Tervetuloa vauhdikkaaseen joukkoon kaudelle 2019!

Kauden 2019 ohjelmat julkaistaan joulukuussa  ja ilmoittautuminen avataan tammikuussa.

Aloita hauska ja reipas urheiluharrastus Suomen suurimmassa purjehduskoulussa! HSS tarjoaa purjelautailun viikoittaiset harjoitukset niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajillekin keskellä kauneinta Helsinkiä. Kaikki junioreille suunnattu toimintamme on ympärivuotista eli harjoittelemme purjehdukseen ja lautailuun liittyviä taitoja niin kesällä kuin talvellakin.

Purjelautailua voivat harrastaa kaikenikäiset, niin aikuiset kuin lapsetkin, 11-vuotiaasta ylöspäin. Alkeiskurssilla et tarvitse aikaisempaa vesiurheilukokemusta, lähdemme liikkeelle aivan perusteista. Kurssilaisten täytyy osata uida. Lisää infoa kaikista ryhmistä löydät alempaa tältä sivulta. 

HSS on saanut Suomen Purjehdus ja Veneilyn sekä Olympiakomitean myöntämän tähtiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus sekä turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassamme. Kaikki harrastajamme sitoutuvat noudattamaan seuran yhteisiä pelisääntöjä. Sääntöjen noudattaminen on ehdoton edellytys toiminnassa mukana olemiselle.

HSS:n toimintaan pääset mukaan ilmoittautumalla alkeis- tai jatkoryhmiimme. Alkeisryhmistä harrastajat siirtyvät kilpapurjehduskouluun ja sieltä eteenpäin Racing Team -joukkueisiin. Racing Team -joukkueista löydät lisäinfoa ”Huippuvalmennus” -sivun alta.

Purjehduskoulutuksen ryhmät


 Seuraavat tapahtumat

•••

tammikuu: ilmoittautuminen ryhmiin, leireille ja kursseille aukeaa

helmikuu: sään salliessa surffausta jäällä

toukokuu: viikkoharjoitukset ja ensimmäiset alkeiskurssit

kesäkuu: kotiseuran kisat ja junnujen kesäleiri

heinäkuu: Yyterin surffileiri ja treenitauko

elokuu: viikkoharjoitukset jatkuvat ja viimeinen alkeiskurssi

syyskuu: viimeiset viikkoharjoitukset

lokakuu: juniorit aloittavat sisäharjoittelun

 

 Seuraa meitä

•••

Facebookissa

Instagramissa

 

 


Miten aloitan?

Ryhmäjako, aikataulut, varusteet ja ilmoittautumisprosessi

Alkeisryhmissämme lautailijat harjoittelevat ikä- ja tasoryhmissä. Green ryhmät ovat alkeisryhmiä ja Blue ryhmät jatkoryhmiä. Kaudella 2019 junioreille on omat ryhmät ja aikuisille omat. Viikonlopun mittaiset alkeiskurssit ovat kaikenikäisille ja niille voi ilmoittautua vaikka koko perhe yhdessä!

Juniorit ovat iältään 11-19 vuotiaita ja yli 19 vuotiaat luetaan aikuisiksi.

Harjoittelun voi aloittaa joko suoraan alkeisryhmässä eli säännöllisillä viikkoharjoituksilla tai osallistumalla kurssille tai leirille. Ensimmäiset ryhmät aloittavat toukokuun ensimmäisellä viikolla (vk 18) heti vapun jälkeen.

Viikonlopun mittaiset alkeiskurssit pidetään 11.-12.5, 25.-26.5 ja 17.-18.8. Junioreille pidetään yhdessä purjehtijoiden kanssa viiden arkipäivän leiri 10.-14.6. Kurssin tai leirin jälkeen on helppo jatkaa alkeisryhmän kanssa viikkotreeneissä. Alkeiskurssilla ei tarvitse olla seuran jäsen, mutta silloin itsellä pitää olla hyvä vapaa-ajan vakuutus sillä seuran vakuutus on voimassa vain seuran jäsenille. Junioreiden viiden päivän leirillä tulee olla seuran jäsen.

Viikkotreeneissä voi aloittaa toukokuun alussa (vk 18), toukokuun lopussa (vk 22), juniorit kesäkuun lopussa (vk 26) ja elokuun lopussa (vk 35). Viikkotreeneissä kaikkien tulee olla seuran jäseniä, jotta vakuutuksemme on voimassa.

Kaudella 2019 meille voi ostaa myös viiden kerran kortin, jolla saat osallistua viisi kertaa kauden aikana itselle sopivan tasoisiin viikkoharjoituksiin.

Alkuun tarvitset muutaman turvallisuuteen liittyvän varusteen sekä reipasta mieltä. Tarvittavat varusteet ovat ryhmäkohtaisia ja liittyvät ryhmän aloitus ajankohtaan. Toukokuussa vesi on vielä todella kylmää ja kesäkuussa pärjää jo kevyemmillä varusteilla. Lisää tarvittavista varusteista löydät ryhmäkuvauksista sekä ”varusteiden hankkiminen” -sivun alta.

Ryhmien aikataulut löydät kunkin ryhmän kuvauksen alta. Aikuisten ryhmissä voi harjoitella joko kerran tai kaksi viikossa oman valinnan mukaan. Juniorit harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Harjoitusmaksu määräytyy ryhmän, iän ja harjoitusmäärän mukaan ja löydät nekin kuvauksien alta. Ryhmien kuvaukset löydät alempaa tältä sivulta.

Mukaan toimintaan pääset täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, joka aukeaa tammikuussa. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa ainakin ensimmäinen erä harjoitusmaksua. Tämän jälkeen sinut lisätään Nimenhuuto -ryhmään, sinun tulee hyväksyä tunnuksesi ja sitä kautta saat lisää tietoa uuden harrastuksen aloittamisesta.

Tervetuloa iloiseen joukkoon!

Alkeisryhmät

TECHNO GREEN

Perustiedot

 • Ikä: 11+ vuotiaat (Juniorit ovat iältään 11-19 vuotiaita ja yli 19 vuotiaat luetaan aikuisiksi)
 • Taitovaatimus: hyvä uimataito eli pitää osata uida 50m
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 4 per valmentaja
 • Tuuliraja lautailulle: 6 m/s

Oppimistavoitteet

 • Green ryhmässä lautailija/purjehtija oppii:
  • katsomaan tuulen suunnan
  • rikaamaan laudan
  • lähtemään ja saapumaan rantaan, lautaa meloen ainakin
  • nostamaan purjeen vedestä oikeaoppisesti
  • pitämään tasapainon laudalla
  • purjehtimaan sivutuuleen
  • vendan ja jiipin
  • nostamaan ja laskemaan kölin liikkeessä
  • solmut: kasi-, merimies- ja paalusolmu
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään Blue -ryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Green ryhmän harjoitukset alkavat heti vapun jälkeen viikolla 18. Green purjehtijat harjoittelevat kerran tai kaksi kertaa viikossa oman halun mukaan. Jokainen purjehtija valitsee tarjotuista vaihtoehdoista itselleen sopivat päivät/ajat. Suosittelemme kuitenkin aikuisille ja junioreille tiettyjä ryhmiä.

Viikkoharjoitukset 2018:

Maanantaisin kello 17.00-19.40, suositellaan junioreille

Keskiviikkoisin kello 17.00-19.40, suositellaan aikuisille

Lauantaisin kello 10.00-12.40

Viikkoharjoitukset vesillä jatkuvat syyskuun loppuun asti.  Lokakuussa siirrytään purjehtimaan viikonloppuisin sekaryhmissä ja viikkoharjoitukset pidetään sisätiloissa teorian ja fysiikkaharjoittelun avulla. Harjoitukset pidetään ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa. Talvikaudella juniorit osallistuvat kolmeen ”fyysisen kunnon seuranta” -tilaisuuteen.

Harrastuksen voi aloittaa myös kesäleiriltä. Ensimmäinen leiri Green -purjehtijoille pidetään kesäkuun ensimmäisellä viikolla (vk 23). Leirin jälkeen on helppo jatkaa harrastusta viikkoharjoituksissa. Harjoituksissa on leirin jälkeen kaksi valmentajaa ja uudetkin pääsevät nopeasti toukokuussa aloittaneiden mukaan.

Syyskaudelle pääsee myös mukaan ilmoittautumalla suoraan syksyn viikkoharjoituksiin tai osallistumalla viikonlopun mittaiselle leirille. Elokuussa aloittaville on tavoitteena perustaa oma ryhmä, joka aloittaa harjoitukset viikolla 33. Elokuun ryhmä harjoittelee torstaisin kello 17-19.40. Ryhmään voivat ilmoittautua niin aikuiset kuin lapsetkin. 18.-19.8 pidetään viikonlopun mittainen alkeisleiri. Lue lisää leiristä täältä.

Green -ryhmän lautailijoille suositellaan osallistumista kesäkuun leirille HSS:llä sekä Yyterin surffileirille heinäkuussa. Lisää leireistä löydät alempaa sivulta.

Lokakuun puolivälissä pidetään omalla seuralla Seuramestaruus -kisa. Kisassa juniorit ja aikuiset pääsevät ratkomaan kuka on seuran ykkönen lautailussa.

Varusteet

Harjoitusmaksut

Techno Green -ryhmässä yksi harjoituskerta maksaa noin 7,6 €. Harjoitukset pidetään vuoden ympäri, joten oppiminen ja kehittyminen on nopeaa.

Tapahtuma maksu yhdessä erässä, juniori
maksu yhdessä erässä, aikuinen
maksu kahdessa erässä maksu kolmessa erässä
Juniorin jäsenmaksu 59 euroa
Aikuisen jäsenmaksu 214 euroa
Harjoitukset toukokuusta eteenpäin, kerran viikossa 350 euroa 400 euroa yksi erä + 70 euroa yksi erä + 150 euroa
Harjoitukset toukokuusta eteenpäin, kaksi kertaa viikossa 700 euroa 750 euroa yksi erä + 70 euroa yksi erä + 150 euroa
Leiri niille, jotka aloittavat toukokuussa 160 euroa 210 euroa
Pelkkä kesäkuun leiri 210 euroa 260 euroa
Leiri + harjoitukset vuoden loppuun (kerran viikossa) 445 euroa 495 euroa yksi erä + 70 euroa yksi erä + 150 euroa
Leiri + harjoitukset vuoden loppuun (kaksi kertaa viikossa) 725 euroa 775 euroa yksi erä + 70 euroa yksi erä + 150 euroa
Yyterin surffileiri (vain jo touko- tai kesäkuussa aloittaneille) 220 euroa 270 euroa
Harjoitukset elokuusta eteenpäin, kerran viikossa 205 euroa 255 euroa
Harjoitukset elokuusta eteenpäin, kaksi kertaa viikossa 410 euroa 460 euroa yksi erä + 70 euroa
Elokuun viikonloppuleiri 150€ 200€

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniori vanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Green -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat vastaavat HSS Audi High Performance -kilpailusarjan syksyn finaalipurjehduksen järjestämisestä yhdessä kilpailutoimikunnan ja juniori purjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Valmentajat

Kaudella 2018 Techno Green ryhmän vastuuvalmentajana toimii Anna Haavisto. Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumis kaavakkeeseen!

KILPAPURJEHDUSKOULU

TECHNO BLUE

Perustiedot

 • Ikähaarukka: 11+ vuotiaat (Juniorit ovat iältään 11-19 vuotiaita ja yli 19 vuotiaat luetaan aikuisiksi)
 • Fyysinen koko: noin 40-65 kg
 • Taitovaatimus: Techno Green ryhmän oppimistavoitteet tai hyvä purjehdustaito
 • Purjehtijamäärä per valmentaja: 6 lautailijaa per valmentaja
 • Tuuliraja: 8 m/s

Oppimistavoitteet

 • Green ryhmässä lautailija/purjehtija oppii:
  • lähtemään ja saapumaan rantaan purjeella
  • purjehtimaan myötä- ja vastatuuleen
  • manööverit sujuvasti
  • kryssimään riittävän ylös
  • trapetsin käytön
  • 360 astetta rangaistuskäännöksen
  • purjehduksen kilpailusäännöt ja -liput
  • purjehtimaan kisaradan ympäri (lähtö, merkinkierrot, erilaiset radat)
  • hahmottamaan tuulta: puuska ja shifti käsitteet
  • analysoimaan omaa suoritustaan
 • Kun lautailija osaa kaikki nämä, on hän valmis siirtymään seuraavaan tasoryhmään. Siirto seuraavaan ryhmään tapahtuu valmentajan suosituksesta.

Aikataulut

Blue ryhmissä purjehditaan kolme kertaa viikossa kesäkaudella ja talvikaudella harjoitellaan teoriaa sekä fysiikkaa kaksi kertaa viikossa. Talvikaudella purjehtijat osallistuvat kolmeen harjoittelun seuranta -tilaisuuteen, joiden peruteella pystytään arvioimaan fyysisen kunnon kehitystä ja huolehtimaan, että jokainen purjehtii sopivan kokoisilla välineillä.

Viikkoharjoitukset 2018:

Maanantaisin kello 17.00-19.40

Tiistaisin kello 17.00-19.40

Lauantaisin kello 10.00-12.40

Kesäkuussa ryhmä osallistuu DTSW -leirille ja heinäkuussa Suomen Purjelautaliiton järjestämälle Yyterin surffileirille.

Ryhmän tavoitteena on ennen kaikkea tutustua kilpailemiseen ja ryhmä osallistuukin kotiseuran viikkokilpailuihin ja High Performance kilpailuun, Yyterin Ranking -kisaan, Hangon MM Open -tapahtumaan, Lauttasaaren ympäripurjehdukseen sekä Sokerina Pohjalla -regattaan tai Norjan Mestaruus kilpailuihin.

Varusteet

  • Ryhmässä purjehditaan seuran Techno293 -laudoilla
  • Käytössä ovat 6.8 neliön ja 8.5 neliön purjeet
  • oman laudan ja purjeen hankkiminen toivottavaa, muttei pakollista

Harjoitusmaksut

Tapahtuma maksu yhdessä erässä, juniorit
maksu yhdessä erässä, aikuiset
maksu kahdessa erässä maksu kolmessa erässä
Juniorin jäsenmaksu 59 euroa
Aikuisen jäsenmaksu 214 euroa
Juniori vanhemman jäsenmaksu 97 euroa
Harjoitusmaksu (ennen 9.3) 1.000 euroa 1.050 euroa yksi erä +10 euroa yksi erä +20 euroa
Seuran kaluston käyttömaksu 100 euroa
Suomen Purjelautaliiton jäsenmaksu (linkki) 40 euroa

Ryhmä vastaa itse kaikista kilpailumaksuista sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolisista harjoitus- ja kilpailumatkojen logistiikka- ja majoituskustannuksista omalta osaltaan sekä valmentajan osalta.

Harrastajien osuus vapaaehtoistoiminnassa

HSS:n harjoitusohjelmien mahdollistaminen vaatii suuren määrän eri työryhmissä tehtävää taustatyötä. Tämä taustatyö on täysin vapaaehtoisten juniori vanhempien tai itse harrastajien varassa. Harjoitusohjelmassa mukana oleminen edellyttää joko juniorin vanhempien tai purjehtijan itse sitoutumista vapaaehtoistyöhön. Tehtäviä on monenlaisia ja pienikin panos on arvokas!

Techno Blue -ryhmän lautailijat ja junioreiden vanhemmat vastaavat HSS Audi High Performance -kilpailusarjan syksyn finaalipurjehduksen järjestämisestä yhdessä kilpailutoimikunnan ja juniori purjehtijoiden vanhempien kanssa. Tämän lisäksi jokaisen perheen tai harrastajan tulee osallistua kahteen talkoopäivään. Kaikista tehtävistä tulee ohjeet etukäteen, joten jokainen kyllä osaa!

Valmentajat

Kaudella 2018 Techno Blue ryhmän vastuuvalmentajana toimii Anna Haavisto. Valmentajien esittelyt löydät Valmentajat -osion alta.

Ilmoittaudu mukaan

Klikkaa tätä ja siirry ilmoittautumis kaavakkeeseen!

LEIRIT

VIIKONLOPPULEIRI 18.-19.8

18.-19.8 järjestetään viikonlopun mittainen alkeisleiri. Leirin aikana opitaan purjelautailun perusteet ja leirin jälkeen on mahdollista jatkaa viikkoharjoituksissa.

 

Leirin ohjelma on seuraava:

Lauantai

10.00-12.30 Teoriaa

12.30-13.30 Lounas

13.30-16.30 Vesitreenit

Sunnuntai

10.00-12.30 Vesitreenit

12.30-13.30 Lounas

13.30-16.30 Vesitreenit

 

Leirin hinta aikuisille on 200eur ja junioreille 150eur. Hinta sisältää lounaan molempina päivinä. Juniorit ovat iältään 11-19 vuotiaita ja yli 19 vuotiaat luetaan aikuisiksi.

Leirille tarvitset oman märkäpuvun sekä kelluntaliivit. Lisää tietoa varusteiden hankinnasta löydät täältä.

Leirille ilmoittaudutaan ilmoittautumiskaavakkeen avulla. Ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 10.8.

 

VALMENTAJAT

Vastuuvalmentajat, apuvalmentajat ja sijaiset

Jokaisella ryhmällä on oma vastuuvalmentaja. Vastuuvalmentajat ovat vastuussa oman ryhmän harjoitusohjelman suunnittelusta Sports Komitean hyväksymien raamien mukaisesti. Tulevan kauden valmennusohjelmat (toukokuu – huhtikuu) suunnitellaan lokakuussa, jotta suunnitelmat voidaan ottaa huomioon budjettia laadittaessa. Valmennusohjelmat käydään läpi Sports Komitean sekä Windsurf-toimikunnan kanssa marraskuussa, mahdollisten synergioiden ja aikataulujen päällekkäisyyksien vuoksi.

Vastuuvalmentajien apuna toimivat apuvalmentajat. Apuvalmentajat aloittavat valmentamista oman kilpapurjehdus uransa ohessa. Apuvalmentajat ovat käyneet Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton Ohjaajan peruskurssin.

Vastuuvalmentajien ja apuvalmentajien lisäksi meillä on liuta muita valmentajia, jotka sijaistavat ja ovat esimerkiksi leireillä mukana. Moni heistä kilpailee itse vielä aktiivisesti eikä pysty valmentamaan säännöllisesti.

Valmentajiemme esittelyt löydät täältä.

Haluatko tulla valmentamaan HSS:lle? Ota yhteyttä Rosaan, yhteystiedot sivun alaosassa.

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja HSS:n lautailutoiminnasta antaa valmennusvastaavamme Rosa Lindqvist

sailingschool@helsinkisailing.com, puh. 050 32 46 657

 

HSS Purjelauta toimikunta 2018

Johanna Karanko, budjetti

Elina Järvinen

Anton Tuomisalo

Olka Suorsa

Mia Dillemuth

Anna Haavisto