Tervetuloa vauhdikkaaseen joukkoon kaudelle 2020!

Ilmoittautuminen kauden 2020 ryhmiin ja kursseille aukeaa tammikuussa 2020.

Aloita hauska ja reipas urheiluharrastus Suomen suurimmassa purjehduskoulussa! HSS tarjoaa purjelautailun viikoittaiset harjoitukset niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajillekin keskellä kauneinta Helsinkiä. Kaikki junioreille suunnattu toimintamme on ympärivuotista eli harjoittelemme purjehdukseen ja lautailuun liittyviä taitoja niin kesällä kuin talvellakin.

Purjelautailua voivat harrastaa kaikenikäiset, niin aikuiset kuin lapsetkin, 11-vuotiaasta ylöspäin. Alkeiskurssilla et tarvitse aikaisempaa vesiurheilukokemusta, lähdemme liikkeelle aivan perusteista. Kurssilaisten täytyy osata uida. Lisää infoa kaikista ryhmistä löydät alempaa tältä sivulta. 

HSS on saanut Suomen Purjehdus ja Veneilyn sekä Olympiakomitean myöntämän tähtiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus sekä turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassamme. Kaikki harrastajamme sitoutuvat noudattamaan seuran yhteisiä pelisääntöjä. Sääntöjen noudattaminen on ehdoton edellytys toiminnassa mukana olemiselle.

HSS:n toimintaan pääset mukaan ilmoittautumalla alkeis- tai jatkoryhmiimme. Alkeisryhmistä harrastajat siirtyvät kilpapurjehduskouluun ja sieltä eteenpäin Racing Team -joukkueisiin. Racing Team -joukkueista löydät lisäinfoa ”Huippuvalmennus” -sivun alta.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautuminen kauden 2020 ryhmiin ja kursseille aukeaa tammikuussa 2020.

Ilmoittaudu tästä säännöllisiin viikkoharjoituksiin

Ilmoittaudu tästä alkeiskurssille, leirille tai osta 5-kerran kortti

 


 Seuraavat tapahtumat

•••

tammikuu: ilmoittautuminen ryhmiin, leireille ja kursseille aukeaa

helmikuu: sään salliessa surffausta jäällä

toukokuu: viikkoharjoitukset ja ensimmäiset alkeiskurssit

kesäkuu: kotiseuran kisat, viikkotreenejä ja alkeiskursseja

heinäkuu: Yyterin surffileiri ja viikkotreenejä

elokuu: viikkoharjoitukset ja viimeiset alkeiskurssit

syyskuu: viimeiset viikkoharjoitukset ja toiset kotikisat

lokakuu: juniorit aloittavat sisäharjoittelun

 

 Seuraa meitä

•••

Facebookissa

Instagramissa

 


Miten aloitan?

Ryhmäjako, aikataulut, varusteet ja ilmoittautumisprosessi

Alkeisryhmissämme lautailijat harjoittelevat ikä- ja tasoryhmissä. Green ryhmät ovat alkeisryhmiä ja Blue ryhmät jatkoryhmiä. Kaudella 2020 junioreille on omat ryhmät ja aikuisille omat. Yhden päivän tai viikonlopun mittaiset alkeiskurssit ovat kaikenikäisille ja niille voi ilmoittautua vaikka koko perhe yhdessä!

HSS:llä juniorit ovat iältään 11-19 vuotiaita ja yli 19 vuotiaat luetaan aikuisiksi.

Harjoittelun voi aloittaa joko suoraan alkeisryhmässä eli säännöllisillä viikkoharjoituksilla tai osallistumalla kurssille tai leirille. Ensimmäiset alkeisryhmät aloittavat toukokuun lopussa (vk 22).

Alkeiskurssien aikataulut löydät täältä. Kurssin jälkeen on helppo jatkaa alkeisryhmän kanssa viikkotreeneissä. Alkeiskurssilla ei tarvitse olla seuran jäsen, mutta harrastajalla tulee olla hyvä vapaa-ajan vakuutus sillä seuran vakuutus on voimassa vain seuran jäsenille.

Mikäli haluat aloittaa lajin harrastamisen hieman kevyemmin lyhyemmällä kurssilla, suosittelemme osallistumista yhteistyökumppanimme Twentyknots alkeiskurssille. Heillä pääset opettelemaan lajia 3 tunnin kurssilla, johon sisältyy lisäksi 2 tunnin itsenäinen harjoittelusessio Twentyknotsin varusteilla. Kun olet käynyt tämän kurssin ja kun sinusta tuntuu, että olisit valmis jatkamaan pitemmälle harrastusta, voit hakeutua meidän alkeiskurssille tai viikkoharjoituksiin alkeis- tai jatkoryhmiin. Twentyknots on elämyspalveluyritys sekä SUP- ja purjelautakoulu. Heidän lajitarjontansa koostuu SUP (Stand-Up-Paddle) -melonnasta, purjelautailusta sekä erilaisista elämyksistä luonnon parissa.

Viikkotreeneissä voi aloittaa touko- tai kesäkuussa (vk 22-25) tai elokuun lopussa (vk 35). Viikkotreeneissä kaikkien tulee olla seuran jäseniä, jotta vakuutuksemme on voimassa.

Kaudella 2020 meille voi ostaa myös viiden kerran kortin, jolla saat osallistua viisi kertaa kauden aikana itselle sopivan tasoisiin viikkoharjoituksiin.

Alkuun tarvitset muutaman turvallisuuteen liittyvän varusteen sekä reipasta mieltä. Tarvittavat varusteet ovat ryhmäkohtaisia ja liittyvät ryhmän aloitus ajankohtaan. Toukokuussa vesi on vielä todella kylmää ja kesäkuussa pärjää jo kevyemmillä varusteilla. Lisää tarvittavista varusteista löydät ryhmäkuvauksista sekä ”varusteiden hankkiminen” -sivun alta.

Ryhmien aikataulut löydät kunkin ryhmän kuvauksen alta. Aikuisten ryhmissä harjoitellaan kerran viikossa. Juniorit harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Harjoitusmaksu määräytyy ryhmän, iän ja harjoitusmäärän mukaan ja löydät hinnat ryhmäkuvauksien alta. Ryhmien kuvaukset löydät alempaa tältä sivulta.

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

Ilmoittaudu tästä säännöllisiin viikkoharjoituksiin (aukeaa tammikuussa)

Ilmoittaudu tästä alkeiskurssille, leirille tai osta 5-kerran kortti (aukeaa tammikuussa)

Tervetuloa iloiseen joukkoon!

Alkeiskurssit

Kuva Svante Gullischen

Kaudella 2020 järjestämme kahdeksan alkeiskurssia. Alkeiskurssilla opit lautailun perusteet ja saat tuntuman harrastukseen. Alkeiskurssin jälkeen harrastusta on mahdollista jatkaa seuran viikkoharjoituksissa. Alkeiskurssilla käydään läpi lautailun perusteet teoriassa sekä harjoitellaan vesillä. Kurssin aikana opit valmistelemaan eli rikaamaan laudan sekä saat infoa varusteista. Alkeiskursseilla kaiken ikäiset harjoittelevat yhdessä. Kurssilaiset voidaan jakaa junioreiden ja aikuisten omiin ryhmiin, mikäli osallistujia on paljon.

Viikonlopun kursseilla ei tarvitse olla seuran jäsen, mutta oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus pitää olla.

Aikataulut

Yhden päivän mittaiset kurssit järjestetään seuraavasti:

 • 23.5
 • 24.5
 • 13.6
 • 14.6
 • 22.8

Viikonlopun (2pv) mittaiset kurssit järjestetään seuraavasti:

 • 16.-17.5
 • 30.-31.5
 • 15.-16.8

Kurssin aikataulu on aina seuraava:

 • kello 10.00-12.30 Teoriaa
 • kello 12.30-13.30 Lounas
 • kello 13.30-16.30 Vesitreenit
 • Kahden päivän kurssilla sunnuntaina ei pidetä teoriaa vaan käydään kaksi kertaa vesillä
 • Ohjelmaa saatetaan joutua muuttamaan säiden vuoksi

Kaikkien kurssien minimiosallistujamäärä on kahdeksan henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän kuin kahdeksan, pyrimme löytämään osallistujille ensisijaisesti toisen kurssi ajankohdan. Mikäli sopivaa ajankohtaa ei löydy palautamme osallistumismaksun.

Hinnat

Kahden päivän mittaiset alkeiskurssit maksavat 200€ / henkilö.

Yhden päivän mittainen kurssi maksaa 120€ / henkilö.

Hinta sisältää ylikulun saareen ja takaisin. Jokainen vastaa omasta lounaasta ja muista eväistä. Saarella on kaksi ravintolaa sekä keittiö, jossa voi lämmittää omia eväitä. Ravintoloiden aukioloajat kannattaa tarkistaa erikseen (Skiffer Liuskaluoto ja ravintola HSS Paviljong).

Varusteet

Alkeiskurssilla pakolliset varusteet ovat:

 • kelluntaliivit (seuralta voi vuokrata, 10e/kurssi/henkilö)
 • märkäpuku (seuralta voi vuokrata, 20e/kurssi/henkilö), oman puvun tulee olla pitkähihainen ja -lahkeinen
 • neopreenitossut
 • pipo
 • lämmittelytakki (tuulitakki tai muu lämmin takki)
 • lämmittelyhanskat (lapaset tms.)

Mukaan kannattaa myös ottaa juomapullo ja pyyhe. Alkeiskurssilla kaikki eivät lautaile samaan aikaan vaan osa istuu valmentajan kanssa kumiveneessä eli lämmintä vaatetta kannatta ottaa reilusti mukaan, myös vesille.

Alkeiskurssin jälkeen (viikko harjoituksissa) varusteita ei ole enää mahdollista vuokrata seuralta vaan jokaisella tulee olla omat varusteet.

Varusteista voit lukea lisää täältä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä alkeiskurssille, leirille tai osta 5-kerran kortti. Ilmoittautuminen aukeaa tammikuussa.

Alkeisryhmät

GREEN JUNIOR

Perustiedot

 • Ikä: 11-19 vuotiaat
 • Taitovaatimus: hyvä uimataito eli pitää osata uida 50m
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 5 per valmentaja
 • Tuuliraja lautailulle: 6 m/s

Oppimistavoitteet

 • Green ryhmässä lautailija oppii:
  • katsomaan tuulen suunnan
  • rikaamaan laudan
  • lähtemään ja saapumaan rantaan, lautaa meloen ainakin
  • nostamaan purjeen vedestä oikeaoppisesti
  • pitämään tasapainon laudalla
  • purjehtimaan sivutuuleen
  • vendan ja jiipin
  • nostamaan ja laskemaan kölin liikkeessä
  • solmut: kasi-, merimies- ja paalusolmu
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään Blue -ryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Green Junior -ryhmän viikko harjoituksissa voi aloittaa viikoilla 22-25 (toukokuun loppu tai kesäkuu) tai syksyllä viikolla 35 (elokuun loppu).

Alkeiskurssien (linkki) ajankohdat löydät linkin takaa tai ylempää tältä sivulta.

Green juniorit harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin ja torstaisin kello 15.30-17.30.

Syksyllä aloittava ryhmä harjoittelee kerran viikossa, torstaisin kello 18-20.

Viikkoharjoitukset vesillä jatkuvat syyskuun loppuun asti.  Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä ja viikkoharjoitukset pidetään sisätiloissa teorian ja fysiikkaharjoittelun avulla. Harjoitukset pidetään ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa. Talvikaudella juniorit osallistuvat kolmeen ”fyysisen kunnon seuranta” -tilaisuuteen.

Green -ryhmän lautailijoille suositellaan osallistumista viikkoharjoitusten lisäksi Yyterin surffileirille heinäkuussa. Leiri ei sisälly harjoitusmaksuun, mutta sille kannattaa todella osallistua. Lisää linfoa leiristä löydät alempaa sivulta.

Green -ryhmän valmennusmaksu sisältää valmennuksen legendaarisessa Lauttasaaren ympäri -purjehduksessa syyskuun alussa.

Lokakuun puolivälissä pidetään omalla seuralla Seuramestaruus -kisa. Kisassa juniorit ja aikuiset pääsevät ratkomaan kuka on seuran ykkönen lautailussa.

Varusteet

Harjoitusmaksut

Juniorin jäsenmaksu 60 euroa
Juniorivanhemman jäsenmaksu 100 euroa
Koko kausi (harjoitukset 2 krt/vk) 630 euroa
Pelkkä syksy (harjoitukset kerran viikossa) 90 euroa

* Jos ryhmäkoko jää alle minimin niin ryhmää ei perusteta, seuraavasti: a) ryhmä pyritään ensi sijaisesti yhdistämään toisen ryhmän kanssa b) jos yhdistäminen (uusi aikataulu) ei sovi niin rahat palautetaan

* Alle 500 euron harjoitusmaksun voi maksaa vain yhdessä erässä, 500-1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-2 erässä, yli 1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-3 erässä

* Jokainen erä maksaa 10e/erä, vain yksi erä 0e

* Juniorin toisen vanhemman tulee liittyä seuran jäseneksi juniorin toisena harrastus vuonna.

Leirien hinnat löydät ”Leirit” -osion alta ja alkeiskurssien hinnat ”Alkeiskurssit” -osion alta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniorivanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Green -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat osallistuvat Down Town Sailing Week -tapahtuman (kesäkuun ensimmäinen viikko) sekä HSS Audi High Performance -kilpailun (syyskuun alku) järjestämisestä  yhdessä kilpailutoimikunnan ja junioripurjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Tarkemmat aikataulut talkoopäiville ovat ilmoittautumislomakkeessa.

Valmentajat

Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

Ilmoittaudu tästä säännöllisiin viikkoharjoituksiin

Ilmoittaudu tästä alkeiskurssille, leirille tai osta 5-kerran kortti

GREEN ADULT

Perustiedot

 • Ikä: 20+ vuotiaat
 • Taitovaatimus: hyvä uimataito eli pitää osata uida 50m
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 6 per valmentaja
 • Tuuliraja lautailulle: 6 m/s

Oppimistavoitteet

 • Green ryhmässä lautailija oppii:
  • katsomaan tuulen suunnan
  • rikaamaan laudan
  • lähtemään ja saapumaan rantaan, lautaa meloen ainakin
  • nostamaan purjeen vedestä oikeaoppisesti
  • pitämään tasapainon laudalla
  • purjehtimaan sivutuuleen
  • vendan ja jiipin
  • nostamaan ja laskemaan kölin liikkeessä
  • solmut: kasi-, merimies- ja paalusolmu
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään Blue -ryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Green Adult -ryhmän viikko harjoituksissa voi aloittaa viikoilla 22-25 (toukokuun loppu tai kesäkuu) tai syksyllä viikolla 35 (elokuun loppu).

Alkeiskurssien (linkki) ajankohdat löydät linkin takaa tai ylempää tältä sivulta.

Green aikuiset harjoittelevat kerran viikossa. Harjoitukset pidetään perjantaisin kello 18.15-20.15.

Syksyllä aloittava ryhmä harjoittelee torstaisin kello 18-20.

Viikkoharjoitukset vesillä jatkuvat syyskuun loppuun asti.  Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä.

Green -ryhmän lautailijoille suositellaan osallistumista viikkoharjoitusten lisäksi Yyterin surffileirille heinäkuussa. Leiri ei sisälly harjoitusmaksuun, mutta sille kannattaa todella osallistua. Lisää linfoa leiristä löydät alempaa sivulta.

Green -ryhmän valmennusmaksu sisältää valmennuksen legendaarisessa Lauttasaaren ympäri -purjehduksessa syyskuun alussa.

Lokakuun puolivälissä pidetään omalla seuralla Seuramestaruus -kisa. Kisassa juniorit ja aikuiset pääsevät ratkomaan kuka on seuran ykkönen lautailussa.

Varusteet

Harjoitusmaksut

Nuoren (20-25v) tai opiskelijan  jäsenmaksu 100 euroa
Aikuisen jäsenmaksu 225 euroa
Koko kausi 370 euroa
Pelkkä syksy 90 euroa

* Jos ryhmäkoko jää alle minimin niin ryhmää ei perusteta, seuraavasti: a) ryhmä pyritään ensi sijaisesti yhdistämään toisen ryhmän kanssa b) jos yhdistäminen (uusi aikataulu) ei sovi niin rahat palautetaan

* Alle 500 euron harjoitusmaksun voi maksaa vain yhdessä erässä, 500-1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-2 erässä, yli 1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-3 erässä

* Jokainen erä maksaa 10e/erä, vain yksi erä 0e

Leirien hinnat löydät ”Leirit” -osion alta ja alkeiskurssien hinnat ”Alkeiskurssit” -osion alta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniorivanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Green -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat osallistuvat Down Town Sailing Week -tapahtuman (kesäkuun ensimmäinen viikko) sekä HSS Audi High Performance -kilpailun (syyskuun alku) järjestämisestä  yhdessä kilpailutoimikunnan ja junioripurjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Tarkemmat aikataulut talkoopäiville ovat ilmoittautumislomakkeessa.

Valmentajat

Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

Ilmoittaudu tästä säännöllisiin viikkoharjoituksiin

Ilmoittaudu tästä alkeiskurssille, leirille tai osta 5-kerran kortti

KILPAPURJEHDUSKOULU

TECHNO BLUE

Perustiedot

 • Ikähaarukka: 11+ vuotiaat (juniorit ovat iältään 11-19 vuotiaita ja yli 19 vuotiaat luetaan aikuisiksi)
 • Fyysinen koko: noin 40-75 kg
 • Taitovaatimus: Techno Green ryhmän oppimistavoitteet tai hyvä purjehdustaito
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 6 lautailijaa per valmentaja
 • Tuuliraja: 8 m/s

Oppimistavoitteet

 • Blue ryhmässä lautailija/purjehtija oppii:
  • lähtemään ja saapumaan rantaan purjeella
  • purjehtimaan myötä- ja vastatuuleen
  • manööverit sujuvasti
  • kryssimään riittävän ylös
  • trapetsin käytön
  • 360 astetta rangaistuskäännöksen
  • purjehduksen kilpailusäännöt ja -liput
  • purjehtimaan kisaradan ympäri (lähtö, merkinkierrot, erilaiset radat)
  • hahmottamaan tuulta: puuska ja shifti käsitteet
  • analysoimaan omaa suoritustaan
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään seuraavaan tasoryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Techno Blue -ryhmässä harjoittellaan kerran tai kaksi kertaa viikossa. Jokainen voi valita itse.

Viikkoharjoitukset alkavat heti vapun jälkeen viikolla 18 ja jatkuvat syyskuun loppuun asti. Treenit pidetään seuraavasti:

Torstaisin kello 18-20.40

Lauantaisin kello 10.00-12.40

Kesäkuussa ryhmällä on mahdollisuus osallistua DTSW -leirille ja heinäkuussa Suomen Purjelautaliiton järjestämälle Yyterin surffileirille. Leirit eivät kuulu harjoitusmaksuun.

Ryhmän tavoitteena on tutustua kilpailemiseen ja ryhmän lautailijat voivat osallistua kotiseuran viikkokilpailuihin ja High Performance kilpailuun, Yyterin Ranking -kisaan, Hangon MM Open -tapahtumaan sekä perinteisiin Lauttasaaren ympäripurjehdukseen. Kaikki ohjelmaan valitut kilpailut sopivat hyvin aloittelijalle ja ovat luonteltaan enemmän tapahtumia kuin kisoja. Kisat kuuluvat harjoitusmaksuun.

Lokakuussa pidetään sään salliessa vielä viikonlopputreenejä.

Juniorit harjoittelevat myös talvikaudella, teoriaa sekä fysiikkaa pidetään kaksi kertaa viikossa. Talvikaudella purjehtijat osallistuvat kolmeen harjoittelun seuranta -tilaisuuteen, joiden peruteella pystytään arvioimaan fyysisen kunnon kehitystä ja huolehtimaan, että jokainen purjehtii sopivan kokoisilla välineillä.

Varusteet

  • Ryhmässä purjehditaan seuran Techno293 -laudoilla
  • Käytössä ovat 6.8 neliön ja 8.5 neliön purjeet
  • oman laudan ja purjeen hankkiminen toivottavaa, muttei pakollista
  • kaluston käyttömaksulla seuran kalustoa saa käyttää myös omatoimisesti ohjattujen treenien ulkopuolella
  • Oma starttikello

Harjoitusmaksut

Juniorin jäsenmaksu (11-19v) 60 €
Nuoren (20-25v) tai opiskelijan jäsenmaksu 100 €
Aikuisen jäsenmaksu 225 €
Harjoitukset toukokuusta eteenpäin, kerran viikossa 495 €
Harjoitukset toukokuusta eteenpäin, kaksi kertaa viikossa 869 €
Junnut: DTSW Leiri 3pv 210 €
Aikuiset: DTSW Leiri 3pv 260 €
Junnut: Yyterin surffileiri 3pv 150 €
Aikuiset: Yyterin surffileiri 3pv 200 €

Ryhmä vastaa itse kaikista kilpailumaksuista sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolisista harjoitus- ja kilpailumatkojen logistiikka- ja majoituskustannuksista omalta osaltaan sekä valmentajan osalta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniori vanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Blue -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat vastaavat HSS Audi High Performance -kilpailusarjan syksyn finaalipurjehduksen järjestämisestä yhdessä kilpailutoimikunnan ja juniori purjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Valmentajat

Kaudella 2019 Techno Blue ryhmän vastuuvalmentajana toimii Tonis Kask. Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

5 KERRAN -KORTTI

Kaudella 2019 sinun on mahdollista hankkia viiden kerran kortti ja tulla lautailemaan kun sinulle sopii! 5-kerran kortilla voit osallistua viikkoharjoituksiin viisi kertaa kauden aikana. Jäljelle jääneitä kertoja ei voi siirtää seuraavalle kaudelle. Kortilla ei voi käydä lautailemassa omatoimisesti järjestettyjen harjoitusten ulkopuolella. Harjoitukset alkavat toukokuun alussa viikolla 18 ja pyörivät syyskuun loppuun asti. Viikkoharjoitukset järjestetään seuraavasti tasoryhmien mukaan:

Techno Green Junior:

 • keskiviikkoisin kello 15.00-17.30
 • perjantaisin kello 15.00-17.30

Techno Green Adult:

 • keskiviikkoisin kello 17.30-20.00
 • perjantaisin kello 17.30-20.00

Techno Blue:

 • Torstaisin kello 18-20.40
 • Lauantaisin kello 10.00-12.40

Lopullisen aikataulun löydät Nimenhuudosta ilmoittautumisen jälkeen. Kesän aikana on muutamia poikkeus viikonloppuja.

Ryhmien tasokuvaukset löydät ylempää tältä sivulta. Tutustu niihin ja valitse itsellesi sopiva ryhmä!

Viiden kerran kortti maksaa 220€. Seura ei vakuuta 5-kerran kortilla harjoittelevia vaan jokaisella tulee olla oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus. 5-kerran kortti ei sisällä seuran jäsenyyttä ja seuran ulkopuolisille yhteyslautan hinta on 5€ edes-takaisin. Seuran jäsenille yhteyslautta on ilmainen. Seuran jäsenet on vakuutettu seuran vakuutuksella (linkki). Yhteyslautasta löydät lisää infoa täältä (linkki).

Ilmoittautuminen harjoituksiin tapahtuu Nimenhuudon (linkki) kautta. Nimenhuuto kutsu tulee kortin oston jälkeen sähköpostiin. Valmentaja seuraa harjoituskertojen käyttöä.

5-kerran kortti ostetaan seuran verkkokaupasta: Holvi verkkokauppa (linkki). Kortin ostamisen jälkeen voit hakea konkreettisen kortin kansliasta. Korttiin merkataan käytetyt kerrat.

 

LEIRIT

DTSW Leiri

DTSW eli Down Town Sailing Week järjestetään jo 11. kertaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Down Town Sailing Week regatta 2019 kilpaillaan 8.-9.6.2019 ja kilpailua edeltää valmennusleiri 5.-7.6.2019. Leirillä ja kilpailussa on mukana useita veneluokkia ja tapahtuma on yksi Suomen suurimpia. Lue lisää koko tapahtumasta täältä.

Leiri on tarkoitettu Blue tason lautailijoille sekä niillä Greeneille, jotka ovat aloittaneet harrastuksen jo toukokuun alussa. Leirille ei voi tulla ihan aloittelijana.

Leirin alkaa aamuisin kello 10 ja päättyy iltapäivällä kello 15. Leiri sisältää lounaan seuran ravintolasta. Leirin hinta on 210 euroa junioreille ja 260 euroa aikuisille (alle 20 vuotiaat ovat junioreita).

Leiri on todella tehokas tapa oppia: leirin aikana voidaan treenata pidempään ja kehittyminen on nopeaa kun seuraavana päivänä jatketaan siitä mihin eilen jäätiin.

Leirillä valmentaa Tonis Kask.

Leirille ilmoittaudutaan Holvin verkkokaupan kautta: Holvi verkkokauppa (linkki). Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 27.5.2019.

 

Yyterin surffileiri

HSS järjestää yhteistyössä Suomen Purjelautaliiton kanssa purjelautailuleirin/leirit Yyterin Surfkeskuksella Surfviikolla.

Yyterin leirin ilmoittautuminen on auki! Leiri järjestetään maanantaista torstaihin 22.-25.7 Porissa, Yyterissä. Leirin hinta junioreille on 220€ ja aikuisille 270€. Alle 20 vuotiaat ovat junioreita.

Leirillä harjoitellaan kaksi kertaa päivässä, välissä syödään lounas. Kaikki seuran laudat pakataan mukaan ja lopullinen ohjelma laaditaan kun osallistujat ovat selvillä. Valmentajana toimii Tonis Kask.

Majoitus pyritään hoitamaan yhteismajoituksena. Jokainen vastaa kuitenkin itse kustannusten osalta omasta majoituksesta sekä matkoista. Seuran kalusto ja valmentajan RIB vene pakataan yhdessä. Jokainen saa oman nimikkolaudan leirin ajaksi ja vastaa sen pakkaamisesta sekä palautuksesta. Valmentajan majoitus ja matkat järjestetään ilmoittautuneiden toimesta ja ryhmä jakaa näistä syntyvät kustannukset.

Leirille ilmoittaudutaan Holvin verkkokaupan kautta: Holvi verkkokauppa (linkki). Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 7.7.2019.

Junioreiden kesäleiri

Junioreille järjestetään viiden arkipäivän mittainen kesäleiri yhdessä purjehdusjunioreiden kanssa. Lautailun lisäksi kesäleirillä on muuta urheilullista ohjelmaa, retkipäivä lähisaareen, veneily- ja navigointitaitoja sekä muuta vesiurheilua. Leiripäivän aikana tarjoillaan lämmin lounas ja välipala. Leirille osallistuvat juniorit liittyvät automaattisesti seuran jäseniksi. Kaikki seuran jäsenet ovat myös Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton (SPV) jäseniä ja näin ollen lajiliiton tapaturmavakuutuksen piirissä harjoitusten aikana. Ylempänä tällä sivulla on ”infoa” -osuus, jonka alla on paljon hyvää tietoa. Kannattaa ottaa hetki aikaa ja tutustua niihin!

 • 10.-14.6, 5 arkipäivää

Leirin aikataulu:

 • kello 9.00 aloitus
 • Päivän ensimmäinen harjoitus tai muu ohjelma
 • Lounas
 • Päivän toinen harjoitus tai muu ohjelma
 • kello 17.00 leiripäivän lopetus

Kaikkien kurssien minimiosallistujamäärä on neljä henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän kuin neljä, pyrimme löytämään osallistujille toisen kurssin tai palautamme osallistumismaksun.

Hinnat

Junioreiden viiden päivän kesäleiri maksaa 400€ ja sisältää päivittäin lounaan ja välipalan. Juniorit liikkuvat saareen aina ilmaiseksi.

Varusteet

Alkeiskurssilla pakolliset varusteet ovat:

 • kelluntaliivit (seuralta voi vuokrata, 10e/kurssi/henkilö)
 • märkäpuku (seuralta voi vuokrata, 20e/kurssi/henkilö), oman puvun tulee olla pitkähihainen ja -lahkeinen
 • neopreenitossut
 • pipo
 • lämmittelytakki (tuulitakki)
 • lämmittelyhanskat (lapaset tms.)

Mukaan kannattaa myös ottaa juomapullo ja pyyhe. Alkeiskurssilla kaikki eivät lautaile samaan aikaan vaan osa istuu valmentajan kanssa kumiveneessä eli lämmintä vaatetta kannatta ottaa reilusti mukaan.

Alkeiskurssin jälkeen varusteita ei ole enää mahdollista vuokrata seuralta vaan jokaisella tulee olla omat varusteet.

Varusteista voit lukea lisää täältä.

Ilmoittautuminen

Junioreiden leirin ilmoittautuminen päättyy 27.5.2019.

Ilmoittaudu tästä alkeiskurssille, leirille tai osta 5-kerran kortti

VALMENTAJAT

Vastuuvalmentajat, apuvalmentajat ja sijaiset

Jokaisella ryhmällä on oma vastuuvalmentaja. Vastuuvalmentajat ovat vastuussa oman ryhmän harjoitusohjelman suunnittelusta Sports Komitean hyväksymien raamien mukaisesti. Tulevan kauden valmennusohjelmat (toukokuu – huhtikuu) suunnitellaan lokakuussa, jotta suunnitelmat voidaan ottaa huomioon budjettia laadittaessa. Valmennusohjelmat käydään läpi Sports Komitean sekä Windsurf-toimikunnan kanssa marraskuussa, mahdollisten synergioiden ja aikataulujen päällekkäisyyksien vuoksi.

Vastuuvalmentajien apuna toimivat apuvalmentajat. Apuvalmentajat aloittavat valmentamista oman kilpapurjehdus uransa ohessa. Apuvalmentajat ovat käyneet Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton Ohjaajan peruskurssin.

Vastuuvalmentajien ja apuvalmentajien lisäksi meillä on liuta muita valmentajia, jotka sijaistavat ja ovat esimerkiksi leireillä mukana. Moni heistä kilpailee itse vielä aktiivisesti eikä pysty valmentamaan säännöllisesti.

Valmentajiemme esittelyt löydät täältä.

Haluatko tulla valmentamaan HSS:lle? Ota yhteyttä Rosaan, yhteystiedot sivun alaosassa.

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja HSS:n lautailutoiminnasta antaa valmennusvastaavamme Rosa Lindqvist

sailingschool@helsinkisailing.com, puh. 050 32 46 657

 

HSS Purjelauta toimikunta 2020

purjelautailu@helsinkisailing.com

Elina Järvinen, talous

Henri Martola, viestintä ja markkinointi

Tanja Volanen, Sport Komitea ja varainhankinta

Anna-Maria Tiainen, tapahtumat ja kilpailut

Jenni Eriksson, juniorit

Olka Suorsa, SPLL

Rosa Lindqvist (seuran valmennusvastaava), kokoukset ja SPV