Tervetuloa vauhdikkaaseen joukkoon kaudelle 2020!

Aloita hauska ja reipas urheiluharrastus Suomen suurimmassa purjehduskoulussa! HSS tarjoaa purjelautailun viikoittaiset harjoitukset niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajillekin keskellä kauneinta Helsinkiä. Kaikki junioreille suunnattu toimintamme on ympärivuotista eli harjoittelemme purjehdukseen ja lautailuun liittyviä taitoja niin kesällä kuin talvellakin.

Purjelautailua voivat harrastaa kaikenikäiset, niin aikuiset kuin lapsetkin, 11-vuotiaasta ylöspäin. Alkeiskurssilla et tarvitse aikaisempaa vesiurheilukokemusta, lähdemme liikkeelle aivan perusteista. Kurssilaisten täytyy osata uida. Lisää infoa kaikista ryhmistä löydät alempaa tältä sivulta. 

Jatkoryhmissä (Blue taso) lautailevat voivat käydä harjoittelemassa seuran kalustolla omatoimisesti myös ohjattujen harjoitusten ulkopuolella.

HSS on saanut Suomen Purjehdus ja Veneilyn sekä Olympiakomitean myöntämän tähtiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus sekä turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassamme. Kaikki harrastajamme sitoutuvat noudattamaan seuran yhteisiä pelisääntöjä. Sääntöjen noudattaminen on ehdoton edellytys toiminnassa mukana olemiselle.

HSS:n toimintaan pääset mukaan ilmoittautumalla alkeis- tai jatkoryhmiimme. Alkeisryhmistä harrastajat siirtyvät kilpapurjehduskouluun ja sieltä eteenpäin Racing Team -joukkueisiin. Racing Team -joukkueista löydät lisäinfoa ”Huippuvalmennus” -sivun alta.

 

 


 Seuraavat tapahtumat

•••

tammikuu: ilmoittautuminen ryhmiin ja kursseille aukeaa

helmikuu: sään salliessa surffausta jäällä

toukokuu: viikkoharjoitukset ja ensimmäiset alkeiskurssit

kesäkuu: kotiseuran kisat, viikkotreenejä ja alkeiskursseja

heinäkuu: Yyterin surffileiri ja viikkotreenejä

elokuu: viikkoharjoitukset ja viimeiset alkeiskurssit

syyskuu: viimeiset viikkoharjoitukset ja toiset kotikisat

lokakuu: juniorit aloittavat sisäharjoittelun

 

 Seuraa meitä

•••


Miten aloitan?

Ryhmäjako, aikataulut, varusteet ja ilmoittautumisprosessi

Alkeisryhmissämme lautailijat harjoittelevat ikä- ja tasoryhmissä. Green ryhmät ovat alkeisryhmiä ja Blue ryhmät jatkoryhmiä. Kaudella 2020 junioreille on omat ryhmät ja aikuisille omat. Yhden päivän tai viikonlopun mittaiset alkeiskurssit ovat kaikenikäisille ja niille voi ilmoittautua vaikka koko perhe yhdessä! Jatkoryhmissä (Blue taso) lautailevat voivat käydä harjoittelemassa seuran kalustolla omatoimisesti myös ohjattujen harjoitusten ulkopuolella.

HSS:llä juniorit ovat iältään 11-19 vuotiaita ja yli 19 vuotiaat luetaan aikuisiksi.

Harjoittelun voi aloittaa joko suoraan alkeisryhmässä eli säännöllisillä viikkoharjoituksilla tai osallistumalla kurssille tai leirille. Ensimmäiset alkeisryhmät aloittavat toukokuun lopussa (vk 22).

Alkeiskurssien aikataulut löydät täältä. Kurssin jälkeen on helppo jatkaa alkeisryhmän kanssa viikkotreeneissä. Alkeiskurssilla ei tarvitse olla seuran jäsen, mutta harrastajalla tulee olla hyvä vapaa-ajan vakuutus sillä seuran vakuutus on voimassa vain seuran jäsenille.

Mikäli haluat aloittaa lajin harrastamisen hieman kevyemmin lyhyemmällä kurssilla, suosittelemme osallistumista yhteistyökumppanimme Twentyknots alkeiskurssille. Heillä pääset opettelemaan lajia 3 tunnin kurssilla, johon sisältyy lisäksi 2 tunnin itsenäinen harjoittelusessio Twentyknotsin varusteilla. Kun olet käynyt tämän kurssin ja kun sinusta tuntuu, että olisit valmis jatkamaan pitemmälle harrastusta, voit hakeutua meidän alkeiskurssille tai viikkoharjoituksiin alkeis- tai jatkoryhmiin. Twentyknots on elämyspalveluyritys sekä SUP- ja purjelautakoulu. Heidän lajitarjontansa koostuu SUP (Stand-Up-Paddle) -melonnasta, purjelautailusta sekä erilaisista elämyksistä luonnon parissa.

Viikkotreeneissä voi aloittaa touko- tai kesäkuussa (vk 22-25) tai elokuun lopussa (vk 35). Viikkotreeneissä kaikkien tulee olla seuran jäseniä, jotta vakuutuksemme on voimassa.

Kaudella 2020 meille voi ostaa myös viiden kerran kortin, jolla saat osallistua viisi kertaa kauden aikana itselle sopivan tasoisiin viikkoharjoituksiin.

Alkuun tarvitset muutaman turvallisuuteen liittyvän varusteen sekä reipasta mieltä. Tarvittavat varusteet ovat ryhmäkohtaisia ja liittyvät ryhmän aloitus ajankohtaan. Toukokuussa vesi on vielä todella kylmää ja kesäkuussa pärjää jo kevyemmillä varusteilla. Lisää tarvittavista varusteista löydät ryhmäkuvauksista sekä ”varusteiden hankkiminen” -sivun alta.

Ryhmien aikataulut löydät kunkin ryhmän kuvauksen alta. Aikuisten ryhmissä harjoitellaan kerran viikossa. Juniorit harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Harjoitusmaksu määräytyy ryhmän, iän ja harjoitusmäärän mukaan ja löydät hinnat ryhmäkuvauksien alta. Ryhmien kuvaukset löydät alempaa tältä sivulta.

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

Tervetuloa iloiseen joukkoon!

Alkeiskurssit

Alkeiskurssit 2020

Kuva Svante Gullischen

Kaudella 2020 järjestämme kahdeksan alkeiskurssia. Alkeiskurssilla opit lautailun perusteet ja saat tuntuman harrastukseen. Alkeiskurssin jälkeen harrastusta on mahdollista jatkaa seuran viikkoharjoituksissa. Alkeiskurssilla käydään läpi lautailun perusteet teoriassa sekä harjoitellaan vesillä. Kurssin aikana opit valmistelemaan eli rikaamaan laudan sekä saat infoa varusteista. Alkeiskursseilla kaiken ikäiset harjoittelevat yhdessä. Kurssilaiset voidaan jakaa junioreiden ja aikuisten omiin ryhmiin, mikäli osallistujia on paljon.

Viikonlopun kursseilla ei tarvitse olla seuran jäsen, mutta oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus pitää olla.

Aikataulut

Yhden päivän mittaiset kurssit järjestetään seuraavasti:

 • 23.5 ilmoittautuminen on sulkeutunut
 • 24.5 ilmoittautuminen on sulkeutunut
 • 13.6 Loppuunmyyty
 • 14.6 Loppuunmyyty
 • 22.8 Loppuunmyyty

Viikonlopun (2pv) mittaiset kurssit järjestetään seuraavasti:

 • 16.-17.5 ilmoittautuminen on sulkeutunut
 • 30.-31.5 Loppuunmyyty
 • 15.-16.8 Loppuunmyyty

Kurssin aikataulu on aina seuraava:

 • kello 10.00-12.30 Teoriaa
 • kello 12.30-13.30 Lounas
 • kello 13.30-16.30 Vesitreenit
 • Kahden päivän kurssilla sunnuntaina ei pidetä teoriaa vaan käydään kaksi kertaa vesillä
 • Ohjelmaa saatetaan joutua muuttamaan säiden vuoksi

Kaikkien kurssien minimiosallistujamäärä on kahdeksan henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän kuin kahdeksan, pyrimme löytämään osallistujille ensisijaisesti toisen kurssi ajankohdan. Mikäli sopivaa ajankohtaa ei löydy palautamme osallistumismaksun.

Hinnat

Kahden päivän mittaiset alkeiskurssit maksavat 200€ / henkilö.

Yhden päivän mittainen kurssi maksaa 120€ / henkilö.

Hinta sisältää ylikulun saareen ja takaisin. Jokainen vastaa omasta lounaasta ja muista eväistä. Saarella on kaksi ravintolaa sekä keittiö, jossa voi lämmittää omia eväitä. Ravintoloiden aukioloajat kannattaa tarkistaa erikseen (Skiffer Liuskaluoto ja ravintola HSS Paviljong).

Varusteet

Alkeiskurssilla pakolliset varusteet ovat:

 • kelluntaliivit (seuralta voi vuokrata, 10e/kurssi/henkilö)
 • märkäpuku (seuralta voi vuokrata, 20e/kurssi/henkilö), oman puvun tulee olla pitkähihainen ja -lahkeinen
 • neopreenitossut
 • pipo
 • lämmittelytakki (tuulitakki tai muu lämmin takki)
 • lämmittelyhanskat (lapaset tms.)

Mukaan kannattaa myös ottaa juomapullo ja pyyhe. Alkeiskurssilla kaikki eivät lautaile samaan aikaan vaan osa istuu valmentajan kanssa kumiveneessä eli lämmintä vaatetta kannatta ottaa reilusti mukaan, myös vesille.

Alkeiskurssin jälkeen (viikko harjoituksissa) varusteita ei ole enää mahdollista vuokrata seuralta vaan jokaisella tulee olla omat varusteet.

Varusteista voit lukea lisää täältä.

Ilmoittautuminen

Alkeisryhmät

GREEN JUNIOR

Perustiedot

 • Ikä: 11-19 vuotiaat
 • Taitovaatimus: hyvä uimataito eli pitää osata uida 50m
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 5 per valmentaja
 • Tuuliraja lautailulle: 6 m/s

Oppimistavoitteet

 • Green ryhmässä lautailija oppii:
  • katsomaan tuulen suunnan
  • rikaamaan laudan
  • lähtemään ja saapumaan rantaan, lautaa meloen ainakin
  • nostamaan purjeen vedestä oikeaoppisesti
  • pitämään tasapainon laudalla
  • purjehtimaan sivutuuleen
  • vendan ja jiipin
  • nostamaan ja laskemaan kölin liikkeessä
  • solmut: kasi-, merimies- ja paalusolmu
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään Blue -ryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Green Junior -ryhmän viikko harjoituksissa voi aloittaa viikoilla 25-26 (kesäkuussa) tai syksyllä viikolla 35 (elokuun loppu).

Alkeiskurssien (linkki) ajankohdat löydät linkin takaa tai ylempää tältä sivulta.

Harjoitusajat päivitetty/muuttuneet 13.8: Green juniorit harjoittelevat kerran viikossa. Harjoitukset pidetään tiistaisin kello 17.30-20.00

Viikkoharjoitukset vesillä jatkuvat syyskuun loppuun asti.  Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä ja viikkoharjoitukset pidetään sisätiloissa teorian ja fysiikkaharjoittelun avulla. Harjoitukset pidetään ympäri vuoden. Talvikaudella juniorit osallistuvat kolmeen ”fyysisen kunnon seuranta” -tilaisuuteen.

Green -ryhmän lautailijoille suositellaan osallistumista viikkoharjoitusten lisäksi Yyterin surffileirille heinäkuussa. Leiri ei sisälly harjoitusmaksuun, mutta sille kannattaa todella osallistua. Lisää linfoa leiristä löydät alempaa sivulta.

Green -ryhmän valmennusmaksu sisältää valmennuksen legendaarisessa Lauttasaaren ympäri -purjehduksessa syyskuun alussa.

Lokakuun puolivälissä pidetään omalla seuralla Seuramestaruus -kisa. Kisassa juniorit ja aikuiset pääsevät ratkomaan kuka on seuran ykkönen lautailussa.

Varusteet

Harjoitusmaksut

Juniorin jäsenmaksu 60 euroa
Juniorivanhemman jäsenmaksu 100 euroa
Koko kausi 345 euroa
Syksyn harjoitukset 90 euroa

* Jos ryhmäkoko jää alle minimin niin ryhmää ei perusteta, seuraavasti: a) ryhmä pyritään ensi sijaisesti yhdistämään toisen ryhmän kanssa b) jos yhdistäminen (uusi aikataulu) ei sovi niin rahat palautetaan

* Alle 500 euron harjoitusmaksun voi maksaa vain yhdessä erässä, 500-1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-2 erässä, yli 1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-3 erässä

* Jokainen erä maksaa 10e/erä, vain yksi erä 0e

* Juniorin toisen vanhemman tulee liittyä seuran jäseneksi juniorin toisena harrastus vuonna.

Leirien hinnat löydät ”Leirit” -osion alta ja alkeiskurssien hinnat ”Alkeiskurssit” -osion alta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniorivanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Green -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat osallistuvat Down Town Sailing Week -tapahtuman (kesäkuun ensimmäinen viikko) tai HSS Audi High Performance -kilpailun (syyskuun alku) järjestämisestä  yhdessä kilpailutoimikunnan ja junioripurjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Tarkemmat aikataulut talkoopäiville ovat ilmoittautumislomakkeessa.

Purjelautatoimikunnassa olevat harrastajat on vapautettu kahden talkoopäivän talkoovelvoitteesta. Otamme toimikuntaan mielellämme mukaan lisää jäseniä. Ole reippaasti yhteydessä mikäli sinua kiinnostaa päästä mukaan! Yhteystiedot sivun alaosassa.

Valmentajat

Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

GREEN ADULT

Perustiedot

 • Ikä: 20+ vuotiaat
 • Taitovaatimus: hyvä uimataito eli pitää osata uida 50m
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 6 per valmentaja
 • Tuuliraja lautailulle: 6 m/s

Oppimistavoitteet

 • Green ryhmässä lautailija oppii:
  • katsomaan tuulen suunnan
  • rikaamaan laudan
  • lähtemään ja saapumaan rantaan, lautaa meloen ainakin
  • nostamaan purjeen vedestä oikeaoppisesti
  • pitämään tasapainon laudalla
  • purjehtimaan sivutuuleen
  • vendan ja jiipin
  • nostamaan ja laskemaan kölin liikkeessä
  • solmut: kasi-, merimies- ja paalusolmu
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään Blue -ryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Green Adult -ryhmän viikko harjoituksissa voi aloittaa viikoilla 22-25 (toukokuun loppu tai kesäkuu) tai syksyllä viikolla 35 (elokuun loppu).

Alkeiskurssien (linkki) ajankohdat löydät linkin takaa tai ylempää tältä sivulta.

Green aikuiset harjoittelevat kerran viikossa. Harjoitukset pidetään tiistaisin kello 17.30-20.00, torstaisin kello 17.30-19.30 ja perjantaisin kello 18.15-20.15. Jokainen valitsee näistä itselleen sopivan päivän.

Viikkoharjoitukset vesillä jatkuvat syyskuun loppuun asti.  Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä.

Green -ryhmän lautailijoille suositellaan osallistumista viikkoharjoitusten lisäksi Yyterin surffileirille heinäkuussa. Leiri ei sisälly harjoitusmaksuun, mutta sille kannattaa todella osallistua. Lisää linfoa leiristä löydät alempaa sivulta.

Green -ryhmän valmennusmaksu sisältää valmennuksen legendaarisessa Lauttasaaren ympäri -purjehduksessa syyskuun alussa.

Lokakuun puolivälissä pidetään omalla seuralla Seuramestaruus -kisa. Kisassa juniorit ja aikuiset pääsevät ratkomaan kuka on seuran ykkönen lautailussa.

Purjelautatoimikunnassa olevat harrastajat on vapautettu kahden talkoopäivän talkoovelvoitteesta. Otamme toimikuntaan mielellämme mukaan lisää jäseniä. Ole reippaasti yhteydessä mikäli sinua kiinnostaa päästä mukaan! Yhteystiedot sivun alaosassa.

Varusteet

Harjoitusmaksut

Nuoren (20-25v) tai opiskelijan  jäsenmaksu 100 euroa
Aikuisen jäsenmaksu 225 euroa
Koko kausi, early bird 370 euroa
Koko kausi, normaali 410 euroa
Pelkkä syksy 90 euroa

 

 

 

 

 

 

* Jos ryhmäkoko jää alle minimin niin ryhmää ei perusteta, seuraavasti: a) ryhmä pyritään ensi sijaisesti yhdistämään toisen ryhmän kanssa b) jos yhdistäminen (uusi aikataulu) ei sovi niin rahat palautetaan

* Alle 500 euron harjoitusmaksun voi maksaa vain yhdessä erässä, 500-1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-2 erässä, yli 1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-3 erässä

* Jokainen erä maksaa 10e/erä, vain yksi erä 0e

* Early bird hinnan deadline on 15.3.2020. Aikaiset ilmoittautumiset helpottavat paljon suunnittelua.

Leirien hinnat löydät ”Leirit” -osion alta ja alkeiskurssien hinnat ”Alkeiskurssit” -osion alta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniorivanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Green -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat osallistuvat Down Town Sailing Week -tapahtuman (kesäkuun ensimmäinen viikko) tai HSS Audi High Performance -kilpailun (syyskuun alku) järjestämisestä  yhdessä kilpailutoimikunnan ja junioripurjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Tarkemmat aikataulut talkoopäiville ovat ilmoittautumislomakkeessa.

Valmentajat

Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

KILPAPURJEHDUSKOULU

BLUE JUNIOR

Perustiedot

 • Ikähaarukka: 11-19 vuotiaat
 • Fyysinen koko: noin 40-75 kg
 • Taitovaatimus: Techno Green ryhmän oppimistavoitteet tai hyvä purjehdustaito
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 8 lautailijaa per valmentaja
 • Tuuliraja: 10 m/s

Oppimistavoitteet

 • Blue ryhmässä lautailija/purjehtija oppii:
  • lähtemään ja saapumaan rantaan purjeella
  • purjehtimaan myötä- ja vastatuuleen
  • manööverit sujuvasti
  • kryssimään riittävän ylös
  • trapetsin käytön
  • 360 astetta rangaistuskäännöksen
  • purjehduksen kilpailusäännöt ja -liput
  • purjehtimaan kisaradan ympäri (lähtö, merkinkierrot, erilaiset radat)
  • hahmottamaan tuulta: puuska ja shifti käsitteet
  • analysoimaan omaa suoritustaan
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään seuraavaan tasoryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Techno Blue Junior -ryhmässä harjoitellaan kaksi kertaa viikossa. Viikkoharjoitukset alkavat heti vapun jälkeen viikolla 19 ja jatkuvat syyskuun loppuun asti. Treenit pidetään seuraavasti:

 • Keskiviikkoisin kello 17.30-20.00 (harjoituksissa osallistutaan seuran viikkokisoihin)
 • Perjantaisin kello 16.30-18.15 (kesä- ja heinäkuussa kello 10-14)

Harjoitusmaksu sisältää kolmen päivän leirin 3.-5.6. Leiripäivät alkavat kello 10.00 ja päättyvät kello 15.00.

Heinäkuussa ryhmällä on mahdollisuus osallistua  HSS:n ja Suomen Purjelautaliiton yhdessä järjestämälle Yyterin surffileirille. Yyterin leiri ei kuulu harjoitusmaksuun. Lisää tietoa Yyterin leiristä täältä.

Ryhmän tavoitteena on tutustua kilpailemiseen ja ryhmän lautailijat voivat osallistua kotiseuran viikkokilpailuihin sekä kotimaan kilpailusarjaan. Kaikki ohjelmaan valitut kilpailut sopivat hyvin aloittelijalle ja ovat luonteltaan enemmän tapahtumia kuin kisoja. Kisat kuuluvat harjoitusmaksuun ja niissä on mukana valmentaja.

Lokakuussa pidetään sään salliessa vielä viikonlopputreenejä.

Juniorit harjoittelevat myös talvikaudella, teoriaa sekä fysiikkaa pidetään kaksi-kolme kertaa viikossa. Talvikaudella purjehtijat osallistuvat kolmeen harjoittelun seuranta -tilaisuuteen, joiden peruteella pystytään arvioimaan fyysisen kunnon kehitystä ja huolehtimaan, että jokainen purjehtii sopivan kokoisilla välineillä.

Varusteet

  • Ryhmässä purjehditaan seuran Techno293 -laudoilla
  • Käytössä ovat 5.8 neliön, 6.8 neliön ja 8.5 neliön purjeet
  • Oman laudan ja purjeen hankkiminen toivottavaa, muttei pakollista
  • Seuran kalustoa saa käyttää myös omatoimisesti ohjattujen treenien ulkopuolella
  • Oma starttikello

Harjoitusmaksut

Juniorin jäsenmaksu (11-19v) 60 €
Juniorivanhemman jäsenmaksu 100 €
Harjoitusmaksu, early bird 1.000 €
Harjoitusmaksu, normaali 1.100 €
Kaluston käyttömaksu (pakollinen, jos ei omaa lautaa) 100 €
SPLL jäsenmaksu 20 € (2019)

* Jos ryhmäkoko jää alle minimin niin ryhmää ei perusteta, seuraavasti: a) ryhmä pyritään ensi sijaisesti yhdistämään toisen ryhmän kanssa b) jos yhdistäminen (uusi aikataulu) ei sovi niin rahat palautetaan

* Alle 500 euron harjoitusmaksun voi maksaa vain yhdessä erässä, 500-1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-2 erässä, yli 1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-3 erässä

* Jokainen erä maksaa 10e/erä, vain yksi erä 0e

* Juniorin toisen vanhemman tulee liittyä seuran jäseneksi juniorin toisena harrastus vuonna.

* Early bird hinnan deadline on 15.3.2020. Aikaiset ilmoittautumiset helpottavat paljon suunnittelua.

Ryhmä vastaa itse kaikista kilpailumaksuista sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolisista harjoitus- ja kilpailumatkojen logistiikka- ja majoituskustannuksista omalta osaltaan sekä valmentajan osalta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniorivanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Blue Junior -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat osallistuvat Down Town Sailing Week -tapahtuman (kesäkuun ensimmäinen viikko) tai HSS Audi High Performance -kilpailun (syyskuun alku) järjestämiseen yhdessä kilpailutoimikunnan ja junioripurjehtijoiden vanhempien kanssa. Kaikki yli 15 vuotiaat Blue -ryhmäläiset osallistuvat alkeiskurssien järjestämiseen toimimalla apuvalmentajina. Paikan päällä on aina vastuuvalmentaja, joka antaa ohjeet ja vastaa kurssin kulusta. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Tarkemmat aikataulut talkoopäiville ovat ilmoittautumislomakkeessa.

Purjelautatoimikunnassa olevat harrastajat on vapautettu kahden talkoopäivän talkoovelvoitteesta. Otamme toimikuntaan mielellämme mukaan lisää jäseniä. Ole reippaasti yhteydessä mikäli sinua kiinnostaa päästä mukaan! Yhteystiedot sivun alaosassa.

Valmentajat

Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

BLUE ADULT

Perustiedot

 • Ikähaarukka: 20+ vuotiaat
 • Fyysinen koko: noin 50-75 kg
 • Taitovaatimus: Techno Green ryhmän oppimistavoitteet tai hyvä purjehdustaito
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 8 lautailijaa per valmentaja
 • Tuuliraja: 10 m/s

Oppimistavoitteet

 • Blue ryhmässä lautailija/purjehtija oppii:
  • lähtemään ja saapumaan rantaan purjeella
  • purjehtimaan myötä- ja vastatuuleen
  • manööverit sujuvasti
  • kryssimään riittävän ylös
  • trapetsin käytön
  • 360 astetta rangaistuskäännöksen
  • purjehduksen kilpailusäännöt ja -liput
  • purjehtimaan kisaradan ympäri (lähtö, merkinkierrot, erilaiset radat)
  • hahmottamaan tuulta: puuska ja shifti käsitteet
  • analysoimaan omaa suoritustaan
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään seuraavaan tasoryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Techno Blue Adult -ryhmässä harjoitellaan kerran viikossa. Viikkoharjoitukset alkavat toukokuun puolivälissä viikolla 21 ja jatkuvat syyskuun loppuun asti. Treenit pidetään lauantaisin kello 9.00-11.00. Treenejä ei pidetä juhannuksena ja suurien kilpailuiden aikaan.

Heinäkuussa ryhmällä on mahdollisuus osallistua  HSS:n ja Suomen Purjelautaliiton yhdessä järjestämälle Yyterin surffileirille. Yyterin leiri ei kuulu harjoitusmaksuun. Lisää tietoa Yyterin leiristä täältä.

Ryhmän tavoitteena on tutustua kilpailemiseen ja ryhmän lautailijat voivat osallistua kotiseuran viikkokilpailuihin sekä kotimaan kilpailusarjaan. Kaikki ohjelmaan valitut kilpailut sopivat hyvin aloittelijalle ja ovat luonteltaan enemmän tapahtumia kuin kisoja. Kisat kuuluvat harjoitusmaksuun ja niissä on mukana valmentaja.

Lokakuussa pidetään sään salliessa vielä viikonlopputreenejä.

Varusteet

  • Ryhmässä purjehditaan seuran Techno293 -laudoilla
  • Käytössä ovat 5.8 neliön, 6.8 neliön ja 8.5 neliön purjeet
  • Oman laudan ja purjeen hankkiminen toivottavaa, muttei pakollista
  • Seuran kalustoa saa käyttää myös omatoimisesti ohjattujen treenien ulkopuolella
  • Oma starttikello

Harjoitusmaksut

Nuoren (20-25v) tai opiskelijan  jäsenmaksu 100 €
Aikuisen jäsenmaksu 225 €
Harjoitusmaksu, early bird 370 €
Harjoitusmaksu, normaali 410 €
Kaluston käyttömaksu (pakollinen, jos ei omaa lautaa) 100 €
SPLL jäsenmaksu 40 € (2019)

* Jos ryhmäkoko jää alle minimin niin ryhmää ei perusteta, seuraavasti: a) ryhmä pyritään ensi sijaisesti yhdistämään toisen ryhmän kanssa b) jos yhdistäminen (uusi aikataulu) ei sovi niin rahat palautetaan

* Alle 500 euron harjoitusmaksun voi maksaa vain yhdessä erässä, 500-1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-2 erässä, yli 1000 euron harjoitusmaksun voi maksaa 1-3 erässä

* Jokainen erä maksaa 10e/erä, vain yksi erä 0e

* Early bird hinnan deadline on 15.3.2020. Aikaiset ilmoittautumiset helpottavat paljon suunnittelua.

Ryhmä vastaa itse kaikista kilpailumaksuista sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolisista harjoitus- ja kilpailumatkojen logistiikka- ja majoituskustannuksista omalta osaltaan sekä valmentajan osalta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniorivanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Blue Junior -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat osallistuvat Down Town Sailing Week -tapahtuman (kesäkuun ensimmäinen viikko) sekä HSS Audi High Performance -kilpailun (syyskuun alku) järjestämiseen yhdessä kilpailutoimikunnan ja junioripurjehtijoiden vanhempien kanssa. Kaikki yli 15 vuotiaat Blue -ryhmäläiset osallistuvat alkeiskurssien järjestämiseen toimimalla apuvalmentajina. Paikan päällä on aina vastuuvalmentaja, joka antaa ohjeet ja vastaa kurssin kulusta. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Tarkemmat aikataulut talkoopäiville ovat ilmoittautumislomakkeessa.

Purjelautatoimikunnassa olevat harrastajat on vapautettu kahden talkoopäivän talkoovelvoitteesta. Otamme toimikuntaan mielellämme mukaan lisää jäseniä. Ole reippaasti yhteydessä mikäli sinua kiinnostaa päästä mukaan! Yhteystiedot sivun alaosassa.

Valmentajat

Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

5 KERRAN -KORTTI

Kortin ostaminen

Kaudella 2020 sinun on mahdollista hankkia viiden kerran kortti ja tulla lautailemaan kun sinulle sopii! 5-kerran kortilla voit osallistua itsellesi sopivan tasoryhmän viikkoharjoituksiin viisi kertaa kauden aikana. Harjoitusten alkamisajankohta riippuu ryhmästä. Lisätietoa ryhmistä ja niiden aikatauluista löydät ylempää sivulta. Kaikkien tasoryhmien harjoitukset pyörivät syyskuun loppuun asti.

Harjoituksia pidetään seuraavissa tasoryhmissä. Tutustu niihin ja valitse itsellesi sopiva ryhmä!

Viiden kerran kortti maksaa 220€. Seura ei vakuuta 5-kerran kortilla harjoittelevia vaan jokaisella tulee olla oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus. 5-kerran kortti ei sisällä seuran jäsenyyttä ja seuran ulkopuolisille yhteyslautta maksaa erikseen. Seuran jäsenille yhteyslautta on ilmainen. Seuran jäsenet on vakuutettu seuran vakuutuksella (linkki). Yhteyslautasta löydät lisää infoa täältä (linkki).

Ilmoittautuminen harjoituksiin tapahtuu Nimenhuudon (linkki) kautta. Nimenhuuto kutsu tulee kortin oston jälkeen sähköpostiin. Valmentaja seuraa harjoituskertojen käyttöä.

5-kerran kortti ostetaan seuran verkkokaupasta: Holvi verkkokauppa (linkki). Kortin ostamisen jälkeen voit hakea konkreettisen kortin kansliasta. Korttiin merkataan käytetyt kerrat.

Jäljelle jääneitä kertoja ei voi siirtää seuraavalle kaudelle. Kortilla ei voi käydä lautailemassa omatoimisesti järjestettyjen harjoitusten ulkopuolella.

LEIRIT

DTSW Leiri

DTSW eli Down Town Sailing Week järjestetään jo 12. kertaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Down Town Sailing Week regatta 2020 kilpaillaan 6.-7.6.2020 ja kilpailua edeltää valmennusleiri 3.-5.6.2020. Leirillä ja kilpailussa on mukana useita veneluokkia ja tapahtuma on yksi Suomen suurimpia. Lue lisää koko tapahtumasta täältä.

Leiri on tarkoitettu Blue tason lautailijoille. Leirin alkaa aamuisin kello 10 ja päättyy iltapäivällä kello 15. Leiri sisältää lounaan seuran ravintolasta. Leirin hinta on 220 euroa junioreille ja 270 euroa aikuisille (alle 20 vuotiaat ovat junioreita). Tämä leiri kuuluu Techno Blue Junior -ryhmän harjoitusmaksuun eikä heidän tarvitse maksaa leiristä erikseen. Leirille ovat tervetulleita myös seuran ulkopuoliset.

Leiri on todella tehokas tapa oppia: leirin aikana voidaan treenata pidempään ja kehittyminen on nopeaa kun seuraavana päivänä jatketaan siitä mihin eilen jäätiin.

Leirille ilmoittaudutaan Holvin verkkokaupan kautta: Holvi verkkokauppa (linkki). Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 19.5.2020.

 

Yyterin surffileiri --> Helsingin surffileiri

PÄIVITYS!

HSS Windsurf purjelautaleiri Helsingin Liuskasaaressa 21.-23.7.2020

Kesällä 2020 HSS Windsurf järjestää purjelautaleirin Helsingissä Liuskasaaressa. Yyterin surffiviikko on kesältä 2020 peruttu, joten leiri on siirretty keskelle kauneinta Helsinkiä Liuskasaareen.

Leiri alkaa tiistaina 21.7.2020 klo 10.00. Valmentajana leirillä toimii Tonis Kask. Leirin vastuuvalmentaja suunnittelee leiripäivien ohjelmat sääolosuhteet huomioiden, esim. tarvittaessa päivällä pidetään pidempi tauko tai aamusta voidaan aloittaa myöhemmin.

Jokainen leiriläinen vastaa itse leiripäivän ruokailusta. Saarella on kaksi ravintolaa ja seuran tiloissa on mahdollista myös lämmittää omia eväitä.

Leirin hinta junioreille (alle 20 v) on 220€ ja aikuisille 270€.

Leirille ilmoittaudutaan Holvin verkkokaupan kautta osoitteessa https://holvi.com/shop/helsingforssegelsallskap/section/windsurfing/. Ilmoittautuminen päättyy 30.6.2020.

 

 

PERUTTU:

HSS järjestää yhteistyössä Suomen Purjelautaliiton kanssa purjelautailuleirin Yyterin Surfkeskuksella Surfviikolla.

Leiri järjestetään tiistaista torstaihin 21.-23.7 Porissa, Yyterissä. Leirin jälkeen la-su Yyterissä purjehditaan kaikkien rataluokkien ranking-kisa, jossa ovat mukana sekä foilit että Technot.

Leirin hinta junioreille on 220€ ja aikuisille 270€. Alle 20 vuotiaat ovat junioreita. Hintaan sisältyy Surfviikon osallistumismaksu. Varastossa välineiden säilytyksestä (jos tilaa on) ja mahdollisesta asuntoauton tai – vaunun sähkön käytöstä alueella velotetaan erillinen päivämaksu.

Leirillä harjoitellaan kaksi kertaa päivässä, välissä syödään lounas. Kaikki seuran laudat pakataan mukaan ja lopullinen ohjelma laaditaan kun osallistujat ovat selvillä.

Majoitus pyritään hoitamaan yhteismajoituksena. Jokainen vastaa kuitenkin itse kustannusten osalta omasta majoituksesta sekä matkoista. Seuran kalusto ja valmentajan RIB vene pakataan yhdessä. Jokainen saa oman nimikkolaudan leirin ajaksi ja vastaa sen pakkaamisesta sekä palautuksesta. Valmentajan majoitus ja matkat järjestetään ilmoittautuneiden toimesta ja ryhmä jakaa näistä syntyvät kustannukset.

Leirille ilmoittaudutaan Holvin verkkokaupan kautta: Holvi verkkokauppa (linkki). Ilmoittautuminen päättyy 30.6.2020.

VALMENTAJAT

Vastuuvalmentajat, apuvalmentajat ja sijaiset

Valmentajiemme esittelyt löydät täältä.

Haluatko tulla valmentamaan HSS:lle? Ota yhteyttä Rosaan, yhteystiedot sivun alaosassa.

KALENTERI

Integroi kalenteri omaan kalenteriisi:

Techno Green -ryhmät: https://calendar.google.com/calendar/ical/taucor5eei81ihr4v09skhl6fs%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

Techno Blue -ryhmät: https://calendar.google.com/calendar/ical/kvkj3m1q0ma0tqoefapsln9kr4%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja HSS:n lautailutoiminnasta antaa valmennusvastaavamme Rosa Lindqvist

Rosa työskentelee purjelautailun parissa keskiviikkoisin kello 11-19

sailingschool@helsinkisailing.com, puh. 050 32 46 657

 

HSS Purjelautatoimikunta 2020

Jenni Eriksson, juniorit ja talous

Henri Martola, viestintä ja markkinointi

Anna-Maria Tiainen

Olka Suorsa

Tua Hakanpää

Rosa Lindqvist (seuran valmennusvastaava), kokoukset ja SPV

 tavoitat meidät kaikki osoitteella: purjelautailu@helsinkisailing.com