoilla
  • Käytössä ovat 6.8 neliön ja 8.5 neliön purjeet
  • oman laudan ja purjeen hankkiminen toivottavaa, muttei pakollista

Harjoitusmaksut

Tapahtuma maksu yhdessä erässä maksu kahdessa erässä maksu kolmessa erässä
Juniorin jäsenmaksu 59 euroa  –
Aikuisen jäsenmaksu 214 euroa  –
Juniori vanhemman jäsenmaksu 97 euroa  –  –
Harjoitusmaksu 1.000 euroa  1.010 euroa  1.020 euroa
Seuran kaluston käyttömaksu 100 euroa  –  –
Suomen Purjelautaliiton jäsenmaksu (linkki) 40 euroa  –  –

Ryhmä vastaa itse kaikista kilpailumaksuista sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolisista harjoitus- ja kilpailumatkojen logistiikka- ja majoituskustannuksista omalta osaltaan sekä valmentajan osalta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniori vanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Blue -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat vastaavat HSS Audi High Performance -kilpailusarjan syksyn finaalipurjehduksen järjestämisestä yhdessä kilpailutoimikunnan ja juniori purjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Valmentajat

Kaudella 2018 Techno Blue ryhmää tulevat valmentamaan ainakin Anna Haavisto, Pinja Harjunpää ja Ia Harjunpää. Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja HSS:n lautailutoiminnasta antaa Sailing School -koordinaattorimme Rosa Lindqvist

juniorcoordinator.hss@gmail.com, puh. 050 32 46 657