Tervetuloa HSS:n klassikoiden seuraan

HSS on historiallisesti ollut kilpapurjehdusta aktiivisesti harrastavien ihmisten ja heidän pienten köliveneidensä seura. Seura tuki saaristoristeilijöiden, erityisesti 22m2-luokan kehitystä 1910- ja 20-luvuilla lahjoittamalla luokkaa varten pokaaleja ja kilpailemalla niistä innokkaasti. Monien vuosikymmenten ajan suurin klassikkoveneluokka HSS:llä oli seuran aloitteesta suunniteltu, sarjavalmistukseen suunniteltu yksityyppinen Hai-vene.

 

 

Haista H-veneeseen

1960-1970-lukujen taitteessa teki läpimurtonsa seuran silloisen urheilukommodorin Hans Groopin suunnittelema H-vene. Moni vaihtoi pienen puuveneensä tilavampaan lasikuituveneeseen. Kaikki eivät kuitenkaan näin tehneet ja

HSS:n satamassa oli vuosikymmenestä toiseen poijussa Swahnin perheen SK 75 Trumpf sekä 10mR Tarpon. 8mR Vågspel on yhdessä 8mR Sphinxin kanssa pitänyt yllä 8mR luokkan kilpailutoimintaa Suomessa.

Klassikkolaivue

2010-luvulla HSS:llä on Suomen suurin klassisten köliveneiden laivue. Klassikkolaivueen kasvuun on johtanut piristynyt kilpailutoiminta ja monien Ruotsiin 60-70- luvuilla myytyjen veneiden paluumuutto. Vanhin veneistä on saaristoristeilijä Gun, vuodelta 1911, ja uusin 8 mR vene Luna, vuodelta 2012.

Sadan vuoden ajanjaksolle mahtuu runsaasti erilaisia venetyyppejä ja purjehdushistoriaa puhtaista kilpaveneistä hyvin purjehtiviin matkaveneisiin. Joukossa on olympialaisiin osallistuneita veneitä (6 mR May Be IV, 8 mR Ilderim), kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi luokiteltuja (saaristoristeilijä Ursula, meriristeilijä Aura) sekä lukuisa joukko pieteetillä ylläpidettyjä ja korjattuja klassikkoja.

Klassikkokomitea

Klassikkokomitea pyrkii edistämään purjehdusurheilua klassikkoveneillä ja tallentamaan purjehdukseen liittyvää kulttuurihistoriaa. Klassikkokomitea välittää tietoa veneiden kunnostusavustuksista ja veneen hoidosta.

Seuran klassikoiden vuoden päätapahtumaksi on vakiintunut elokuun alussa purjehdittava samppanjaregatta. Samppanjaregatalla on oma verkkosivu www.champagneregatta.fi. Vuodesta 2017 alkaen samppanjaregatta on yksi Baltic Classic Masters Cup osakilpailu.

Klassikkokomitea tekee yhteistyötä Scandinavian Classic Yacht Trustin (SCYT), Suomenlahden puuveneilijöiden ja Mahogany Yacht Societyn kanssa.

Veneet esittäytyvät

Astrée III, 6mR, F46 (ex Z46)

 

Suunnittelija, Bjarne Aas
Valmistettu 1959, Fredrikstad, Norja

Mitat:
– Pituus 10,937 m
– Vesilinja 7,663 m / 8,282 m
– Purjepinta-ala 44,622 m2

Astrée III on yksi nuorimmista klassisista 6mR-veneistä maailmassa. Bjarne Aas suunnitteli veneen 1959. Veneen linjat pohjautuivat 6mR Yam Sing – veneen piirustuksiin pienin rakenteellisin muutoksin. Vene on rakennettu ilman metallikaaria ja niittejä, laudat on liimattu ja kiinnitetty kaariin ruuveilla. Tästä johtuen vene on sisältä varsin kaunis ja laudoitus on hyvässä kunnossa.

Vene vietti ensimmäisen vuosisadan puolikkaan lämpöisellä Välimerellä odottaen lähinnä sitä, että joku purjehtisi hänellä. Kesällä 2014 tuo odotus palkittiin kun Astrée III pääsi kilpailemaan maailman kovinta 6mR laivuetta vastaan Suomessa.

Bjarne Aas, oli varsin tuottelias ja menestyksekäs Norjalainen veneensuunnittelija ja rakentaja. Bjarne Aas suunnitteli ensimmäisen kuutosensa vuonna 1914 ja viimeisen Astrée III: 45 vuotta myöhemmin 1959. 45 vuoden aikana hän suunnitteli yhteensä 55 venettä 6mR luokkaan – kolmannen (viimeisen) säännön klassikkoveneitä hän suunnitteli yhteensä 24 kpl, enemmän kuin kukaan muu suunnittelija. Aas:in kuutosilla on voitettu yksi Olympiakulta ja kolme hopeaa, viisi Kultapokaalia , One Ton Cup neljä kertaa.

Ursula, Saaristoristeilijä SK 55, FIN 1

Rakennusvuosi: 1922
Suunnittelija: Gösta Kyntzell
Rakennuspaikka: Kristiinankaupunki
Pituus: 14,0 m
Leveys: 2,32 m
Syväys: 1,70
Paino: n. 4000 kg

Ursula on ainoa Suomessa säilynyt, Suomessa rakennettu suurempi saaristoristeilijä. Ursulan suunnittelija oli Gösta Kyntzell ja se on rakennettu hyvin varustelluksi matkaveneeksi. Poikkeuksellista on alkuperäisen sisustuksen säilyminen.

Kyntzell oli tunnettu harmonisista ja sopusuhtaisista linjoistaan. Ursula muistuttaakin muodoiltaan hyvin paljon hänen aikaisemmin suunnittelemiaan 55m2 ja 75m2 veneitä Hexan III ja IV:ää. Ursula on kuitenkin hieman leveämpi kuin edeltäjänsä ja riki suunniteltiin matkapurjehdukseen paremmin soveltuvaksi. Veneen muotoilu vastaa 1920 – luvulla esitettyjä odotuksia retkeilyyn ja kilpailuun soveltuvasta veneestä.

Varakkaan tilaajan, kokeneen suunnittelijan ja taitavien rakentajien yhteistyönä syntyi hieno ja kallis kokonaisuus – Ursula maksoi enemmän kuin 8mR veneen rakentaminen. Runko on mahonkia ja kansi oregonmäntyä mahonkireunoin. Ruffi ja istuinkaukalon reunat ovat mahonkia. Luukut ja kattoikkuna ovat mahonkia. Kannen helat ovat pronssia, osin niklattuja. Ursula on kulttuurihistoriallisesti arvokkaana veneenä merkitty K-rekisteriin.

Klassikoiden verkostot

Klassikkorekisteri

Klassikorekisterin ylläpidosta vastaa Mahogany Yachting Society MYS ry/rf. Käy tutustumassa klassisiin purje- ja moottoriveneisiin sekä kulttuurihistoriaalisesti merkittäville veneille tarkoitettuun K-merkintään.

 

 

Tapahtumat & kilpailut

The Champagne Regatta

The Charles Heidsieck Champagne Regatta will be hosted by Helsingfors Segelsällskap (HSS). The regatta takes place from Friday, August 4th to Sunday, August 6th. The Champagne Regatta is one of the major classic boat events in Finland, and it has been organized since 2010.

The Champagne regatta is part of International Baltic Classic Circuit 2017. The Baltic Classic circuit 2017 will have four international regattas in Sweden and Finland, two in each country. The clubs are the Royal Swedish Yacht Club, KSSS, Airisto Yacht Club, ASS, and Helsinki Yacht Club, HSS.